Ezerkilencszázötvenhét

Kinek mi jut eszébe erről az évszámról? Nekem speciel 1984. Hogy mi az, hogy? – kérdezhetnénk, ha baj lenne az elménkkel, de ki ne ismerné George Orwell klasszikus művét, mely az emberiség jövőjéről szól, bár az akkori jelenből gyökeredzik. Megjelenésekor a cikkben szereplő gépjármű is hasonlóan jövőbemutató volt mint a regény, csak egyáltalán nem volt negatív az eljövendő kor, amit sejtetett kialakításával.

“Ezerkilencszázötvenhét” bővebben

Háztáji hüllő

Az előző oldalakon olvasható interjú után természetes, hogy Oláh Dávid jelenlegi demoautójára is kíváncsiak voltunk. Tavasszal az AMTS-en már beleütköztünk, de akkor csak egy-két futó fotóra futotta. 🙂 Most aztán kívül-belül szétbontjuk a kajmánt!

“Háztáji hüllő” bővebben

Low Fabrikátor

Egy sorszámozott ABT A3 apropóján ismerkedtünk meg 2008-ban a VW Club Sopronból Oláh Dáviddal, majd 2010-ben ötös GTI-je is szerepelt a VW Depóban. Ezután szintén az ötös sorozatból kipróbálta az R32-őt, 2014-től pedig egy abszolút hobbi autóként funkcionáló Porsche Caymant alakított át jó ízléssel.

“Low Fabrikátor” bővebben

Igazi rajongó nyerte az ötöst

Immár hagyománnyá vált a Volkswagen-találkozó, az ötödiket rendezte idén a Porsche Hungária október 1-én a Hungaroringen. Ahogy eddig minden évben, most is egy kifogástalan állapotban lévő autó volt a tombola fődíja, az ötös Golfot Szilvási Dóra vihette haza, aki családjával együtt igazi Volkswagen-rajongónak vallja magát.

“Igazi rajongó nyerte az ötöst” bővebben

Nekem nem kell más, csak téged akarlak!

Szép dolog a szerelem első látásra! Milyen csodás, amikor valaki már kisgyerek korában tudja, hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz, milyen autóra vágyik stb., és mekkora sikerélmény, amikor mindez összejön! Attila is tudta mit akar: Audi A6, 1.9 TDI és… nincs és: Ez van! A határozottság a konkrét célkitűzések elérésében többnyire eredményre vezet.

“Nekem nem kell más, csak téged akarlak!” bővebben

Conditional Type 3

If they hadn’t found it, it would have never been an oldtimer, vagyis: ha nem találtak volna rá, soha nem lett volna belőle veterán. Aki angolt tanult annak ezt vágnia kell, aki pedig németet, annak pedig hegeszteni! Különben miért is ne lehetne egy Barbiból OT-s autó, amikor egy transformerből bármi építhető?

“Conditional Type 3” bővebben

50 éves a Volkswagen Motorsport

Ötven esztendeje, 1966. július 11-én versenysport-rajongó müncheni kereskedők és importőrök egy csoportja megalapította a Verband Formel V Europa e. V. egyesületet. Ezzel megszületett a Volkswagen Motorsport.

“50 éves a Volkswagen Motorsport” bővebben

Tizenkétezren a Volkswagen-találkozón

Egyedi megjelenésű, széria kivitelű, basszustól remegő, halkan duruzsoló, profin megcsinált, otthon farigcsált, versenyre termett, vagy kizárólag kiállításra való – több ezer ilyen, s ehhez hasonló autó gyűlt össze a Hungaroringen október 1-én, az ötödik Volkswagen-találkozón. Minden eddiginél több látnivalót, programot és érdekességet tartogatott a hétvégi rendezvény, ahová ezúttal több, mint tizenkétezren látogattak el.

“Tizenkétezren a Volkswagen-találkozón” bővebben