Tyúkólból Chick on wheels

Maja! Milyen kedves név, milyen kedves arc! Néz rád azokkal a hatalmas szemekkel… sok mindent el lehet érni ilyen fegyverekkel, és sok minden kiolvasható belőlük, de az talán nem, hogy a hölgy már gyermekkorában golfos lett, s huszadik szülinapjára bátyja megajándékozta kedvenc járművével… Persze nem ezzel kezdődött a testvéri adok-kapok.

“Tyúkólból Chick on wheels” bővebben

Zsáner

Akár a ‘60-as, 70-es években is lehetnénk… A fotó pedig korabeli Transporter hirdetésként vagy egy turisztikai szaklap kempingezést népszerűsítő cikkének illusztrációjaként is szolgálhatna.
“Zsáner” bővebben

Autobiográfia

Nagyobb értéke volt még a pénznek, amikor ez a kocsi ereje teljében töltötte napjait. Úgy tűnik, mintha megvenni könnyebb lett volna, mint ma fenntartani …és akkor még egy asszony sem akadékoskodott, hogy mikor veszek már egy „normális” kocsit. – fiktív memoár egy bogarastól.

“Autobiográfia” bővebben

Négyes Golf: a stílusikon

A négyes Golf 1997-es megjelenése Hartmut Warkuß nevéhez fűződik, aki 1993 és 2003 között a Volkswagen Csoport vezető tervezőjeként dolgozott. A negyedik generációra még napjainkban is úgy tekintenek, mint stílusikonra, elsősorban letisztult megjelenése és a sorozatra jellemző C oszlop miatt, amely az 1974-es Golf I modellig visszanyúlva alkot hidat az egyes generációk között.

“Négyes Golf: a stílusikon” bővebben

Hármas Golf: az új mérce 1991-től

A harmadik Golf generáció 25 évvel ezelőtt, augusztusban jelent meg a piacon. Visszatekintve egyértelműen kijelenthető: a Volkswagen ezzel a modellel új korszakot nyitott a biztonság szempontjából. A Golf III volt az első olyan sorozat, amely 1992-től kezdve első légzsákokkal készült, de a karosszéria gyártását érintő fejlesztések is hozzájárultak a jelentősen megnövekedett ütközésbiztonsághoz. A harmadik generáció mindemellett óriásit lépett előre a formatervezés terén is: ez volt az első ék alakú Golf, amelynek formája egyszerre volt egyedülállóan dinamikus és rendkívül áramvonalas.

“Hármas Golf: az új mérce 1991-től” bővebben

Ezerkilencszázötvenhét

Kinek mi jut eszébe erről az évszámról? Nekem speciel 1984. Hogy mi az, hogy? – kérdezhetnénk, ha baj lenne az elménkkel, de ki ne ismerné George Orwell klasszikus művét, mely az emberiség jövőjéről szól, bár az akkori jelenből gyökeredzik. Megjelenésekor a cikkben szereplő gépjármű is hasonlóan jövőbemutató volt mint a regény, csak egyáltalán nem volt negatív az eljövendő kor, amit sejtetett kialakításával.

“Ezerkilencszázötvenhét” bővebben