A világ leggyorsabb Bogara

Egy speciálisan felkészített Volkswagen Beetle új sebességi rekordot állított fel a „Sebesség világa” elnevezésű rendezvényen. Ez az évente megrendezett esemény már hosszú időre visszanyúló hagyomány az Egyesült Államok-beli Utah államban lévő Bonneville tónál. A Volkswagen Beetle LSR  (Land Space Record), amelyben  kétliteres turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű motor (TSI) volt, az egy mérföldes távon 328.195 km/h-val érte el a Beetle esetében dokumentált eddigi legnagyobb sebességet.

“A világ leggyorsabb Bogara” bővebben

40 éves az Audi öthengeres motorja

Negyven évvel ezelőtt, 1976-ban mutatta be az Audi első öthengeres benzines erőforrását, amely akkor az Audi 100 modell második generációjában debütált. A bemutatkozást további fejlesztések követték, többek között megjelent a turbófeltöltő, a kipufogógáz-tisztítás és a négyszelepes technológia is, az erőforrás pedig eredményesen mutatkozott be a rali sport világában is, később pedig elkészült az öthengeres dízel változat is.

“40 éves az Audi öthengeres motorja” bővebben

Különleges izomautók a Volkswagen-találkozón

Az elmúlt években számtalan izgalmas modell érkezett a Volkswagen-találkozóra, legyen szó magángyűjtők autóiról vagy a wolfsburgi gyárból érkező csodákról. A több ezer Volkswagen mellett idén három ritkaság lesz látható a Hungaroringen október 1-én, melyek mind a 40 éves évfordulóját ünneplő GTI-hez köthetőek.

“Különleges izomautók a Volkswagen-találkozón” bővebben

Nyerj ötös Golfot az ötödik Volkswagen-találkozón!

Az elmúlt négy év alatt négy csodaszép Volkswagen Golfot vihettek haza azok, akik a hagyománnyá vált őszi márkatalálkozó tombola sorsolás szerencsés nyertesei voltak. A Volkswagen idén ősszel már ötödik alkalommal rendez összejövetelt a Hungaroringen, ezúttal egy gyönyörű ötös Golf lesz az esemény tombolájának a fődíja.

“Nyerj ötös Golfot az ötödik Volkswagen-találkozón!” bővebben

Nem tudjuk kiverni a fejünkből…

Már majdnem egy hónap telt el a 15-ik VW Depo Party óta, de még mindig a bátonyterenyei kastélykertben motoszkálnak a gondolataink. Ha pedig olyan videókat kapunk, mint amilyet Sipos István küldött, akkor nem is tudjuk, hogyan fogjuk kibírni a következőig… Hát, majd sokat nézünk ilyeneket, aztán csak el leszünk valahogy jövő nyárig! 🙂

Bulliztunk, pólóztunk, golfoztunk a Party-n

Egy héttel ezelőtt ilyenkor már tiltásig feszültek az idegeink… Nagy izgalommal készültünk a 15-ik VW Depo Party-ra. Egy sor bizonytalansági tényező nehezítette a munkánkat. Azt hihetnék, hogy ennyi tapasztalat után már minden olajozottan működik, mégis, ahogy közeledett a július 23-i dátum, úgy növekedett bennünk az aggodalom.

“Bulliztunk, pólóztunk, golfoztunk a Party-n” bővebben

Show&Shine

Húsz serleg várja a gazdáját! A szépségversenyre külön kell nevezni. Szigorú bírák pontozzák az autók külső, belső szépségét, legyen az teljesen eredeti veterán, vagy átalakított tuning gép. A Szépségversenyen 20 serleget osztunk ki a nevezők között, a 20 legmagasabb pontszámot elért versenyzőt díjazzuk, kategóriára való tekintet nélkül.

“Show&Shine” bővebben

Golf CC az utolsó pillanatban…

Mivel a kiszemelt 1.6-os Szívó Dezső-féle ketteskét az orrunk elől (konkrétan a találkozó helyszínétől pár száz méterről) vitte el egy szemfüles vevő. Pedig már teljesen beleéltük magunkat, hogy idén nem lesz szükség több száz kilométert hajtani a zsákmányért. No mindegy, találtunk helyette egy Allroad vagy Cross Cabriót – kinek, melyik megfogalmazás a szimpatikusabb. Ilyen típus besorolást kapott tőlünk, elnézve a kerekeken viselt úszógumijait…

“Golf CC az utolsó pillanatban…” bővebben

VW Depo Party 2016. július 23.

VWP_2016_color

BÁTONYTERENYE (GYÜRKY-SOLYMOSY KASTÉLY)

A VW konszern minden típusát várjuk a kisterenyei kastélykertbe, az egyik legnagyobb hazai Volkswagen találkozóra! Az autó szépségverseny díjazottjai serlegekkel, a tombolahúzás szerencsés nyertese pedig egy valódi Volkswagennel térhet haza.

PROGRAMOK

08.30 KAPUNYITÁS

09.00–14.30 SHOW&SHINE – AUTÓ SZÉPSÉGVERSENY

10.00 MEGNYITÓ, köszöntő

14.30 AUTÓ LIMBÓ

15.30 EREDMÉNYHIRDETÉSEK

16.00– TOMBOLASORSOLÁS – A FŐDÍJ EGY eredeti Volkswagen

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

• Légtér – léghűtéses VW szektor (-50% kedvezmény)

• AUTÓ FOTÓZÁS a MIKROSAT támogatásával

Alkatrészbörze

• Állandó kiállítás a kastélyban, Palóc tájház


A kiállítási terület vázlatrajza

A kiállítás területének vázlatrajza

 


Részvételi díj: 1.000 Ft

Behajtás: 2.000 Ft

(12 éves kor alatt szülői kísérettel ingyenes)

 

Szálláslehetőségek itt!

 

Pszicho Perec

A kaliforniában élő brit-születésű Pip Hancox a Guana Batz nevű psychobilly zenekar énekeseként vált ismertté, azonban a helyi VW közösség inkább átütő erejű projekt autóiról ismeri őt. Istállóját nemrég egy kompresszoros erőművel felvértezett fantasztikus 1949-es Perecablakos Bogárral bővítette, ami remekül illeszkedik klubjához, a Der Blitzkrieg Käfers-hez!

“Pszicho Perec” bővebben