Igazi rajongó nyerte az ötöst

Immár hagyománnyá vált a Volkswagen-találkozó, az ötödiket rendezte idén a Porsche Hungária október 1-én a Hungaroringen. Ahogy eddig minden évben, most is egy kifogástalan állapotban lévő autó volt a tombola fődíja, az ötös Golfot Szilvási Dóra vihette haza, aki családjával együtt igazi Volkswagen-rajongónak vallja magát.

“Igazi rajongó nyerte az ötöst” bővebben

Nekem nem kell más, csak téged akarlak!

Szép dolog a szerelem első látásra! Milyen csodás, amikor valaki már kisgyerek korában tudja, hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz, milyen autóra vágyik stb., és mekkora sikerélmény, amikor mindez összejön! Attila is tudta mit akar: Audi A6, 1.9 TDI és… nincs és: Ez van! A határozottság a konkrét célkitűzések elérésében többnyire eredményre vezet.

“Nekem nem kell más, csak téged akarlak!” bővebben

Conditional Type 3

If they hadn’t found it, it would have never been an oldtimer, vagyis: ha nem találtak volna rá, soha nem lett volna belőle veterán. Aki angolt tanult annak ezt vágnia kell, aki pedig németet, annak pedig hegeszteni! Különben miért is ne lehetne egy Barbiból OT-s autó, amikor egy transformerből bármi építhető?

“Conditional Type 3” bővebben

50 éves a Volkswagen Motorsport

Ötven esztendeje, 1966. július 11-én versenysport-rajongó müncheni kereskedők és importőrök egy csoportja megalapította a Verband Formel V Europa e. V. egyesületet. Ezzel megszületett a Volkswagen Motorsport.

“50 éves a Volkswagen Motorsport” bővebben

Tizenkétezren a Volkswagen-találkozón

Egyedi megjelenésű, széria kivitelű, basszustól remegő, halkan duruzsoló, profin megcsinált, otthon farigcsált, versenyre termett, vagy kizárólag kiállításra való – több ezer ilyen, s ehhez hasonló autó gyűlt össze a Hungaroringen október 1-én, az ötödik Volkswagen-találkozón. Minden eddiginél több látnivalót, programot és érdekességet tartogatott a hétvégi rendezvény, ahová ezúttal több, mint tizenkétezren látogattak el.

“Tizenkétezren a Volkswagen-találkozón” bővebben

Programod van! A hétvégén Volkswagen-találkozó!

Már csak párat kell aludni, s újra itt a Volkswagen-találkozó, ahol ismét számtalan program vár a Volkswagen-fanatikusokra, valamint az autók szerelemeseire és azok családjaira. Október 1-én Volkswagenek lepik el a Hungaroringet, a legkitartóbbak egészen másnap reggelig szórakozhatnak a mogyoródi versenypályán.

“Programod van! A hétvégén Volkswagen-találkozó!” bővebben

A világ leggyorsabb Bogara

Egy speciálisan felkészített Volkswagen Beetle új sebességi rekordot állított fel a „Sebesség világa” elnevezésű rendezvényen. Ez az évente megrendezett esemény már hosszú időre visszanyúló hagyomány az Egyesült Államok-beli Utah államban lévő Bonneville tónál. A Volkswagen Beetle LSR  (Land Space Record), amelyben  kétliteres turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű motor (TSI) volt, az egy mérföldes távon 328.195 km/h-val érte el a Beetle esetében dokumentált eddigi legnagyobb sebességet.

“A világ leggyorsabb Bogara” bővebben

40 éves az Audi öthengeres motorja

Negyven évvel ezelőtt, 1976-ban mutatta be az Audi első öthengeres benzines erőforrását, amely akkor az Audi 100 modell második generációjában debütált. A bemutatkozást további fejlesztések követték, többek között megjelent a turbófeltöltő, a kipufogógáz-tisztítás és a négyszelepes technológia is, az erőforrás pedig eredményesen mutatkozott be a rali sport világában is, később pedig elkészült az öthengeres dízel változat is.

“40 éves az Audi öthengeres motorja” bővebben