Temporális matatás egy ős-Matadoron

Történetünk gyakorlatilag 1950-ben kezdődik, noha a jelenlegi tulaj csak tavalyelőtt szeretett bele e ritka kincsbe.


2015 egy szokásos hétfő reggelén az adelaide-i Dan Deleur egy pár képet kapott, melyek közül néhány egy leánderrel benőtt lepusztult járművet ábrázolt. A képek afféle illusztrációul szolgáltak a baráti társaság tagjai közötti rendszeres élcelődéshez, melynek témája: „milyen sok pénzt költenek egyesek egy autóra, ami majd úgyis szétrohad.”

Akárcsak mi, persze Dan is keményvonalas autóbolond. Nem kifejezetten VW-őrült, noha tökéletesen tisztában van a márka értékeivel és kincseivel. Egyszóval, amint végignézte az elhagyatott osztott ablakos ősbuszra emlékeztető képeket, máris szimatot fogott, és őrült guglizásba kezdett. Ennek meg is lett az eredménye, és a relikviát sikerült is beazonosítania: a kincs egy ultraritka jobbkormányos Tempo Matador volt. Az is hamar kiderült, hogy a világon csak két ilyen működő Matador van, egyikük az észak-angliai Limebug VW által parádésan restaurált bézs platós, melyet érdekes módon a harburgi gyár 1951-ben ugyancsak Ausztráliába exportált.

Miután jól megtöltötte fejét az egzotikus kocsira vonatkozó információkkal, Dan elkezdte módszeresen beoltani családját is, igyekezvén meggyőzni őket, hogy csiszolatlan gyémántra lelt. Ahogy telt az idő, a „Meg kellene a valóságban is néznem” – hümmögést lassan felváltotta a „Meg kellene vennünk!” felkiáltás. „Szerintetek a tulajdonos öreg hölgy vajon eladná-e?” – kérte ki családtagjai véleményét, akik a várható „Felejtsd csak el szépen!”, és „Mi lenne, ha a munkádra meg a tanulásra koncentrálnál?” válaszokkal riposztoltak. Persze Dan nem hagyta magát, és egyre csak gyártotta magában a „Hogyan szerezzem meg?” című vadabbnál vadabb forgatókönyveket.

A teljes cikk a VW Depo 2017/szeptember-októberi – 168-ik – számában olvasható. Keresd a kiemelt benzinkutakon, valamint az Inmedio és Relay újságárusoknál.

TLX_125x125_web

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.