www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Hozzászólás: Golf IV 1.6 16V – alapjárat ingadozás és társai

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! Golf IV 1.6 16V – alapjárat ingadozás és társai Hozzászólás: Golf IV 1.6 16V – alapjárat ingadozás és társai

#54414
Brianboy
Felhasználó

Kedves Joci!

Nekem sem érkezett válasz ahogy látod elég hosszú ideje. Én azért leírom mi volt a kocsimmal ami hasonlót produkált.

Nekem két alkalommal is előjött a hiba. Cseréltem mindkét hőgombát de sajnos nem jártam sikerrel.

Kiderült a benzinpumpa volt a hibás először. Van egy trükk, hogy kiderítsd Neked is ezzel van-e gond.

Reggel a kulcsot elforgatod indulás előtt gyújtásra, hallani fogod ahogy hátul a benzinpumpa dolgozik (1-2 másodperces búgó hang).
Ezután vedd ki a kulcsot és várj 10 másodpercet. Azért kell várni, hogy az elektronika elvegye az áramot a benzinpumpától. Újra gyújtásra teszed és hallgatod a hangot. Kulcs ismét kifordít és 10 másodperc várakozás.

Ezt 3-4 szer megcsinálod, utána következőre csak indítsd el a kocsit. Ha a kocsi elindul pöccre akkor sajnos a pumpa lesz a rossz, mert nem tolja fel a benzint. Hülyén hangzik tudom, de nekem csak szeptembertől márciusig csinálta óraműpontossággal mindig. Pumpa belsejében cseréltek dolgokat és utána jó lett.

Tavaly megint előjött, de akkor már hibakódom is volt, főtengelyfordulatszám jeladó volt a ludas DE AZ IS CSAK hidegben. Cseréltük és jó lett megint.

A hiba között eltelt 2 év, és az első hibát évekig nyomozta több szerelő mire egyikük rájött.

Az a baj nagyon sok érzékelő van a kocsikban és mind adhat rossz jelet. Ismeretségedben, ha van hibakód olvasó akkor nézzétek meg először, bár az sem mindig egyértelmű.

Melegen amúgy semmi baja sincs ? Szokott olyan lenni, hogy gázadásra lassan reagál vagy torpan ? Esetleg, hogy leállítod a kocsit mikor bemész vásárolni valamit a boltba 10 perc után mennél tovább és furcsán köhögve indul ?

[instagram-feed]

AABCarLogo125x125

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close