www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vá: Adagoló elõtöltés mûködése?

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! Adagoló elõtöltés mûködése? Vá: Adagoló elõtöltés mûködése?

#26348
admin
Adminisztrátor

ahha.
és hogy?:huh:
próbáltam utánakutatni, meg robbantott ábrát keresni.
ugye még szétszedve elektromosat nem láttam. vagyis kézközelbõl nem. maxi a haverét fényképrõl.
na lényeg, hogy találtam olyat, hogy olyan a mûködési elv, hogy van ugye egy rugós dugattyú szerû amolyan munkahenger féle. meg van egy elektromágnesee vezérlõ. a mágnest vezérli valami. talán az ECU, vagy nemtudom. de ha a mágneskapcsoló jelet kap, akkor nyit, vagy zár. a mágneszár tulajdonképpen az engedi rá az adagoló házban lévõ háznyomás egy részét a rugós dugattyúra. mindenféle furatokon keresztül. a dugó meg elforgatja az adagoló belét. namost.
akkor alaphelyzetben ugye nincs háznyomás. a rugó a dugattyút teljesen visszatolja. ahogy ezt a robbantott ábrából kivettem, ez a legkésõbbi töltésnek felel meg. aztán beindul a szekér. van nyomás, van jel a mágneskapcsolós vezérlõn, és a kellõ mértékben nyitja a furatot. engedve, vagy zárva a háznyomást. namost akkamikor a mágnes zárt, akkor a háznyomás el tudja tolni a munkahengert, a rugó ellenében, így korábbi elõtöltést ad. teljes zártnál maximális elõtöltést.. ha mágnes nyit, elengedi a nyomást, és a rugó visszatolja az adagoló belét késõbbi töltésre.
a kérdésem az lenne valami tudomáynos emberkéhez, hogy akkor ez a mágneses záró alapállapotban mindíg zárt? és jelre nyit, vagy fordítva?
ja meg annyi, hogy egyáltalán jól értelmeztem e ki a lényeget…..:huh:

meg gyakorlati kérdés, hogy akkor ez a munkahenger meg szokott e ragadni. és a mágnes is képes ilyenre? és ha igen, akkor tapasztalat van rá, hogy melyik végállásban? a mindíg elõtölt, vagy a soha nem tölt elõ rendesen állásba tagadnak meg?

remélem érthetõen fogalmazgattam:blush:

[instagram-feed]

AABCarLogo125x125

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close