www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Válasz: Passat b4, ABS, légzsák, fék hiba

Kezdőlap Fórumok Technikai segítség Futómű Passat b4, ABS, légzsák, fék hiba Válasz: Passat b4, ABS, légzsák, fék hiba

#27323
admin
Adminisztrátor

Kedves Doki,

Köszönöm a gyors választ. Az ABS szenzoros cseréje után, természetesen újra elviszem számítógépes vizsgálatra.
Tehát ha jól értem, normális, hogy a légzsák szalag cseréje után marad a világító lámpa? Az ellenőrzés után törölni kell a hibakódot?

Kézifék probléma volt, nem engedett vissza a csatolt képen bekarikázott kar szorulása miatt (nem tudom mi az alkarész neve, ezért csatoltam a képet), ezért elvittem szervizbe, és azt mondták, hogy valószínűleg sokat állt az autó, ezért mind a négy keréknél megtisztították a fékszerkezetet (megolajozták, megjáratták amit kell, állítólag). Szóval, most már a kézifék normálisan visszaenged. A beragadás ezt követően történt. Mivel hozzá volt nyúlva a fékekhez, ellenőríni akartam, hogy minden rendben van-e, és ugyanaz-e a fékhatás mint eddig, ezért egy nem forgalmas úton nyomtam egy satu féket 50ről (minden kerék blokkolt). Látszólag minden rendben volt, viszont mire hazaértem (kb. 2 km), a jobb hátsó tárcsa vörösen izzott.

Az első kerék beragadása a féktisztítást megelőzően történt, akkor kb. 5-10km/h-ról nyomtam egy satut.
Ami feltűnt, a vásárlás után megtett kb. 1300 km során az az volt, hogy a jobb oldali fékek jobban melegednek mint baloldalt. Gondolom ez nem normális?

A fékfolyadéktartályban a fékolaj a maximum szinten van hidegen. Lehet sok túl sok a fékolaj mikor meleg a rendszer? Vagy régi már a fékolaj? (fékellenőrző lámpa mindig világít). [img]https://vwdepo.hu/media/kunena/attachments/legacy/images/fzifk_hiba.JPG[/img]

Attachments:

[instagram-feed]

AABCarLogo125x125

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close