Kezdőlap › Fórumok › Technikai segítség › Motor › 1.3-as motorból eltünik a víz
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-06-07-22:55 #7222
admin
Adminisztrátor..ha nem is "Démon Hil" de a viz a rendszerbõl???
A haverom 1.3-as motorja olyan tüneteket produkál,hogy eltünik napi fél liter viz az autójából de nem tudjuk hova?Megfestettük a vizet is már de nem látunk csöpögést sem.A kipuffon nem dõl a viz.:sick: 🙁Módosította: mobala, Idõpont: 2008.06.08 15:42
2008-06-08-02:49 #7228admin
AdminisztrátorHali nekem az egyesen a fütöradiátoron keresztül ömlötta viz a bódéba és a szönyeg beszivta!!!!csak mikor szar lett az idö és kellet volna a fütés,csak a fagyálló szaga jött….üdVW
2008-06-08-02:50 #7229admin
AdminisztrátorHali nekem az egyesen a fütöradiátoron keresztül ömlötta viz a bódéba és a szönyeg beszivta!!!!csak mikor szar lett az idö és kellet volna a fütés,csak a fagyálló szaga jött….üdVW
2008-06-08-11:07 #7230admin
AdminisztrátorNapsütéses szép délelõtött!-délután esni fog!
A motortér átnézése után az volt az elsõ amit kibontottunk de sehol semmi…pedig vagy a fagyálónak kellett volna érezni az illatát vagy a festéknek kellett volna látszódnia a hõcserélõn.:S
Már gondolkoztam azon is,hogy levédetem és felezünk a sráccal:silly: .
Szépek a gyertyák is.Más. Doki,hogyan szemrevételezzem a hengerfejet,hogy nincs valami repedés rajta??Van egy motorom amiben rendesen összekeveredett az olaj és a viz mert a gödöllõi parton eltört az egyik vizcsõ de késõn jelzett a mûszer azaz a hõfokjelzõ csalt és már csak az olajnyomásjelzõ berregettttttttt.
Köszi.G.
2008-06-08-13:43 #7234admin
AdminisztrátorÜdVW!
Hát én nem Doki vagyok,de próbálj szerezni penetráló folyadékot.Gondolom vágod,h mi az.Azzal a felületi repedéseket ki tudod szûrni.
2008-06-08-14:40 #7239admin
AdminisztrátorSzia Nándi!-egy medikusi cimet azért megérdemelsz;)
Ez látod nem is jutott eszembe…pedig anno a suliban(épületgépész)tanultam is róla valamit.Sajnos itt a közelemben csak egy bontós van akivel nem igazán vagyok jóban(szerintem Te sem lennél amikor egy bontott öninditóra azt mondta,hogy 10e)neki van repedés vizsgáló spray.Majd érdeklõdök!
Köszi.G.
2008-06-08-14:56 #7241admin
AdminisztrátorÜdVW!
A motor, ha ‘hengerfejes lesz’ nem minden esetben fogja láthatóan veszíteni a vizet, sõt még kissé jobban is megy tõle… Mivel a sûrítési ütem végén a benzin égéshõje elbontja a vizet, a dieselnél viszont a nagy hõ és nyomás miatt bomlik(kémia és sufnituning).
Célszerû a kiegyenlítõ tartályt teljesen feltölteni(akár vízzel is) és megmérni a kompressziót! Amelyik henger mérésekor kezd kibuggyanni a víz a tartályból, annál a hengernél lesz gáz…
Pontosat csak a szétszedés, a síkok ellenõrzése(a hengerfejet és a blokkot is) és a nyomáspróba után lehet tudni…Akkor lesz gáz,ha ezek egyike sem mutat ki semmit, akkor a blokkban van a hunyás…
A olaj-vízkeveredett motorod on viszont biztos hogy elgörbült a hengerfej! A leeresztett kapucsínót(olaj helyett) nézd át alaposan, csapágyfém darabokat keresve, nehogy azok is beadják a felmondásukat a hõterheléstõl… -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.