1.6-os B3-as Passat fogyasztása

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! 1.6-os B3-as Passat fogyasztása

• This topic is empty.
5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
  • Szerző
    Bejegyzés
    Lajos
    Adminisztrátor

Sziasztok!

Van egy 1.6-os, 1990-es, benzines Passatom. Nagyon elégedett vagyok vele. De a fogyasztás szerintem kicsit aggasztó. Városban kb. 12-13, míg országúton kb. 9 liter. Még karburátoros, automata szivatós. A géppel mért kipufogógáz értékek a szerelõ szerint megfelelõek, majdnem gyáriak. És nem velem lehet a gond (illetve a lábammal), mert más felhasználónál is ugyanezt produkálja. Mi lehet a probléma, van-e valami állítási lehetõség? Köszönöm a válaszokat elõre is!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Tamás!

Sajnos ez komoly problémája volt a B3-as karburátoros szériának és éppen ezért tértek át az injektorosokra. A másik gond, hogy közel 1,3 tonnás vasat kissé ‘erõlködve’ mozgatja az 1.6-os 75 pacis (kat-tal 69) motor…
    Talán egy motorcsere segítene a dogon…

Lajos
    Adminisztrátor

Köszönöm a választ!

Lajos
    Adminisztrátor

Sziasztok!

Az 1.6-os sima karburátoros Passat motort (1990-es, malacorrú) többektõl hallottam, hogy át lehetne szerelni injektorosra. Megoldható-e, ha igen, mi kell hozzá, és egyáltalán megéri-e. Nekem a fogyasztás miatt kellene.

Köszi!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Tamás!

Mindent lehet, csak sok pénz kell hozzá, sajnos!
    Tehát szükséged lesz injektorfejre, rávaló légtorokra, lehet, hogy a benzincsövekre is, injektoros moci kábelkötegére, benzinszivattyú relére, ECU-jára(ha ’94 utáni akkor immo egység+ kulcs is kell), benzinszivattyúra(központi injektorosnál 1,3 bar, hengerenkéntinél 3-3,5 bar-os ra), kellhet még lambdaszondás kipufogócsonk , nagyjából ennyi. A teljesség igénye nélkül…:(

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.