1.6 td tuning

Kezdőlap Fórumok Technikai segítség Motor 1.6 td tuning

• This topic is empty.
6 bejegyzés megtekintése - 61-66 / 66
  • Szerző
    Bejegyzés
    Lajos
    Adminisztrátor

Feri!

Amit itt is elértél az a tudásodnak és a két kezednek köszönhető!
    Ezt jobban nem tudom ragozni!
    Csak megköszönni!
    😉 B)

Lajos
    Adminisztrátor

[b]Doki69 írta::[/b]
    [quote]Feri!

Amit itt is elértél az a tudásodnak és a két kezednek köszönhető!
    Ezt jobban nem tudom ragozni!
    Csak megköszönni!
    😉 B)[/quote]

ÜDVW!

Legnagyobb mester az a tesóm „volt” akivel szereltem ő kezdett el versenyezni a krezy féle 1.9 TDI Golf1 ellen víz nélkül amíg én a szalonból kihozott autómmal mentem házról házra villanyt szerelni.
    Belefáradtam a villanyszerelésbe,hogy mindig máshoz menjek szerelni illetve ,hogy sokszor még a munka díjat is sokkolták,mert sokszor az üzemanyag költség jött ki belőle + a kajára a pénz és elenyésző haszon.

Eladtam a Škoda Fábiámat. Eléggé nagy lelki erő volt amikor bele ültem egy 1987 autóba egy 2004 évjáratú szalonból kihozott autóból.Tesóm annyit mondott,hogy „tudod anno autószerelőnek illetve mezőgazdasági gépszerelőnek akartunk menni” na ezen megfogok tanulni szerelni.Igaza lett.

Anno emlékszem ahogy indultam veletek szembe.

Anno mérges voltam nagyon,hogy egy szar blokk csináltak nekem Erdőtelken egy szar hüvelyezéssel és 2 henger megfúrásával.
    Mérges voltam a világra,de nagyon és főleg az autószerelő/esztergályos-fúró emberekre,hogy nem tudják mi az,hogy század meg ezred meg ,hogy tized.
    Tudom sokszor hülyén hangzott a beírásaim illetve a tesómé,mert sok embernek ,ha volt tapasztalata az elég kevés volt tuning téren illetve kenőanyagtéren.Általános dolgokat tudtak és a többit vagy nem írták le vagy neki álltak velünk kötekedni vagy trágár hangnembe beszélni amit mi sem hagytunk.

A Golfot azért vettem,hogy megmutassam mindenkinek,hogy mit is tud 401 m a Golf2 1.6 td víz nélkül és a tesóm „olajával”.Elkészült a kocsim és írtam több fórumba is,hogy augusztusba megy versenyre erre ellopták a „nagy” hónap előtt!!!
    Tiszta bal szerencse és mit ad isten a tesómét meg rá egy hónapra augusztusba ellopják!!!
    Balszerencse,irigység kitudja…felesleges ezen már rágódni… 🙁

Sajnos volt itt a fórumozók között is olyan ember akinek nem tudtam beállítani az adagolóját tökéletesre ,mert pl.koszos volt belül vagy kopott volt a nyomó elem stb sbt vagy zörgött a szelep és ajánlottam neki,hogy minél előbb vegye le a hengerfejet és cseréltesse ki a szelepvezetőket stb stb stb.

Remélem „rossz” munkát nem végeztem,mert akkor voltan nyugodt mikor nagy mosollyal jöttek vissza a garázshoz a „vassakkal”.
    Remélem jövőbe minél több jelre beállított „vas” fogja elhagyni a garázs kapu előtti placcot és nyugodt szívvel merem őket elengedni,mert tudom,hogy a motorház alatt lévő motor jelen van és,ha még kartergázas is vagy esetleg „rossz” valami a motortérbe akkor tudok szólni,hogy „barátom pl. a motortartó gumibakot cseréld ki vagy a kuplung csúszik vagy a turbód rossz stb stb.”.

VW „szerelem”.

ÜDVW

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Ferenc!
    Huhhh,egy kis szösszenet! 😉

Viszont megint megakadt a szemem és eszembe jutott (vagy mimbe),amit a garázs előtt is mondtál fivéreddel és még mindig kétlem hogy én abban a brancsban voltam.

„…dolgokat tudtak és a többit vagy nem írták le vagy neki álltak velünk kötekedni vagy trágár hangnembe beszélni amit mi sem hagytunk.”

De ha visszakerestek és találtok erre írásomat,amivel ezt megcáfoljátok,itt kérek elnézést nyilvánosan.
    Nem nyalizni akarok,csak a tisztánlátás végett.

Nem az én világom kötekedni -(bár,a vélt igazamért én is kiállok,skorpió társaimhoz hasonlóan)-,pláne amihez nem értek.

Maximum hasonló reagálásom lehetett,hogy uncsi már ez a vita itt a fórumon és egyáltalán,általában. Ennyi rémlik.

Ez nem hagyott nyugodni,le kellett írnom. Szeretem tisztázni a dolgokat.

Peter

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW!

Nem is tudom,hol kezdjem,talán kiemelem a lényeget : az a leges legjobb dolog és érzés,amikor az ember nyugodt lelkiismerettel engedi el az autót,amit csinált,mert tudja,hogy lehetőségekhez mérten megtett mindent!
    És az a tény,ha mosollyal térnek vissza az emberhez,egyszerűen felemelő! :$

Nos,kicsit más tészta : sikerült szereznem egy CY kódos 1.6TD motort.
    Annyit láttam,hogy KKK turbó van rajta,s állítólag ez egy „nagyobb” turbó.Semmi többet nemtok,majd rápillantok a turbó típustáblájára,vagy számára. Tudom,hogy nem a 80 lovas kivitel,de akciós volt,s megindulásnak remélem nem lesz rossz.?

ÜdVW! 😉

Lajos
    Adminisztrátor

ÜDVW!

Lassan fog felpörögni az a turbó,inkább autópályára való ahol van fordulat.
    Akkor meg az lesz a baj,hogy forró levegőtől elfog gyengülni a motor menet közbe.

ÜDVW

Péter Földes
    Felhasználó

6 bejegyzés megtekintése - 61-66 / 66
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.