1.6d

• This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 16
  • Szerző
    Bejegyzés
    Lajos
    Adminisztrátor

Üdvw!

Diesel autóba (golf2 1.6drabbit)be lehet rakni benzines motort??És ha igen mennyi veszõdséggel jár??Köszi!!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Zsolti!

Mindent lehet, csak akarni kell! B) A többi dolgot már többször is átbeszéltük itt a fórumon, keresd meg!

Lajos
    Adminisztrátor

Sziasztok! Nincs valakinek tapasztalata az 1.6-os vákuumszivattyújával kapcsolatban?

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Tamás!

Melyik fajta vákuumszivattyúról van szó? Évjárat, motorkód sokat segítene a dolgon!

Lajos
    Adminisztrátor

Helló

Az 1.6 D JP motorkódú Golfról lenne szó, ahogy néztem kétféle szivattyú létezett. Az régebbi a kartelbe szívta a vákuumot, abba lehet kapni tömítéseket. Az újjabb a szárnykerekes (ez van nekem) ebbe semmit nem lehet cserélni
    Vajon mindegy melyiket veszem vagy az újjabb jobb?

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Tamás!

Pontosan, két féle vákuumszvattyú létezik a Golf dieselmotorokhoz. Tudomásom szerint a JP motorokon csak a szárnylapátos szvattyú lett alkalmazva. A kettõ felcserélhetõ, de a membránosban a gumilap 50 ezrenként elfárad és kéri a cseréjét. A másikat csak egyszer cseréltem de azt is törés miatt(kleine unfall volt, a vas eleje ‘bejött’ a motorig)…

Lajos
    Adminisztrátor

Köszi a választ.

Én is így gondoltam. A régebbi szivattyú nekem azért szinpatikusabb mert abba legalább lehet valamit cserélni. Az említett tömítések egy készletben vannak és összesen 1200Ft ba kerülnek. A szárnykerekesnél meg az a gond hogy nem tudhatom a bontóba mit kapok lehet veszek egy ugyanolyan szart.

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Tamás!

Ebben igazad van! Viszont szépen megkéred a bontóst, hogy jelölje meg(mint Vágó István :woohoo: ), hazaviszed, kicseréled és ha nem jó akkor visszaviszed! Ehhez jogod van! Ha mást nem, akkor a bontó elõtt depózol és kihívod, hogy gyõzõdjön meg róla saját maga…Nézd meg a vákuumvezetéket és a szelepet is! Volt már rá példa ,hogy a szelep leragadt és nem volt vákuum…

Lajos
    Adminisztrátor

Szétszedtem a pumpát most már értem hogyan is mûködik. A lapátok nem fixek benne hanem a centrifugális erõ szívja õket a szivattyú falához. Tulajdonképpen egyszerû mûanyag téglalapok. Ezek kicsit kopottnak tûntek ezért megfordítottam õket és úgy tettem vissza. A szelepet néztem átengedte a levegõt csak éppen kicsit vissza is engedett. Kimostam ezután mûködött. Viszont a szivattyúba hiába cseréltem ki az o-gyûrûket meg a lapátokat is hiába fordítottam meg csak nem javult a helyzet számottevõen. Ha a vákuumvezeték lenne a bûnös egyáltalán nem lenne szerintem vákuum. Most van csak kb 5-10 km után és akkor se valami sok. Ha ráteszem az újjam a szivattyú csonkjára nem igazán érzem túl meggyõzõnek. Úgyhogy holnap elnézek a bontóba és megnézem mi a választék

Lajos
    Adminisztrátor

ÜDVW!

Sok sikert!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜDVW!

Tudja valaki, hogy milyen mértékû vákuumot kellene, egy szárnykerekes szivattyúnak elõállítani (?mbar)? És hogyan tudom ellenõrizni a vákuumrendszer tömítettségét?

Köszi a segítséget!;)

AVWE!

Ui.: 1,6D JP

Lajos
    Adminisztrátor

Szia almaszosz12

Vákuumot az adagoloban?

Küldök egy linket inkább.

http://siva.banki.hu/jegyzetek/Gepjarmu_uzemanyagellatas/GUB2008_11EA_I.pdf

Itt nagyából le van írva mi mire való.

Lajos
    Adminisztrátor

ÜDVW!

Jajj nem… hanem a fékrásegítõ rendszerben!!:blush:

Köszi!

Lajos
    Adminisztrátor

heló egy ismerõsöm most vett egy golf1 1.6dieselt 5 sebességes verziót azt szeretném kérdezni hogy az ültetéshez elég e vágni a rugóból, és lehet e több erõt kihozni motorból vagy motorcsere?

Lajos
    Adminisztrátor

Szia riki12

Elkell dönteni mire akarod használni a kocsit,már mint ismerõsõd.
    Esetleg meg turbosítani azt valamivel jobb lesz.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 16
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.