1.6TD kérdések

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! 1.6TD kérdések

 • This topic is empty.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #6785
  admin
  Adminisztrátor

  Szia Doki!

  A tulajdonomba került egy 1.6 td diesel golf I. Jelenleg forgalomból kivonva. A kasztni viszonylag jó állapotú, úgy gondoltam újra forgalomba helyezem. De van pár probléma, aminek jobb utána nézni: 1_Jelenleg nincs rajt turbo, már rég így használták, de eléggé füstöl, nyilván ennek több oka is lehet. Viszont nekem gyanús az adagoló tetején árválkodó csövecske. Mi a feladata ennek? És hova kéne bekötni? 2_-másik kérdés: a fékrásegítéssel kapcsolatos: Indítás után sincs rásegítés, hogyan tudom kiszûrni, mi a hiba? Pl. ha a vákuum pumpa a hibás,akkor hogyan tudom leellenõrizni,hogy jól mûködik?És mi a különbség az 1.6td vákuumpumpája,és az 1.5D pumpája között,mert az 1.5D-n sokkal nagyobb termetû a pumpa,és vezet hozzá olajozás,és talán kartergáz(?) is. Melyiknek, mi az elõnye,és kompatibilisek-e egymással?Egyébként 1.5 Disel golfom van, ezért az 1.6 td motortér nem igazán ismerõs nekem.
  A választ elõre is köszönöm!

  Linkeltem pár képet a motortérrõl:
  http://kepfeltoltes.hu/080515/S6300433_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/080515/S6300429_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/080515/S6300399_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  #6787
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Péter!

  A motor füstölésével kapcsolatosan a füst színe az irányadó. Fehéres füstnél elõbefecskendezési, vagy vezérlési hiba, a kék füst az olajfogyasztásról árulkodik, míg a fekete a túlzott üzemanyagfogyasztást jelzi.
  Az adagolóból jövõ csövecske a turbós motor szívócsövére csatlakozik és az érzkelt turbónyomás függvényében többlet üzemanyagot fecskendez be.

  A két vákuumszivattyú nem csereszabatos! Az eltérõ olajozás miatt! Az 1,5-ösön még membrános volt (cserélhetõ membránnal), az újabbak már fogaskerekes rendszerûek és csak egészben cserélhetõek.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close