1.9 tdi 1Z tippek/ötletek

Kezdőlap Fórumok Golfosok törzsasztala 1.9 tdi 1Z tippek/ötletek

 • This topic is empty.
1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #122586
  ga1.9bo
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Fél éve vásároltam meg az első hármas golfomat 1.9 tdi (1z motorkód 90 LE). Kíváncsi lennék az ötleteitekre és véleményeitekre, tapasztalataitokra a teljesítmény megnövelésében.

  Gondolkozom, hogy meg kellene chippelni. Nincs semmi probléma az autóval aminek nagyon örülök nem eszi az olajat és nem füstöl (nem ugatom le azokat az autókat amik füstölnek/kormolnak (én is nagyon bírom amikor látom, hogy valaki lövi neki és jön a korom) és jól megy. Jelenleg teljesen tuning mentes. Szeretném alaposan körbejárni ezt a témát és ezt az egész tuning témát. Nincs szükségem 1cm-es hasmagasságra illetve hatalmas kerekekre. Egy gti rugó szett van az autóban nekem teljesen megfelel.

  Chip tuningnál mindig felmerül bennem a kérdés, hogy mi menne először tönkre benne!? Nem akarom az egekbe húzni de pár helyen azt írták ,hogy a gyári 90le- ből 120le és a gyári 200nm-ből kb 280-300nm lesz. Vagy ezek az értékek már jóval az átlag feletti kis chip módisítás? Felmerült bennem az is, hogy akkor a kuplung hogy bírná. És így tovább a többi alkatrész.

  Vagy a töltőlevegőt kicsit jobban hűteni?
  Sokszor olvasom azt is, hogy beleteszik az 502-es csúcsokat megkapja a chippet a nagy coolert és ‘kész a kúposztó’.
  Nekem nem gyorsulni kell az autó csak, hogy legyen benne egy kis plusz.
  Igyekszem az adagolókról is olvasni, tanulmányozni sok helyen látom, hogy krézi féle adagolót rakatnak fel vagy vele csináltatják.
  Azt is mondták páran, hogy elég ha a 110 lovas golfnak a turbóját rárakom.
  Amit mindenképp meglesz az egy 60-as nyitott janó rendszer. Talán érzetre már ez is kicsit javít mert ugye a gáz áramlása egy kicsit gördülékenyebb lesz és emellett imádom ahogy rotyog 😀 .

  Ha esetleg valami irdatlan nagy butaságot írtam kérlek javítsatok nyugodtan.

  Összefoglalva olyasmi ötleteket várok ami nem rövidíti meg az autó élettartamát de kicsit fickósabbá teszi.

  Köszönöm szépen előre is a válaszokat észrevételeket.

1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.