1.9 TDI nehezen indul

Kezdőlap Fórumok Technikai segítség Motor 1.9 TDI nehezen indul

 • This topic is empty.
9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #53135
  Kubik Zoltán
  Felhasználó

  Üdv mindenkinek.
  olyan problémával fordulok hozzátok hogy golf 4 1.9 TDI ALH motorkódos autóm hidegen és melegen is sokszor nehezen indul, de van hogy pöccre. Az üzemanyagcsövön látni néha levegőbuborékokat de szerintem ez nem vészes. Van esetleg valami ötletetek hogy mi okozhatja a problémát? Egyik ismerősöm azt mondta ha elütögetem az adagolófedelet egy kicsit balra amennyit a csavarok engednek az segít, lehet benne valami? mert nekem elég nagy kétségeim vannak.

  #53136
  Kubik Zoltán
  Felhasználó

  ja és már egy visszacsapó szelepet is építettem be az adgoló elé.

  #53967
  Névtelen
  Inaktív

  Sziasztok!
  Ha aktuális még a kérdés…
  Én is ezzel a gonddal kűzdök, azaz hidegen szépen pöccre indul a Bora
  (1.9 TDI AHF-motorkód) de melegen tekertetni kell 10-30mp et, és így 15.000km után érezhetően egyre romlik a dolog, már van hogy alig akar indulni,
  pumpálni kell a gázt meg 2-3x izzitani.
  Adagolót cseréltem, üzemanyag szűrőt, csöveket cseréltem…
  buborékok voltak nekem is, tettem be visszacsapó szelepet…
  eddig egyik sem segített.

  – Egy olyan tanácsot kaptam egy Borás barátomtól, hogy szoftverelni kell, konkrétan ugyanennek a motornak az automata váltóshoz való szoftvert kell ráfrissíteni, plusz szakember „kicsit igazítani is tud még az értékeken” (nem tudom ez mit jelenthet) 30-35.000 Ft-ért mondták nekem.
  – Közebn most olvasgatok, EGR szelep vagy motorhőfok jeladó is lehet a ludas, ezeket holnap meg is nézem 🙂

  #54017
  szoszi 30
  Felhasználó

  Nekem már megjavúlt. Egyszerűen az aksit kellett cserélnem, mert cellahibás volt. Így nem volt elég nafta benne hogy üzemeltesse az autót. Mikor kicseréltem az aksit megszűnt minden baja.

  #155034
  Tamas Nandor Ilonka
  Felhasználó

  Nekem van egy Bora AJM motorkóddal bagyon nehezen indít annyit tapasztaltam hogy lökésre,lejtőre könnyen be indul de önindítóról nagyon nehezen vagy nem is indul be, tetünk visszacsapó szelepet de úgyan az a mese. A visszacsapó szelep beszerelése előtt még menetközbe is ált le főkép ha egy stopnál meg kellet áljak és a fordulat el érte az alapjárator. Valami ötlet?

  #155580
  1 kakastanya
  Felhasználó

  Ha még aktuális a melegen nehezen indulás valakinek , az írjon bátran, van megoldás.

  #155657
  milán csányi
  Felhasználó

  szia! Kakastanya ! Nekem kellene egy kis segítség ! mert van golf 4 1.9 tdi AGR azt hiszem a motor kód ! És hidegen indul könnyen de melegen tekertetni kell olyan 20 másodpercig mire be indult ! 🙂

  #155929
  Kovács Beni
  Felhasználó

  Engem is érdekelne a dolog!

  #156810
  Névtelen
  Inaktív

  Sziasztok.

  Segítséget szeretnék kérni ugyanis van egy Audi A4 (B7/8E) 1.9PDTdi kocsim és hidegen úgy indul hogy enyhe fehéres füst jön a kipufogón és pár másodpercig mintha kihagyna egy henger és amíg ez abba nem marad addig jön a fehéres füst. De utána már pöccre indul és fehéres füst sincs bármennyiszer beindíthatom az autót. Ez a jelenség csak akkor van amikor az autó motorja teljesen kihülik pl.:( este 20:00-kor hazaérek és másnap délelőtt 9:00-kor beinditom és csak akkor csinálja.)
  Valaki tudna segíteni esetleg, vagy valamijen info esetleg ötlet hogy miképp tudnám ezt orvosolni?

  Előre is köszönöm a segítségeteket.

  Üdv.

  Zoli

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.