www.kedvezmenyesbiztositas.hu

AAz turbó

Kezdőlap Fórumok Technikai segítség Motor AAz turbó

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 26
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25617
  admin
  Adminisztrátor

  Helló. Afelõl érdeklõdnék hogy egy aaz s mocin lehet a turbó töltési idején változtatni? Nekem olyan 2500 fordulattól hallatszik a hangja és nem szeretném forgatni. Ötlet? Ja és a turbón lévõ vákumszelepre miért megy kettõ csõ? Az egyik a motorról megy és vákum van benne és a másik?

  #25619
  admin
  Adminisztrátor

  AAZ-s motoron k14-es turbókat szereltek. Így annak töltési mennyiségét egy hernyó csavarra tudsz állítani a nyomáslabdán.

  #25620
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW!
  Kellene fotó a turbóról.
  Az 1.9 TD ken volt kkk k14 és garett T2 sima olajhûtésû turbó is.
  Ezeken a turbóknak nem tudsz állítani nagyon a gyorsaságán.Szerezz be egy váltózó geometriás turbót pl. vnt 15.
  Meg lesz amit akarsz!!!Ezt a turbót pedig add el vagy tedd fel a polcra.
  ÜDVW

  #25624
  admin
  Adminisztrátor

  És az a vákuum szelep ami a jobb oldali toronyra van rögzítve az megszakítja a vákuumot vagy ráengedi? Ha lehuzom a vákuumcsövet a turbóról akkor tölt, vagy akkor nem? Elõre is köszi [img size=400]https://www.vwdepo.hu/media/kunena/attachments/legacy/images/ShowImage-680c569be104ba40c5de3c93c22ec2ce.jpg[/img]

  #25627
  admin
  Adminisztrátor

  Ha lehùzod a csövet akkor a turbo nem fogja önnmagát vezèrelni. Annyit fog tölteni amennyit csak tud. A tengely hosszából csavarj össze es mérd meg mennyinél tart a nyomás. (és valamennyivel hamarabb fog épülni a nyomás.

  #25651
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW!
  A nyomás itt elõbb nem tud felépülni,mert a kipufogógáz mennyisége határozza meg a felpörgési sebbeséget..hogy elõbb felpörögjön a turbó ahhoz több “üzemanyag” kellene” több “füst”.
  Ez miatt találták ki a változó geometriát.

  Neked a töltés maximumát a “nyomáslabda” szabályozza.Azt tudod megtenni,hogy a kompresszorház és a nyomás labda közötti csõbe teszel egy olyan állítós szelep amivel a maximális nyomást kitolod maximum 1.2 barra ami még nem káros a turbónak hosszú távon.

  A töltés felpörgési idõt “megfelelõ olaj adalékkal ” “tribológiai” anyaggal is meglehet tenni.A többit nem íróm le,mert sok ember félre értés miatt már lehurrogtak…az össze tételt meg stb. azt nem mondom meg ,mert 8 év alatt sikerült ki-kísérletezgetni.

  A változó geometriás turbó pont ez miatt jó,mert a feltöltési idõt lecsökkenti és nem kell”fordulatnak” lenni ahhoz ,hogy legyen turbónyomásod.

  ÜDVW

  #25656
  admin
  Adminisztrátor

  hi Még akkor azt szeretném tudni hogy az a vákuum csõ ami a motorról megy rá a turbóra egy szelepen keresztül az mire való, miért van rajt? Vagy mit szabályoz? A vákuumdob rudazatán merre kell tekerni hogy növekedjen a turbónyomás? Elõre is kösz

  #25660
  admin
  Adminisztrátor

  Össze fele kell. (tehát rövidebbre kell venni) Ekkor fog emelkedni a nyomásod.

  #25698
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW!

  “az a vákuum csõ ami a motorról megy rá a turbóra egy szelepen keresztül az mire való, miért van rajt? Vagy mit szabályoz?”
  Na ezt a kérdésedet nem értem légyszíves tegyél fel róla fotót.
  ÜDVW

  #25702
  admin
  Adminisztrátor

  Helló. Nekem a turbóra kettõ darab vákuumcsõ megy rá.az egyik a nyomórészrõl, gondolom azzal szabályozza hogy ne töltsön túl. A másik csõ viszont a vákuumpumpáról lejövõ csõröl megy rá, ami egy elektromos szelepen keresztül. Ez az elektromos szelep viszont az adagoló tetején lévõ mikrókapcsolóval van mûködtetve. Na szóval ez lenne a kérdésem. Miért kell ez a szelep? miért megy rá két csõ hogy
  ha önmagát szabályozza? Le lehet ezt szerelni az adagolóról? Elõre is köszi

  #25704
  admin
  Adminisztrátor

  itt a kép [img size=334]https://www.vwdepo.hu/media/kunena/attachments/legacy/images/DSC00151.JPG[/img]

  Attachments:
  #25708
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW!
  Ez az a fajta adagoló amelyikben egy “üres” LDA található.

  ÜDVW

  #25726
  admin
  Adminisztrátor

  Hát az eredetileg a klímát kapcsolná le teljes gázadáskor. Az a szelep amit te magyarázol gyárilag a EGR szelepet vezérelné. Csak neked valami nagyon át van kötözgetve.

  #25728
  admin
  Adminisztrátor

  Én csak azt nem értem hogy a turbón lévõ vákuumdob ami ugye a turbónyomást szabályozná, na arra miért kell két csõ? Mert hát oké hogy az egyik csõ szabályozza a nyomást de a másik az miért van rajta? Majd holnap lefotózom azt teszek fel képet.

  #25730
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW!
  Neked véletlen nem változó geometriás turbó van fent VAGY volt fent?
  ÜDVW

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 26
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

[instagram-feed]

AABCarLogo125x125

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close