ADAGOLÓ GONDOK!

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! ADAGOLÓ GONDOK!

 • This topic is empty.
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #4616
  Lajos
  Adminisztrátor

  Van egy 1.9 TD Ventóm,széria,és az a helyzet hogy az adagolómból csöpög a gázolaj!Hidegen elég nehezen indul el a motor,de melegen egy röff…A befecskendezõ vezetéknél pedig látni,hogy Falsch levegõvel kevert habos gázolaj megy a motorba!Lehet csak a tömítés a rossz??Ha valaki tudna segíteni,akkor irhatna,köszi minden "fauvés"sorstársnak!sedanee

  #4620
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW Sedanee!

  Ha befelé levegõs a gázolaj,akkor nem biztos,hogy az adagolód a hibás! Az lehet,hogy a szûrõbetétet kellene kicserélni (mint minden 15-20000 km-enként) és a tankot és a durvaszûrõt kitakarítani.
  Érdemes megnézni a porlasztócsúcsok visszafolyó csöveit is! Ha azok engednek,akkor a szûrõ hõszelepén át lelevegõsõdik a rendszered, akár 2 óra állás alatt! Az adagolót semmilyen körülmények között sem szedd szét!
  Rengeteg dolog ‘állítódik el’ egy szétszedésnél, amit adagoló bemérõpad hiányában SENKI sem tudja beállítani és nagy sikerrel lehet szétforgatni a motort!
  Légy szíves ,derítsd ki,hogy konkrétan hol folyik a gázolajad! Akkor pontosabb választ tudnák (remélem) adni!

  Sok sikert!

  #4625
  Lajos
  Adminisztrátor

  Szia Dani. Lehetnek olyan folyások az adagoonál amit elég nehéz megállapitani. De mondanák helyeket ahol nézed meg hátha esetleg ott.De az adagolot ne boncsad meg.nem gyerek játék. Mindenképen kezgyük a porlasztó vissza folyó csöveknél.el szoktak puhulni. ha ott nem akkor mozgasd meg az adagoln a gázkaroda kicsit le fel.Ha érzel logás még kicsit is az is lehet.Akkor a gázkar tengelyed és a perselyed ment ki.Cserélni kel. Még egy lehet. Ha az adagolo hátcsó részénél ahol a nyomó csövek elindulnak a porlasztok hoz hogy ott folyik. Lehet hogy a csövek rosszak vagy a felyszelepnél a tömitõ gyürû ment ki. Cserélni kel akkor.Érdemes meg nézni a gázolja szürönél a csöveket is. Ha ezek közül egyik se akkor még egy lehet ha az adagoló tengely perselye ment ki ezzel egyöt a szimering és ott álandoan farsot szivhat.Ezek a dolgok pedig Csak DIESEL szervizes Adagolos tugya meg csinálni és be állitani padon.

  #108363
  Bius És Attila
  Felhasználó

  Iveco 2.8 td adagolo…bosch..szama: 0-460-424-124…gazkarnal csopog a gazolaj…levegos es nem indul….kb költsege ennek?

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.