AFN-en minden cserélve de RÁZ

Kezdőlap Fórumok Technikai segítség Motor AFN-en minden cserélve de RÁZ

 • This topic is empty.
9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #52805
  SzegediBalázs
  Felhasználó

  ÜdVW!

  Durva remegéssel kapcsolatos hibám van AFN Passatban.
  Légyszi mondjatok okosat:
  Pár hónap alatt a kocsi alapjáraton egyre erősebben kezdett remegni, rázni. (pici gázadásra azonnal elmúlik)
  Kapott komplett kuplungszettet lendkerékkel együtt, valamint 1 motorbak + 1 váltóbakot amik szakadtak voltak, de az alapjárati remegés megmaradt.

  Mostmár nem tudom mi lehet a baj, arra tippelek a vezérműtengely vagy valamelyik tárcsa jár szarul.

  Köszönöm a segítő válaszokat!

  #52809
  tomy33tdi
  Felhasználó

  Szia , motordiagnosztika volt? Porlasztók állapotára gondolok, ha valamelyik porlasztód kezd elhalni, akkor is ilyen a jelenség

  #52822
  Kasler Tamás
  Felhasználó

  Szia Szegedi Balázs!
  Az én problémám ugyan ez volt (seat toledo Afn).
  Kuplung csere.motortartóbak csere nálam is bejátszott.
  A probléma úgy oldódott meg, hogy megnézettem egy másik szerelővel az autót aki a motortartóbakot mondta hibának.Ülj bent az autóban,és valaki huzza kézzel maga felé a motort(keresztmotoros a seat)és így levettük a terhelést a bakrol,remegés megszűnt.Nekem meyle bak volt bent amivel remegett.
  A szerelő mondta hogy csak lemfördert vagy gyári bontottat rakjunk be,nekem az előző van bent.Én mintha új autót kaptam volna a csere után.Remélem segítségedre leszek,mert ez a remegés,rezonálás nagyon idegesítő tud lenni.Sok szerencsét!

  #52823
  SzegediBalázs
  Felhasználó

  Hali!

  Nagyon alattomos az egész jelenség. A turbó felőli bak volt cserélve, a másik oldali még nem (bár kiszakadva az sincs, néztem)…ha szerencsém van attól rezonál. Hosszabb utak után pedig még erősebben érzem, a kormány is mintha masszírozós lenne…aztán másnap ismét “megnyugszik” kicsit.

  Az a baj, hogy van az autónak most egy másik nagyon szar jelensége, és arra tippelek azzal van összefüggésben, ez pedig a következő: ha normál haladáskor kiveszem sebességből és üresben kezdem fékezni, a súlypont-áthelyeződés következtében valami kurva erős csörgő hang jön a motorfelől, attól tartok a motorból…talán a vezérműkerék..vagy nem tudom. Azt sem tartom kizártnak hogy nyúlt a vezérműszíj (40k van a szíjban amúgy) és valamelyest el van menve a szög, attól remeg…
  De csak hogy egyszerűbb legyen, ha sebességben fékezem akkor kussban van és nem csörög, amint kiveszem sebességből és fékezek elkezd darálni.

  Erre valami ötleted esetleg?

  #52827
  Kasler Tamás
  Felhasználó

  Szia!Sajnos akkor erre nincs ötletem.Sok szerencsét a hibaszűréshez.

  #52828
  Balluci
  Felhasználó

  Sziasztok,

  Én is hasonló problémával küzdök az AFN-es motorral.Már előzőleg írtam erről,azt hittem a kuplung,és a kéttömegű lendkerék csere megoldja a problémát,de nem ,mert néha indulásnál előjön és remeg az egész motor amikor engedem fel a kuplungot.Olyan a jelenség mintha elhagyná az ereje,és ha nem nyomom jobban a gázt akkor képes lefulladni,kicsit érzem a kuplung szagot ilyenkor,de aztán pár napig megint simán indulok el vele,azután megint előjön a remegés.Olyan mintha a 110 Le csak a fele lenne. Azóta már cseréltem adagolót is más okból,de még mindig előjön a hiba .Vag-Comban minden érték jó.

  #52935
  farkas józsef
  Felhasználó

  Sziasztok!adagololónál keresd a hibát!

  #53275
  Varga L
  Felhasználó

  Sziasztok,
  Nálam is ez a probléma 1z tdi passat 90le finom gázadásnál beremeg a motor, de ha intenzívebben gyorsítok nincs ez a probléma,mi lehet a baj,hdk-fej vagy légtömegmérő?

  Üdv:Varga László

  #53367
  Zoli48
  Felhasználó

  ÜdVW!
  Az én autóm is hasonló dolgokat művel!Kormány masszírozós hosszú úton szinte elzsibbad e kezem, és az ülésen is érzem. Még semmit nem cseréltem ,csak olvasgatok, de igazi megoldást nem találtam sehol.A szerelők csak szétteszik a kezüket szerintük nincs baja. Érdeklődnék,hogy sikerült e megoldani a problémát?

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
TLX_125x125_web
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close