alapjárat pulzálás

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! alapjárat pulzálás

 • This topic is empty.
7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #7690
  admin
  Adminisztrátor

  sziasztok!!

  örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert rengeteg sok infot kap az ember megkerülve a pénzéhes szerelõket, tisztelet a kivételnek. Problémám a következõ: 91 es golf benzines katalizátoros ecotronicos karbi 2EE PN es motorkóddal. ugrál az alapjárat olyan 700 és 1500 között fel le ütemtelenül hidegen is melegen is eléggé idegesítõ a dolog. gáz adásnál vagy terhelésnél nincs ilyen gond csak alapjárat. karburátor alatti talp lett cserélve valamennyit javult azóta hidegben nem fullad le. folyamatos tempónál néha beránt a motor egy pillanatra de ezt is tök össze vissza csinálja. télen csinálta viszont azt hogy rendesen rágatott is alacsonyabb fordulatszámrl való hirtelen gázadáskor ilyenkor vissza egyet nagygáz és úgy vissza fel eltûnt a probléma. másik ecotronic vezérléssel is próbálva lett másik karbival is utóbbinál jobban ledadogott sõt le is fulladt aztán vissza a régi. most hogy itt a nyár a rángatás elmúlt de még mindig van hogy pillanatra megrándul a motor folyamatos tempónál.

  remélem érthetõ voltam:)

  Köszönettel vadlee

  #7694
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Szilárd!

  Ne szidd a szerelõket! Az Ecotronic karburátortól mindenkinek égnek áll a haja( ha van neki).
  Sajnos az egy nagyon szerencsétlen konstrukció! Rendkívül sok hibalehetõséggel és megbízhatalanságával vívta ki a szerelõk ellenszenvét!
  Elõször azért érdemes lenne a gyújtásodat is átnézni! Ugyanis a ‘berántást’ okozhatja egy pillanatnyi gyújtáskimaradás és a 2EE karbi vezérlése is a gyújtásjelbõl dogozik! Az egyenlõtlen alapjáratot sok dolog idézheti elõ, de legtöbbször a hamis levegõ bejutása a fõ ok!

  #7698
  admin
  Adminisztrátor

  Szia Doki!!

  Tudod voltam már pár szerelõnél és azt kell mondjam sajna lecseréltették velem lambda szondát, mondták keresek ecotronic vezérlést, mondták vegyek másik ilyen karbit, és az eredmény a nagy nulla. Nem szidtam õket, irtam hogy tisztelet a kivételnek mert, volt egy köztük aki lelkesen kereste napokon át a problémát és annyit mondott ne haragudjak, de sajna nem és egy fillért se kért. Cserébe gumiharangot lecserélte meg észre vette hogy az egyik vizcsövem a kidurranás határán van és az is lelett cserélve. Sajna most már én is rájöttem, hogy sikerült a legrosszabba belenyúlnom, de imádom ezt a kis kettest és azért sem adom fel.:)

  Visszatérve problémámra hmmm akkor kéne nekem egy olyan szerelõ akinek nem áll égnek a haja ha meglátja az én kis számítógépes karbim:D Gyújtásnál volt cserélve a gyertya,gyertyakábel, elosztófedél,rotor esetleg mit nézzek még át szerinted? A fals levegõ meg iszonyat sok helyen bejuthat szinte vákuum csövek hada van a karburátorban:) de elég régiek a csövek lehet lecserélem akkor mind.

  Köszönöm gyors válaszod doki nagyon hálás vagyok!!

  Üdv vadlee!

  #7700
  admin
  Adminisztrátor

  Szia Szilárd!

  Nézd meg azokat a vacumcsöveket de a vacumdobokat is ellenõrizd le mert nekem is volt már hasonló problémán(igaz egy sima 2E karbival) mint amit a te géped produkál és az egyik vacumdobban a menbrán adta meg magát!!!!

  Hali.G.

  #7703
  admin
  Adminisztrátor

  Szia!

  Jajj bocsi , de annyira nem értek a kocsikhoz!! Vákuumdob??? A karburátoron mert ott csak egy van! vagy hol van még? arra gondolsz aho a benzin megy?

  üdv

  #7704
  admin
  Adminisztrátor

  Nem,nem ,ott ahol a vacumcsövek csatlakoznak egy "olyan"kerek bigyóba.Hasonlit arra ami a gyujtáselosztón van(van?)csak ált.fekete mûanyag!!!

  Én sem értek hozzá csak szeretem!:)

  #7715
  admin
  Adminisztrátor

  Szia, nekem injektoros, de ugyanez volt a gondom.
  Gyertyákat cseréltem, meg a légszûrõ alatt az aktív széntartályból ki volt szakadva a csövem.
  Megjavult az alapjárati ugrálásom. A karbi mögött a csonkokra tegyél kupakot, és nem fog falsot szívni.

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close