Kezdőlap › Fórumok › VW Depo offline › Kérdezz, felelünk! › ChipTuning = problémamegoldás ?
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-06-11-11:41 #7287
admin
AdminisztrátorSziasztok, új vagyok még (és nem túl rég VW-s:)
Kérdésem volna, hátha tudtok segíteni:
Az alapfelállásom
’98-as Polo 1.4 16V , 100LE. Február óta van meg, nagyon szeretem, de már az elsõ percektõl fogva egyenetlen az alapjárat, be-berángat a motor menet közben. Állati zavaró volt (sajnos sokszor kényszerülök dugóba, Dél-Pesten lakom és Óbudán dolgozom, munkára is használom a járgányt) így sok szerelõ és még több pénz elkölt(tet)ése után derült ki, a fojtószelepházamban található mûanyag fogaskerekek kopottak, s idõvel (kb 10-15000 KM múlva) mindenképp cserére szorul. Ez a szerelõm, ki végülis megtalálta a hibát, javasolta a következõket:
1. így hagyjuk – elmegy még 10-15e km-t míg széthullik. majd csere
2. csere – ha VOLNA bontóban, 25-30k lenne, de NINCS, 37db bontót telefonáltam körbe az országban. Újonnan 80-90k az alkatrész.A helyzet az, hogy mivel a motor is ritka, így a fojtószelepház is hozzá, semmi más nem jó hozzá, csak ez:
036 133 064 E3. ChipTuning – ugyan meg nem oldja a problémát, de kezelhetõvé teszi – max kitolódik az alkatrészbeszerzés ideje.
A kérdésem az volna: egyrészt, valójában nem bánnám, ha kicsivel jobban menne a verda – ezt nem is tagadom. Másik oldalról viszont fosok tõle, hogy tönkreveri a motort vagy valamit a chiptuning. Mivel 10 éves autóról van szó, (ha újabb lenne, nem is nagyon gondolkodnék) nem tudom a 150.000 km mennyiben befolyásolhatja azt, hogy esetleg beadja valamiért a kulcsot. Az eshetõsége, hogy jobb lesz a fojtószelep-téma és jobban is megy az autó, nagy – s legalább arra az idõre is megoldódna ez az állat idegesítõ probléma, míg nem szerzek egy másikat, s persze összegyûjtök rá lóvét.
Szerintetek? Érdemes? Mik a tapasztalataitok? Vagy mit javasoltok?
Ui: a chipelés 40k környéke lenne, max 10%-os növekedésel.
2008-06-11-12:41 #7288admin
AdminisztrátorTermészetesen, ha tudtok esetleg jó bontókat, azt is szívesen veszem…:)
2008-06-11-20:39 #7289admin
AdminisztrátorÜdVW Krisztián!
A fojtószelepháznak még utána nézek!
A Chiptuningról csak annyit, hogy kb. annyi különbséget fogsz érezni, mintha mûködtetnéd a klímát, vagy nem haladás közben…
Annak örülj, hogy a fenti problémát kivéve, hibátlanul üzemel a vasad! az a 100 paci kicsit sok abból a motorból! Nem japán, tehát nem forog villanyóraként és nem a parkettagáz elõtt 5 mm-rel adja a legnagyobb nyomatékot!
Ha több lóerõt szeretnél, az már jelentõs változtatásokat igényel a motoron és környékén, viszont az élettartamát négyzetesen csökkenti!:SAzt viszont kétlem, hogy megoldás lenne!
Módosította: Doki69, Idõpont: 2008.06.11 18:40
2008-06-12-10:42 #7301admin
Adminisztrátorszia, köszönöm a választ! A 100LE gyárilag ennyi, és hát józan paraszti ésszel én is így sejtettem mint leírtad…. Kénytelen leszek megvenni az újat, úgy érzem…. Üdv, Krisztián
2008-06-12-22:14 #7309admin
AdminisztrátorÜdVW Krisztián!
Igazán nincs mit!
Ezért vagyunk itt!:)
2010-03-20-15:02 #25341admin
Adminisztrátor🙂
Attachments: -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.