Elektromos AC

Kezdőlap Fórumok Golfosok törzsasztala Elektromos AC

 • This topic is empty.
6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #5737
  admin
  Adminisztrátor

  Üdvözletem mindenkinek. Némi segítségért folyamodnék G II (1,3 B ’91 NZ motorkód)üzemanyagellátás ügyben.
  Nem indul el az elektromos ac, csak ha manuális úton zárom a relét, de a kocsi akkor sem indul be.
  Amit már kicseréltem: relé, biztosítéktábla, gyújtáskapcsoló betét+ vezeték köteg, kormánykapcsoló+ vezetékköteg(más okból),
  benzinhídon lévõ nyomástartó szelep,vezérlõ elektronika, és még mindig semmi hatás a mûködésre. Az alkatrészek mind bontottak voltak, de mûködõ autóból szedtem ki.
  Riasztó van, immo nincs, szikra, benzin is van, de a tünetet egyik napról a másikra kezdte el produkálni. Ha a nyomástartó szelep visszafolyó ágát levakolom, csak akkor jön üzemanyag a befecs.szelepen, ezért gondoltam a nyomástartó szelepre, de délelõtt kiderült, hogy nem az a baj. Ha le van zárva a visszafolyó ág akkor be lehet indítani a kocsit csak pöckölni kell a relét mert állandóan jön az üzemanyag a befecs.szelepen és belefullad a benzinbe.

  Találkozott már valaki ilyen problémával?

  Ha valakinek bármi ötlete van szívesen veszem. Elõre is köszönöm

  #5747
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  Véletlenül nem volt az autó valamely része CO, vagy AWI hegesztve? Ha ott valaki hibát követett el, akkor az nagy valószínûséggel ‘hazavágta’ az ECU-t !
  Érdemes lenne egy ezzel foglalkozó gurut megkeresni, aki a megfelelõ kapcsolási rajz birtokában tudná orvosolni a problémát…

  #5751
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVWözlet! Az a gondom, hogy összefolyt a benzin és az olaj. Az AC-t levettem (1.8as, nem elektromos), de a membrán úgy néz ki, nincs kirepedve, sérülve. Mástól lehet még a hiba? Ha igen, hol keressem?

  #5753
  admin
  Adminisztrátor

  Üdv. Doki.
  Nem volt hegesztve az autó és már cseréltem ECU-t is, most még a motortéri kábelköteg cserén gondolkozom, ha lesz pici idõm nekifogok, mert hidegen nincs rendes alapjárat sem, és nem megy ki feszültség a járulékos légszelepre sem. Némi utánolvasással kiderült számomra, hogy ez is közrejátszhat az alapjáratnál. Egyedül még azt nem sikerült kiderítenem, hogy a 2 AC-ból melyik a vezérli a másikat, mert esetleg még az is lehet a gond.

  #5760
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Antal!

  A benzin a motorolajba kétféleképpen juthat. Az egyik, amikor a mechanikus tápszivattyú(AC) hibásodik meg. Ez lehet,membrán, vagy más tömítetlenségi hiba. A másik esetben elõfordul, hogy a sok hidegindításos használatnál, vagy nem mûködõ hengernél a beszívott benzin kicspódik a hengerfalra és a duattyúgyûrûk résein át lefolyik az olajteknõbe. Sokáig tartó üzemeltetés esetén jelentõs motorkopást és sérüléseket okozhat.

  #5762
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVw József!

  Tudomásom szerint a elektromos benzinszivattyúkat a motorfordulat jelére behúzó relé kapcsolja be. Semmiféle nyomásfigyelése nincs, mivel itt a mennyiségszabályozás a befecskendezési idõ változtatásával történik…
  A járulékos levegõszelep feladata az alapjárati fordulatszám stabilizálása. Próbálj még rápillantani a lambdafeszültségre is(ha van lambdaszonda…).

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close