Kezdőlap › Fórumok › Golfosok törzsasztala › felnire gumit. De milyet?
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-03-31-01:28 #6127
Lajos
AdminisztrátorÜdv.
Golf I -m van. Tavaly vettem rá 7×15" ET 38 felnit 195/50 gumival. a gumik már eléggé viseltesek, csereérettek.
Új gumik után nézek. találtam 175/50 r15 és 185/45 r15 méretû abroncsokat. Elképzeléseim szerint úgy szeretném felgumizni az autót, hogy elöl lenne a 175/50 v 185/45, hátul pedig maradna 195/50.
Kérdéseim a következõk lennének:– a 185/45 mennyivel csökkenti a sebességet adott fordulatszám mellett? (gondolom a kisebb átmérõ miatt a kerék kerülete is kisebb ezért pl ha óra szerint megyek mondjuk a /50-s gumival 110-zel akkor a /45-tel kb105-tel. a sebesség csökkenés milyen mértékû, ha van egyáltalán.
– mennyivel lesz ,,könnyebb" a kormány? 195 széles gumikkal elég izzasztó parkolni a városban szervó nélkül.köszönöm.
2008-03-31-10:54 #6130Lajos
AdminisztrátorÜdvw Neked is!
Nem tudom,h mennyre vágod a gumik méretezését.Az elsõ szám a gumi szélessége mm-ben,a második az oldalfal magassága ,pontosan,h hány százaléka a futófelület szésességének,míg a harmadik a felni átmérõje collban.Ezzel azt szeretném mondani,h attól,h az egyik 50-es a másik meg 45-ös elõfordulhat,h a teljes gumi átmérõje alig külömbözik,az arány miatt.Szerintem az a legegyeszerûbb,ha elmész egy gumiüzletbe,és megkéred az eladót ,h mutassa meg mindkettõt.Ha egymás mellé rakod már látod is h mekkora a külömbséga a két gumi közt.Én ezt temmém.
A másik , a kormány sztem azért könnyebb lesz.Nekem a golf II-õn 175/70 R13 van(borbrt alufelnin,cult 4ever),és semmi gond nincs vele,bár a futómû kenése is fontos itt.
Remélem tudtam segíteni.
2008-04-01-16:05 #6145Lajos
AdminisztrátorÜdVW!
Ehhez nincs mit hozzáfûzni!
Nándinál a pont!;)
2008-04-03-00:09 #6172Lajos
Adminisztrátorköszönöm. Tiszta, és érthetõ.
Még egy probléma lenne az autóval.
az elsõ tengely mintha egy kicsit jobbra, a hátsó pedig balra van el tolódva ez kb 1-1,5 cm a sárvédõ ívekhez viszonyítva.TEhát a elöl a jobbos kerék van kíjebb, hátul meg a balos kerék van kíjebb.
lehet,h törött volt az autó? Meg lehet ezt csinálni? érdemes vele foglalkozni?2008-04-03-00:23 #6173Lajos
AdminisztrátorHello!
Hát ez érdekes.Vam vmi jele annak,h tényleg törött lett volna a kocsi?Látszik az itt-ott akárhogy is lett kasznizva.Lehet meg van csavarodva a kaszni:( .Mondjuk vki árkot fogott vele.Ha elengeded a kormányt menet közben azért eygenesen megy a kocsi,v nem?Bár ha nem ,az lehet kerékösszetartás,kitámasztó gömbfej,kerékscapágy hiba is ,de sztem probáld ki.De lehet amúgy is érezni ha húz a kocsi vmelyik irányba…
2008-04-03-11:46 #6178Lajos
AdminisztrátorÜdVW Nándi!
Látogass meg egy futómû állítással foglalkozó céget! Lehetõleg olyat,ahol az elsõ és a hátsó futómûvet egyszerre tudják megmérni! Ott elmondják, hogy mivel lehet gáz.
Addig jobb lenne valami vékonyabb gumit használnod,ami nem kínozza a futómûvet! A Golf I-es futómûvét maximum 185/60-14-es kekrekekhez tervezték! Ettõl nagyobb kerekek jelentõsen igénybe veszik a bekötési pontokat! Ha nem akarsz megválni a gurigáktól, akkor a két elsõ lengõkar M12-es csavarját kösd össze egy acélcsõvel(alsó toronymerevítés)!2008-04-03-20:38 #6185Lajos
AdminisztrátorÜdvw!
Hát ez Doki sztem nem nekem szántad,hanem Árpinak.De semmi gond.Arra gondoltam,ha véletllen nem a futómû akarna kiszakadni,akkor tényleg letet csavarodás.Jó hír hogy azt is ki lehet mérni lézerrel.De lényeg,hogy egyik se lenne igazán jó hír,bár inlább Dokinak legyen igaza…
2008-04-03-20:47 #6187Lajos
AdminisztrátorÜdVW!
Nándi!
Igazad van, Árpádnak szántam a hozzászólásomat! B)2008-04-04-11:13 #6198Lajos
AdminisztrátorHali.
Utánna néztem pontosan ennek a gumiméret dolognak.Nos:a 195/50 R15 -höz képest a 185/45 R15 – ös kerek 28 milliméterrel kisebb,persze a kerék teljes átmérõjét nézve,míg a 175/50 R15 az csak 20 millivel alacsonyabb.Ennyit tudtam segíteni,a döntés már a tiéd.És ennek van anyagi vonzata is,nem tudom melyik guminak mi az ára,nem vagyok gumis…
2008-04-04-20:12 #6204Lajos
AdminisztrátorSzia Doki!
Ezen már én is gondolkodtam-néha hajmeresztõen vezetek az anyósülésrõl nézve,és persze…remélem nem hallja senki a családból…magam szerint is,de iyg kényelmes!:P 👿
Milyen falvastagságú csövet ajánlaná?A csavarhossza az elég lesz a csõvel együtt?Vagy vegyek valami izmosabb csavart oda?Köszi elõre is!G.
2008-04-04-20:57 #6208Lajos
AdminisztrátorÜdVW Gabriel!
Én anno a Golf I-esembe egy Golf III ajtó merevítõcsövébõl csináltam meg. Annak a falvastagsága nem több, mint 1,5mm, viszont igen szívós anyagból volt. Egy ponton össze kellett ütni, mert a váltó difiházába beleért, de a kalapács ‘lepattant’ róla…Aztán egy kis meleg segített a dolgon. A két furatot pontosra fúrtam (M12-es csavarokhoz) és egy kicsit játszani kellett ,hogy a helyükre menjenek a lengõkarcsavarok, de utána szilárdan tartott…
2008-04-04-21:03 #6209Lajos
AdminisztrátorSzia Doki!
Akkor ezennel azt üzenem a környékbeli G. III.tulajoknak,hogy reszkessenek,jobb ha esténként leszerelik az ajtókat és vele alszanak!:woohoo: :woohoo:
Majd nézek valami bontószökevényt!!!
Lesz még pár kérdésem,de nem offolom szét ezt !Köszönöm,Doki!!!
G.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.