Fényezés

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 72
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #6255
  admin
  Adminisztrátor

  Szia Doki.

  Hamarosan fényeztetni akarom az autóm gyögyház feketére vagy metál feketére az a lényeg hogy nagyon szép csili-vili legyen.Mindent le akarok fényeztrtni az egész elsõ hátsó nagy lököst telibe + a mûanyag G60 küszöböket és G60 íveket is.És a kérdésem az,hogy ez kb mennyibe fog nekem kerülni,kasznizás ingyen lesz haverom karosszériás.
  Körülbellüli árra gondolok?

  Van még egy problémám az elsõ 2 ajtó lögyög fel-le ki vannak kopva a stiftek vagy az ajtó zsanér,azokat hogy lehet kivenni próbáltam kiütni meg se moccant,mi szokott elkopni a stift vagy az ajtó zsanérja,ha a zsanér akkor átfuratom kicsit nagyobbra és esztergáltatok bele csapokat.Nemtom mi van kikopva az lenne a jó ha a stift lenne lkopva:D:) B)

  #6257
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Isti!

  Általában a festõk elemenként szoktak számolni és a jelentõs színeltérés feláras! Pl. fehérbõl feketét, lehet,hogy nem is vállalják! A lökhárítók is elemként számítanak! Árképzés 15 ezertõl a csillagos égig/elem. Elõször a kívánt festõ néhány referenciamunkáját nézd meg! Utána lehet gondolkodni!
  Fõleg most ugranak az árak az égbe, mivel az EU itthon is betiltatja az oldószeres festék használatát! Marad a vízbázisú, amit egy szimpla galamszar is ‘elintéz’. :angry:

  A Golf II-eseknél egy textilbakelit perselyben fordul az ajtó csapja és az kopik el. A bontóbol szoktam hulla ajtókról leszedni a zsanért ,ha jó állapotú… Jobb ötletem nincs…

  Módosította: Doki69, Idõpont: 2008.04.07 18:41

  #6259
  admin
  Adminisztrátor

  Köszi Doki az infót.Az a jó van felénk egy jó autósbolt ahol megvan nekik a gyári VW program és onnan mindent megtudnak rendelni németországból.Utánna járok ennek a perselynek.

  Aha,a festésre számítottam is hogy nem lesz olcsó én kb 200 ezerre gondoltam(beszéltem már pár fényezõvel),a színkülönbséggel nem lesz gond mert az enyém sötét grafitszürke,és messzirõl szép a festés csak ne süssön a nap meg ne mennyenek közel hozzá.

  #6268
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Isti!

  Egy polírozás nem javítana a dolgon? Ma már sok kétbalkezes festõ munkáját lehet így helyrehozni…2000-res vizespapírral felmattítani és spec polírpasztával ‘átszaladni’ rajta? Hm?;)

  #6275
  admin
  Adminisztrátor

  ÜDVW Doki.

  Hát sajnos nem segít a polírozás.Mert vannak cigány haverok akik egy sörösüveggel eltalálta a moci tetõt amin egész szép nyomok maradtak (azóta már "ELBESZÉLGETTEM VELÜK" ),meg vannak igénytelen ráfújásaok,meg kisebb(meg 1 nagy) horpadások az ajtókon + sárvédõben (Esõs idõben vettem az autót,akkor szépet mutatott,napsütésben nem vmi szép:( ) .Küszüböket is kell cserélni(1 részét)plusz még a sárvédõ ívek alatt nemtom milyen a helyzet,hátul nem jó azt tudom.Vettem rá már régebben nagylököst az fenn is van,meg G60 íveket + küszöböt és azokat is színre akarom fujatni.De a színben szarakodok,mindenképpen sötét színûre akarom füjatni.

  A Metál fekete szín szted jól mutat a golf 2-eken?Mert a fekete szín az tetszik más autón is,meg még kapna egy nagyobb sötétítést a hátsó ajtókra, elõre meg 1 árnyalattal kisebb fekete fóliát!Ültetés van már RH cup felni van alatta 15".Króm kristály lámpa + indexek elöl,hátul is piros és kristály (index) hátsó lámpa van.

  És az ajtókra visszatérve lehet esztergályoztani olyan perselyt ami kell bele?

  Jól nézne ki az autó feketén?????????

  Köszi………….

  #6281
  admin
  Adminisztrátor

  Üdvw!

  Szerintem nem rossz.Egyik haveron kettes GTD-je fekete.5 ajtós(teliablakos ajtók),nagylökös.Bár õ is most akarja újrafújatni.Neki igazán tetszene fehérben,vagy kéttónusú.A fehér nekem is bejön,de a kéttónusú…

  Nekem az tetszik ami van.Kettes,piros színben,kislökössel,5 ajtós,osztott ablakos 13-as borbeteken,szóval CULT.Egy kis kasznizás még hátra van meg az ültetés.Tényleg most jut eszembe.Van vmi tippetek,h mivel lehetne befeteni az ajtókárpiton a szövetet,nem plüss.A 22 év már meglátszik,kissé kisütötte már a nap,meg ki is lett könyökölve a cucc.Ha van vmi ötlet szivesen várom.

  #6284
  admin
  Adminisztrátor

  Szia Isti!

  Én most vittem egy zasztavát fényezni M3 as bmw sárgára szoval gyöngyház. Az autó kivolt lakatolva nagy jábol gletttelve mondjuk 70% ban elõkészitve. A fényezõ srác 170-et mondott festékkel együtt (a festék 50 kb) és ebbe benne van után a polirozás is és kb 3-4 hét alatt végeznek vele. A zasztisem sokkal nagyobb minzt egy golf:)

  #6285
  admin
  Adminisztrátor

  Sziasztok!

  Nekem szerencsére anyagárban lesz a fényezés, olyan 70-80ezer+a lakatossrác max 50e, ennyibõl szerencsém van.. :)B)

  A nagy problémám, h matt szürkére szeretném, kérdeztem már pár embert, azt mondták ne legyen lakk, máshogy nem lehet megcsinálni.. Viszont akkor szinte védtelen az autó…
  A kérdés az volna, h hallott valaki ‘matt lakkról’?? Keresem mindenfelé, de eddig semmi… Nem akarok lemondani a matt fényezésrõl, de….:S :blink:

  Remélem tudtok segíteni…

  Elõre is köszönöm..

  éVWi

  #6288
  admin
  Adminisztrátor

  Matt lakkról nem tudok, bár haverom szerint van olyan…csak kevesen tudnak róla, vagy passz:)…nem vagyop fényezõ:D. Nekem a fényezõ mondta hogy az akril festéket valami adalékkal lehet mattá varázsolni…így lett az én felnim is szép mattfekete

  #6289
  admin
  Adminisztrátor

  Hát, mindenesetre köszi 🙂
  Csak nem szívesen hagynám lakk nélkül az autót…:blush:
  Van még egy festékbolt, bemegyek oda is, hátha õk tudnak mondani valami bíztatót… :unsure:
  Viszont ha megtudok valamit mindenképp megírom, hátha nem csak én küszködök ilyen gondokkal…

  A felni nálam is matt lesz, csak hófehér;) Az legalább már biztos, h hogyan, s mivel 😀

  Mégegyszer köszi:silly:

  #6294
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW ÉVWi!

  Sajnos a fényezõkre nehéz világ jön! Ugyanis az EU be akarja tiltatni az oldószeres festékeket! Ezután csak vizes bázisú festékek lesznek, az oldószeresek ára pedig a csillagos eget fogja verni! Már ha lesznek!:blink:

  #6295
  admin
  Adminisztrátor

  Köszi a válaszokat.Szerintem maradok a FEKETE GYÖNGYHÁZ METÁLNÁL had csillogjon:) B)

  #6297
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Isti!

  Úgy legyen!B) Biztos szép lesz!

  #6299
  admin
  Adminisztrátor

  Kösz Doki biztos meglátod majd Találkozón, akkor majd megköszönöm személyesen a sok segítségetB)

  Itt egy kép ilyen lesz remélem:) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 B) B) B) B) B) [img size=400]https://www.vwdepo.hu/media/kunena/attachments/legacy/images/rollinggtimk2_400x183.jpg[/img]

  #6303
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Isti!

  Úgy legyen!:woohoo:
  Csak addigra remélem én is elkészülök a motorcserével (TD-bõl TDI)…Plusz még a tavalyi balesetbõl csorgatott egy kis pénzmagot a biztosító, a többiért a bíróságra kell mennem. Talán addig eljut a lakatoshoz is a vas, meg a festõ is tüsszent rá egy szép színt… Lassan itt a tarjáni tali a nyakunkon, autó meg sehol!:angry: Berágok és elmegyek a német rendszámossal…Annak meg be van horpadva a jobb oldala…Mayd lesz valahogy…B)

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 72
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close