G1 mûszerfal világítás

Kezdőlap Fórumok Elektronikai tippek, trükkök G1 mûszerfal világítás

 • This topic is empty.
7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #5053
  Lajos
  Adminisztrátor

  Helósztok
  Arrol lenne szó hogy ha felkapcsolom a világitást akkor nem világit a müszerfal akkor se ha a gyújtást adok rá.
  Csak akkor kezd el világítani ha beinditom a motort és kb 2500 fordulatig pörgetem. Utána jó alapjáraton is.
  Én gondoltam h generátor de töltésem az jó
  Ha van valakinek ötlete azt meg köszönöm.

  #5055
  Lajos
  Adminisztrátor

  Helló!

  Hasonlót az én Golfom is csinál(t). Épp tagnap kezdte el. Én spec. rácsapok a mûszerfalra,és jó lesz egy darabig. De ez elég barbár megoldás, de az ünnepek alatt nincs kedvem lebontani a mûszerfalat. Szerintem a tiéd is kontakt hibás, ilyen korú autónál elõfordul.
  Ha nagyon bele mélyülnél, van hozzá kapcsolási rajzom, azt elküldöm szívesen,ha kell. Én azért kijavítom az kocsimon ezt a hibát, annyit megérdemel.

  #5058
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  Általában a fényerõ szabályzó poti szokott ‘szórakozni’. Próbáljatok egy másik világításkapcsolóval kipróbálni a rendszert! Elképzelhetõ, hogy még a biztosíték tábla is kontakthibás…

  #5060
  Lajos
  Adminisztrátor

  Helló kössz az infót
  Az a hejzet hogy már cseréltem teljes mûszeretységet más okbol ez teljesen hibátlan, de most is olyan mint elõzõnél. A fényerõszabályzóm nincs bekötve így az tuti nem A biztosíték az lehet, de én az aksi és a generátor körül gondolom ahibát valami nem kap testet vagy pozitívat. méghozzá azért gondolom mert ugye csakakkor világit a mûszerem mikor a motor felpörög igy akkor kezd el a generátor is tölteni.

  #5090
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW Ákos!

  Nézd már meg, hogy a mûszertábla normálisan van-e testelve(barna szál)! Valahol a kormányoszlopon van a saru a testcsatira dugva, esetleg a biztosíték tábla fölött… Szokott viccelõdni, mivel így csak a mûszefal izzókon keresztül ‘testelõdik’ a mûszerfal egység..

  #5118
  Lajos
  Adminisztrátor

  Sziasztok!
  nekem volt 1 es golfom és nem valami bombabiztos az elektronikája! én teljesen szétszedtem a vasat és újra építettem! 10 hónapomba került! de elõtte gatyába ráztam az elektronikát! tudok adni egy két tippet mivel érdemes kezdeni! nekem 2 x égett le a biztitáblám, szinte füstölt! ha szertnél könnyezni akkor nézd meg a biztitábla hátsó csatlakozóit majdnem mindegyiknél megvannak olvadva 1-2 láb, fõleg a világításé, azt érdemes berelézni! A bizti táblát érdemes kicserélni egy 89-90 es évjáratúra ( golf 1 cabrióé) nekem is az vált be! az olyan mûanyagból készûl mint a 2 es golfé! és a gyújtást ha benzines a géped akkor azt is relézd be! a világításom elõtte olyan volt mint a szellemjárás! utánna még a 100 w os égõktöl se tüssszögöt!!:D de a hangtechnikát is bírta és az elktromos ablakot is! Én nagyon gané állapotba vettem a gépet! de mind az csak utánna derûlt ki! télleg ha van kérdésetek én is tudok segíteni! és most röhögni fogtok de az orosz golfosok sok hibát írnak le és javítanak ki! a 2 es GTI met onnan épitettem meg!

  #5121
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  Vigyázni kell, ugyanis a Golf I-esek mûszerfal megvilágító áramköre nincs biztosítékkal védve! Tehát a zárlatot ‘jelzõfüsttel’ esetleg tûzzel jelzi!
  Tényleg jó ötlet a kései (’83 utáni) Golf I-esek esetleg a II-esek biztosíték tábláját alkalmazni. Onnantól nincs gond!B)

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.