G1 mûszerfal….

Kezdőlap Fórumok Golfosok törzsasztala G1 mûszerfal….

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 15
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #4401
  Lajos
  Adminisztrátor

  A kérdésem az, hogy a G1 GTI mûszerfalba gond nélkül bele megy-e a diesel (G1) km óra? Mert valami olyasmit hallottam, hogy nem passzolnak. Igaz ez?

  Elõre is köszi!

  #4405
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW,József!

  Elméletileg belemegy,de az óralap alján lévõ viszonyszámnak (950) egyeznie kell, különben az óra "csalni" fog.

  #4410
  Lajos
  Adminisztrátor

  Köszi ez már elég is, a viszonyszám biztosan jó lesz mert a diesel autóba megy a GTI belsõ! (lehet, hogy nem voltam elég egyértelmû)

  #4413
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  Sokat nem érsz ezzel a mûszercserével,mivel a GTI mûszerben nincs meg a helye az izzítás ellenõrzésnek és a forulatszámmérõd sem fog mérni…Gondot okozhat még, ha a GTI mûszer 2 olajgombás rendszerrel ‘dolgozott’.
  Akkor itt néha villogni és sípolni fog az olajnyomás ellenõrzõ…

  #4416
  Lajos
  Adminisztrátor

  A GTI mûszerfalat akarom a diesel autóba, de a diesel km-óra marad! Így szerintem menni fog, csak félreértettük egymást!

  #4417
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  Minden bizonnyal félre értettük 1mást.
  Nos a Golf I mûszerfal héjak között a gyártási évbnek megfelelõen van különbség. Mégpedig a ’80 április elõttiek nem cserélhetõk fel az újabbakkal ,mert megváltoztak a felfogatási pontok. Igaz volt egy nagyon rövid széria, amelynél az új felfogatási pontokra rögzítõdõtt, de még a régi kivitelû volt a mûszerfalhéj.
  Az újabb széria mûszerfalhéjai szabadon felcserélhetõk,de csak a saját fedelükkel. Az újabb széria (’80-8. hótól+ cabrio) fedele szögletesebb.

  Sok sikert!

  #4423
  Lajos
  Adminisztrátor

  Azt nem tudod esetleg, hogy a piros keretes mûszerfal az 80 utáni-e? Mert egy 90-es caddybe szertném!
  (Egyébként olvasgatom a többi válaszaidat is és eszméletlen ez a tudás amit felvonultatsz! Le a kalappal!)
  ÜdVW!

  #4425
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  Elõször is köszönöm az elismerést! Sosem gondoltam volna, hogy egyszer jól jön a bontós múlt… :laugh:

  Másodszor a piros keretes mûszerfal BIZTOS, hogy ’80 utáni. Mégpedig a puha borítású felsõ kesztyûtartós változat (cikkszám:171 857 003D, fedél cikkszáma: 155 867 243, bár ez fekete és krómcsíkos) maradt meg a késõbbi szériák (Caddy, Golf I Cabrio és az amerikai változatok számára)…Lehet, hogy a Te mûszerfaladnál valaki kreatívan átfesthette a krómcsíkot, vagy tényleg sondermodell-é volt…

  #4428
  Lajos
  Adminisztrátor

  Eredeti piros, legalábbis szerintem!
  Köszi a sok segítséget Doki, a vizitdíjat meg nyugodtan kérd egy matt, piros keretes caddy tulajától valamelyik találkozón….:)!

  #4429
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  A cikkszámok talán segíthetnek!

  A vizitdíjat meg majd lebeszéljük:laugh:
  Ha tudok segítek! Itt megtalálsz!

  Sok sikert!

  #4449
  Lajos
  Adminisztrátor

  Helló!:silly:

  Eszembe jutott még valami, hamár mûszerfalat meg kormányt cserélek, bajusszkapcsolókat is kellene. A G2-sé gond nélkül átrakható? Ha jól tudom az utólsó cabriók már ilyennel vannak szerelve…

  Köszi, ÜdVW!

  #4455
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  A bajuszkapcsolók felfogatás szerint csereszabatosak, viszont ’88 8. hótól már a B3-as Passat és a Golf III-asé van rajta. Ezeknél már a széles csatlakozósarus amihez kell az ellendarab is.
  Van egy rövid széria amely már széles bajuszkapcsolós, de még a régi vékony csatlakozósarus változat. Ezt onnan ismered meg, hogy nincs rajta vészvillogó kapcsoló (mert még a mûszerfalon van).

  #4457
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW Doki!

  Ez azt jelenti, hogy az ellendarabbal együtt bármelyik átrakható, vagy az nehéz ügy és próbáljak meg inkább abból a rövid szériából keriteni egyet?

  #4458
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW József!

  Ellendarab alatt a kábelköteg csatlakozósaruját értem vezetékekkel együtt. A vészvillogó kábeleit ‘áthelyezni’ elég nehéz mérkõzés lesz! Ugyanis két köteget kell széthámozni szálakra.
  ’87 7. hóig az összes bajuszkapcsoló csereszabatos, kivéve a multifunkciós (MFA) és Digifiz mûszeregységeket, amelyeknél az ablaktörlõ karban vanak a vezérlõ gombok…

  #4460
  Lajos
  Adminisztrátor

  Háááát az elektromos dolgokhoz végképp nem értek. Úgyhogy már elidítottam a vadászatot a sima után.:angry: Remélem találok is!
  ÜdVW!

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 15
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.