G1 mûszerfal….

Kezdőlap Fórumok Golfosok törzsasztala G1 mûszerfal….

• This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 15
  • Szerző
    Bejegyzés
    Lajos
    Adminisztrátor

A kérdésem az, hogy a G1 GTI mûszerfalba gond nélkül bele megy-e a diesel (G1) km óra? Mert valami olyasmit hallottam, hogy nem passzolnak. Igaz ez?

Elõre is köszi!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW,József!

Elméletileg belemegy,de az óralap alján lévõ viszonyszámnak (950) egyeznie kell, különben az óra "csalni" fog.

Lajos
    Adminisztrátor

Köszi ez már elég is, a viszonyszám biztosan jó lesz mert a diesel autóba megy a GTI belsõ! (lehet, hogy nem voltam elég egyértelmû)

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW József!

Sokat nem érsz ezzel a mûszercserével,mivel a GTI mûszerben nincs meg a helye az izzítás ellenõrzésnek és a forulatszámmérõd sem fog mérni…Gondot okozhat még, ha a GTI mûszer 2 olajgombás rendszerrel ‘dolgozott’.
    Akkor itt néha villogni és sípolni fog az olajnyomás ellenõrzõ…

Lajos
    Adminisztrátor

A GTI mûszerfalat akarom a diesel autóba, de a diesel km-óra marad! Így szerintem menni fog, csak félreértettük egymást!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW József!

Minden bizonnyal félre értettük 1mást.
    Nos a Golf I mûszerfal héjak között a gyártási évbnek megfelelõen van különbség. Mégpedig a ’80 április elõttiek nem cserélhetõk fel az újabbakkal ,mert megváltoztak a felfogatási pontok. Igaz volt egy nagyon rövid széria, amelynél az új felfogatási pontokra rögzítõdõtt, de még a régi kivitelû volt a mûszerfalhéj.
    Az újabb széria mûszerfalhéjai szabadon felcserélhetõk,de csak a saját fedelükkel. Az újabb széria (’80-8. hótól+ cabrio) fedele szögletesebb.

Sok sikert!

Lajos
    Adminisztrátor

Azt nem tudod esetleg, hogy a piros keretes mûszerfal az 80 utáni-e? Mert egy 90-es caddybe szertném!
    (Egyébként olvasgatom a többi válaszaidat is és eszméletlen ez a tudás amit felvonultatsz! Le a kalappal!)
    ÜdVW!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW József!

Elõször is köszönöm az elismerést! Sosem gondoltam volna, hogy egyszer jól jön a bontós múlt… :laugh:

Másodszor a piros keretes mûszerfal BIZTOS, hogy ’80 utáni. Mégpedig a puha borítású felsõ kesztyûtartós változat (cikkszám:171 857 003D, fedél cikkszáma: 155 867 243, bár ez fekete és krómcsíkos) maradt meg a késõbbi szériák (Caddy, Golf I Cabrio és az amerikai változatok számára)…Lehet, hogy a Te mûszerfaladnál valaki kreatívan átfesthette a krómcsíkot, vagy tényleg sondermodell-é volt…

Lajos
    Adminisztrátor

Eredeti piros, legalábbis szerintem!
    Köszi a sok segítséget Doki, a vizitdíjat meg nyugodtan kérd egy matt, piros keretes caddy tulajától valamelyik találkozón….:)!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW József!

A cikkszámok talán segíthetnek!

A vizitdíjat meg majd lebeszéljük:laugh:
    Ha tudok segítek! Itt megtalálsz!

Sok sikert!

Lajos
    Adminisztrátor

Helló!:silly:

Eszembe jutott még valami, hamár mûszerfalat meg kormányt cserélek, bajusszkapcsolókat is kellene. A G2-sé gond nélkül átrakható? Ha jól tudom az utólsó cabriók már ilyennel vannak szerelve…

Köszi, ÜdVW!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW József!

A bajuszkapcsolók felfogatás szerint csereszabatosak, viszont ’88 8. hótól már a B3-as Passat és a Golf III-asé van rajta. Ezeknél már a széles csatlakozósarus amihez kell az ellendarab is.
    Van egy rövid széria amely már széles bajuszkapcsolós, de még a régi vékony csatlakozósarus változat. Ezt onnan ismered meg, hogy nincs rajta vészvillogó kapcsoló (mert még a mûszerfalon van).

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Doki!

Ez azt jelenti, hogy az ellendarabbal együtt bármelyik átrakható, vagy az nehéz ügy és próbáljak meg inkább abból a rövid szériából keriteni egyet?

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW József!

Ellendarab alatt a kábelköteg csatlakozósaruját értem vezetékekkel együtt. A vészvillogó kábeleit ‘áthelyezni’ elég nehéz mérkõzés lesz! Ugyanis két köteget kell széthámozni szálakra.
    ’87 7. hóig az összes bajuszkapcsoló csereszabatos, kivéve a multifunkciós (MFA) és Digifiz mûszeregységeket, amelyeknél az ablaktörlõ karban vanak a vezérlõ gombok…

Lajos
    Adminisztrátor

Háááát az elektromos dolgokhoz végképp nem értek. Úgyhogy már elidítottam a vadászatot a sima után.:angry: Remélem találok is!
    ÜdVW!

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 15
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.