G2 GT dadog…

Kezdőlap Fórumok Golfosok törzsasztala G2 GT dadog…

 • This topic is empty.
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #5139
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW!
  Barátomnak van egy 1987-es Golf II, motorkód GX. A probléma: az alapjárat egyenletlen, meg- megtorpan, ugyanez terheléskor is jelentkezik, mindegy hogy hideg vagy éppen meleg a motor. A gyertyák rendben vannak. Az lenne a kérdés, mit érdemes megnézi, mi okozhatja a hibát? Segítségeteket elõre is köszönöm!

  #5148
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  Elõször is a gyújtás dolgait kellene átnézni! Gyertyakábelek ellenállása 5-7 kiloohm, a trafó és az elsztó közöttié 2 kiloohm. Ha szilikonkábel, akkor kuka. Vaksötétben járó motornál nyisd fel a géptetõt és nézd meg, hogy dobálja-e valamerre a szikrát.Elosztófedelet is vizsgáld meg, elégett szegmensek,repedések esetén kuka. Rotor ellenállása1-3 kiloohm, felégve, elrepedve nem lehet…Célszerû 1 garnitúra jó,vagy új gyertyával is kipróbálni…
  Ellenõrizzétek le a benzinnyomást is (szûrõ mikor volt cserélve?). 3,5 bar alatt már bizonytalan a motor járása. Az elekrtohidraulikus nyomásállító áramfelvételét is mérjétek meg(4-16mA).

  #5155
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW Doki!

  Köszönjük a gyors és precíz segítséget!!!

  #5186
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  Valószínûleg a benzin oldalon lesz gáz! Szivattyú csere elõtt csinált a mi Audink (90, 2.0i, K-Jetronic, mot kód JS,116paci) ilyesmit. Azután kaptam egy 3 literes merka szivattyút,azóta megy mint állat!B)

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.