G2 ültetés

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 33
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #4924
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜDVW!!!!!!!

  A kérdésdem az lenne,hogy valamikor meg akarom ültetni a kocsit (golf 2) ,és mit ajálnátok….
  -40 mm akarok ültetni, mert paks felé elég szar az út.És nem akarom azt,hogy a nagyon pattogjon az autó(azt akarom hogy ne vesszen el a konfortos vezetés)…
  Szóval mit vegyek???Sport futómûvet vagy csak rugókat(vagy milyen márkájú rugó vagy futómú a király)??
  És még valami,a 4 cm-es ültetés szembetûnõ lesz???Vagy szinte észre se lehet venni???

  Elõre is köszi

  #4925
  Lajos
  Adminisztrátor

  Szia Isti . Ezzel a témával foglalkoztunk egy gol3 esetén is. Keresd vissza a hozá szolásokat. De a – 40 ültetés észre lehet venni azért
  ha még nagyobb felnit is raksz a kocsi alá nyáron. a komfort érzés kicsit csöken majd. Keményeb lessz a futómü. út hibákat meg fogod érezni . Én javasolnám az állitható spot futómüvet.

  #4926
  Lajos
  Adminisztrátor

  Köszi…

  Csak az állítható futómû nagyon drága….

  Néztem a depóba,ott vannak csak simán rugók is -40mm-es,meg van futómû is FK -40mm ami nem állítható.És melyik a jobb megoldás hacsak rugót veszek,vagy az FK sport futómû (ami nem állítható) ami kb 52.000 Ft .Melyikkel fogok kényelmesebben utazni?
  Melyik csillapít többet?
  És még a torony merevítõrõl is lenne egy kérdésem,ér vmit vagy csak dísznek van (észrevehetõ ha van az autóban)???

  Felni már van a gép alatt 15" RH cup felni 195/50-es gumikkal,és már ezekkel a gumikkal is lassabban megyek mert jobban érzem az úthibákat…

  Módosította: Isti20, Idõpont: 2007.12.16 11:46

  #4927
  Lajos
  Adminisztrátor

  Szia ISTI . Elsö kérdésedre a válasz. – 40 mm ültetéshez még nem kell kicserélni a lengés csillapitokat. Minden maradhat a régi. A kényelem meg marad de érezhetö majd egy kicsit hogy lejebb van a gép. Az út stabilitásod jobb lessz. Csak hátrány hogy picit patogos , sportos. A spot futomüveknél kisebb a golyaláb magasága. Mint a Gyárinak. Ehez még rájön a spot rugó. Anyi csak a külömbség a gyáritól hogy más a lengéscsillapitó és gázos , vagy olajos és más a ruró. Egyik ismerõsömnek csak – 40 rugo van benn egy Ventoba és nó problema.Komfort jó. Lejebb van a gép.Kátyukat ha belemegy jobban megérzi.Spot futómû ami nem állitható az ugyanez szerintem . És drágább. Az állitható már lehet hogy jobb mert ugy tekered és állitod ahogy te szerertnéd. 2 kérdésedre vállasz. A toronymerevitö nem disz. Nekem is van a golf 3 ban. Ha nincsen benne akkor ugye tud a futomüved kanyarokban elmozdulni a toronynál ami természetes minden kocsinál . Most ha be rakod a merevitõtt akkor ezt meg szönteted, vagy minimálisra csökented le. Kanyarokban jelentös válltozás van.

  #4928
  Lajos
  Adminisztrátor

  Köszi szépen az infókat…

  Szóval ha nem akarom állítani a futómûvet akkor inkább csak rúgót vegyek..De abban is van több féle olvastam már, hogy a progresszív rugók a jók.Amit rendelek a depóból az jó fajta rugók??
  Akkor toronymerevítõ sem árt,sokkal stabilabb lesz a gép tõle…

  Mégegyszer köszi…

  #4930
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW Isti!

  A 40 mm-res ültetéshez is KELL a rövidebb szárú lengéscsillapító! Nem viccbõl találták ki! De teljesen mind1, ki és hogyan teszi tönkre a futómûvét! Nem nekem kell mayd megvenni az újat…
  A progresszív (merövidülõ) rugókban a rövidebb hoszz mellett a rugó anyagában és hõkezelésében van a varázslat!
  A Depo hirdetéseibõl rendelt alkatrészekrõl az eladóknál érdeklõdj különös tekintettel aTÜV és a hazai engedélyeztetésre! Személy szerint én még nem vásároltam így nem tudom megítélni azokat…

  A toronymerevítõktõl nem lesz stabilabb a gép, azok feladata az, hogy megakadályozzák, hogy a karosszéria deformálódjon a megnövekedett igénybevételektõl a bekötési és rögzítési pontokon.
  Bõvebb infót a ‘Vigyázz ha jön a kanyar’ címû cikkemben találsz az ezévi évfolyamban!

  #4933
  Lajos
  Adminisztrátor

  Szia Isti!

  Dokival 69-el egyet értek DE!! a 40/40es ültetõrugóhoz csak azoknak ajánlom a rövidebb lengés csillapítokat akik elég rossz minõségü utakon is jár(régi mellékutak,földút)…igen akkor erõsen amortizálódik a futómûved!!!
  Saját tapasztalatom,igaz nem nyom sokat a latba,de 4 éve járok 40/40es rugóval a gép alatt és nincs semmi baja a futómûvemnek JA!!!egy tanács bemész egy autósboltba és vásárolsz 4 db tehermentesítõ gumibakot amit a lengés csillapítókra kell felhúzni és nem lesz gondod vele!!
  Azért kell-ajánlott-TÜV engedélyes rugó vásárolni(amit bármikor tudok én is) mert ezt a müszaki vizsgán is elfogadják !!!

  ÜdVW xatis Fegyvernek

  #4934
  Lajos
  Adminisztrátor

  nah..most egy kicsit megkavartatok….

  Németkéri vagyok és paks felé tudok kijutni a faluból, arra szar az út..MIT VENNÉTEK TI az én helyembe???
  Már mondtam hogy az a lényeg,hogy ne pattogjon az úton a gép annyira.
  Vegyek FK futómûvet -40mm-est,és ehez kapok engedélyt????

  #4936
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW Isti!

  A sport futómûvek LÉNYEGE az, hogy javítják a stabilitást (keményebb rugó-mégha alacsonyabb is+nagyobb csillapító erejû lengéscsillapítóval), akár a a komfortérzet (lágy rugózás) romlása ellenére is!
  Ezt jobban nem tudom leírni…B)

  Ha megveszed a -40-es FK gólyalábakat, szerinted észre fogják venni valahol?! Elméletileg kellene adniuk hozzá típusbizonyítványt (magyar nyelvût is)! Utána bevállalod a típusmódosításos vizsgát az esetleges forgalmi cserével?! Végül is ez a hivatalos út, de ha ennyi kidobni való pénzed van, hozd el hozzám és szórd szét az udvaron, mayd én összetakarítom…:laugh:

  A magyar útminõségen még egy tank is defektet kapna,bármerre is menjen…:sick:

  #4942
  Lajos
  Adminisztrátor

  Nem igazán érdekel a bizonylat,van ismerõs a mûszakin…Csak azt akartam megtudni,hogy melyik az az ültetés ami a legjobban csillapítja az úthibákat,mert nem akarok kiesni az autóból.A futómû (FK) vagy,ha veszek négy ültetõrugót az eredeti lengéscsillapítokkal ….

  nincs annyi pénzem,hogy vigyek az udvarodba sajnos…B)

  #4946
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  Kicsit értetlenek vagytok!:angry:

  Azért KELL az ültetõ rugó mellé a hozzá való rövidebb szárú keményebb lengéscsillapító, mert berúgózáskor a kisebb távolság miatt még fel sem üközik a gumibak a teleszkóp tetején, mikor már a lengéscsillapító szárának végén levõ dugattyú át fogja szakítani a munkatér alsó szelepét! Ettõl a pillanattól eldobhatjátok a teleszkópot!

  Az alacsonyabb futómûnek rövidebb távolságon mûködve kell az úthibákat csillapítani, mint a szériának. Ezt csak keményebb hangolással lehet elérni. Ha lágyan futó futómûvet akartok, magas menetkomforttal, azt a francia modelleknél fogjátok megtalálni… De az az elsõ tempós kanyarnál az árokba akar borulni…De akkor vegyetek még hatszor annyi szerszámot és 5 levél andaxint is, valamint még egy vastag pénztárcát az alkatrészeknek!:P

  Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.12.18 16:44

  Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.12.19 14:12

  #4955
  Lajos
  Adminisztrátor

  Én csak annyit szeretnék hozzászolni, hogy nekem mûszaki vizsgán nem kérték az állítható futómûrõl a papírokat. Nem foglalkoztak vele. Elõtte feltekertem hogy rá tudjak állni a fékpadra aztán ennyi.

  #4956
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW Roland!

  Maradjunk annyiban, hogy szerencséd volt! A vizsgabiztosoknak (tisztelet a kivételnek) feneketlen a zsebük, ezért bármilyen turpisságot el tudnak nézni, csak megfelelõen kell ‘megkenni’ a dolgot(pl.hólapáttal kellene, hogy soha többé ne csináljon ilyet!!!)… Ez az egész vizsgáztatási rendszer korrupt(nem azért,mert kihagytak belõle), megbízhatatlan, a velejéig rothadt, süt róla a hozzá nem értés és a pénzéhség!:sick:
  Ettõl van már hányingerem! Az autósok vannak a hatóságért! SZÉP!

  Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.12.19 14:19

  Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.12.19 17:36

  #4960
  Lajos
  Adminisztrátor

  Üdvözlet!
  A golfomban cipelek egy gátartályt is,ezért ha pakolok is bele rögtön a földön huzza a seggét.Ha erõsebb(audi,passat)rugóra cserélném akkor cseréljem a csillapitokat is?
  A váltóval nem igen haladtunk elõre:blink:

  Üdv.Gábor

  #4963
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜDVW Doki nem értetlen senki…

  Csak nem akar az ember felesledesen bedobálni olyat az autóba ami szart se ér…
  De most már tudom,hogy sport futómûvet kell venni.Mert kisebb a rugóút,és a sport lengéscsillapító ehez van beállítva,és talán többet csillapít.A futómûvel együtt kell vennem toronymerevítõt is ,hogy bírja a kaszni a keményebb futómûvet igaz???

  Köszi az infókat.

  Egyépként most idõbe jött a depó,és nagy király az újság…

  Kellemes ünnepeket Kívánok minden vw-esnek…!!!

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 33
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.