Kezdőlap › Fórumok › VW Depo offline › Kérdezz, felelünk! › G2 ültetés
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-12-15-22:15 #4924
Lajos
AdminisztrátorÜDVW!!!!!!!
A kérdésdem az lenne,hogy valamikor meg akarom ültetni a kocsit (golf 2) ,és mit ajálnátok….
-40 mm akarok ültetni, mert paks felé elég szar az út.És nem akarom azt,hogy a nagyon pattogjon az autó(azt akarom hogy ne vesszen el a konfortos vezetés)…
Szóval mit vegyek???Sport futómûvet vagy csak rugókat(vagy milyen márkájú rugó vagy futómú a király)??
És még valami,a 4 cm-es ültetés szembetûnõ lesz???Vagy szinte észre se lehet venni???Elõre is köszi
2007-12-16-01:21 #4925Lajos
AdminisztrátorSzia Isti . Ezzel a témával foglalkoztunk egy gol3 esetén is. Keresd vissza a hozá szolásokat. De a – 40 ültetés észre lehet venni azért
ha még nagyobb felnit is raksz a kocsi alá nyáron. a komfort érzés kicsit csöken majd. Keményeb lessz a futómü. út hibákat meg fogod érezni . Én javasolnám az állitható spot futómüvet.2007-12-16-14:37 #4926Lajos
AdminisztrátorKöszi…
Csak az állítható futómû nagyon drága….
Néztem a depóba,ott vannak csak simán rugók is -40mm-es,meg van futómû is FK -40mm ami nem állítható.És melyik a jobb megoldás hacsak rugót veszek,vagy az FK sport futómû (ami nem állítható) ami kb 52.000 Ft .Melyikkel fogok kényelmesebben utazni?
Melyik csillapít többet?
És még a torony merevítõrõl is lenne egy kérdésem,ér vmit vagy csak dísznek van (észrevehetõ ha van az autóban)???Felni már van a gép alatt 15" RH cup felni 195/50-es gumikkal,és már ezekkel a gumikkal is lassabban megyek mert jobban érzem az úthibákat…
Módosította: Isti20, Idõpont: 2007.12.16 11:46
2007-12-16-15:17 #4927Lajos
AdminisztrátorSzia ISTI . Elsö kérdésedre a válasz. – 40 mm ültetéshez még nem kell kicserélni a lengés csillapitokat. Minden maradhat a régi. A kényelem meg marad de érezhetö majd egy kicsit hogy lejebb van a gép. Az út stabilitásod jobb lessz. Csak hátrány hogy picit patogos , sportos. A spot futomüveknél kisebb a golyaláb magasága. Mint a Gyárinak. Ehez még rájön a spot rugó. Anyi csak a külömbség a gyáritól hogy más a lengéscsillapitó és gázos , vagy olajos és más a ruró. Egyik ismerõsömnek csak – 40 rugo van benn egy Ventoba és nó problema.Komfort jó. Lejebb van a gép.Kátyukat ha belemegy jobban megérzi.Spot futómû ami nem állitható az ugyanez szerintem . És drágább. Az állitható már lehet hogy jobb mert ugy tekered és állitod ahogy te szerertnéd. 2 kérdésedre vállasz. A toronymerevitö nem disz. Nekem is van a golf 3 ban. Ha nincsen benne akkor ugye tud a futomüved kanyarokban elmozdulni a toronynál ami természetes minden kocsinál . Most ha be rakod a merevitõtt akkor ezt meg szönteted, vagy minimálisra csökented le. Kanyarokban jelentös válltozás van.
2007-12-16-16:23 #4928Lajos
AdminisztrátorKöszi szépen az infókat…
Szóval ha nem akarom állítani a futómûvet akkor inkább csak rúgót vegyek..De abban is van több féle olvastam már, hogy a progresszív rugók a jók.Amit rendelek a depóból az jó fajta rugók??
Akkor toronymerevítõ sem árt,sokkal stabilabb lesz a gép tõle…Mégegyszer köszi…
2007-12-16-19:35 #4930Lajos
AdminisztrátorÜdVW Isti!
A 40 mm-res ültetéshez is KELL a rövidebb szárú lengéscsillapító! Nem viccbõl találták ki! De teljesen mind1, ki és hogyan teszi tönkre a futómûvét! Nem nekem kell mayd megvenni az újat…
A progresszív (merövidülõ) rugókban a rövidebb hoszz mellett a rugó anyagában és hõkezelésében van a varázslat!
A Depo hirdetéseibõl rendelt alkatrészekrõl az eladóknál érdeklõdj különös tekintettel aTÜV és a hazai engedélyeztetésre! Személy szerint én még nem vásároltam így nem tudom megítélni azokat…A toronymerevítõktõl nem lesz stabilabb a gép, azok feladata az, hogy megakadályozzák, hogy a karosszéria deformálódjon a megnövekedett igénybevételektõl a bekötési és rögzítési pontokon.
Bõvebb infót a ‘Vigyázz ha jön a kanyar’ címû cikkemben találsz az ezévi évfolyamban!2007-12-16-22:10 #4933Lajos
AdminisztrátorSzia Isti!
Dokival 69-el egyet értek DE!! a 40/40es ültetõrugóhoz csak azoknak ajánlom a rövidebb lengés csillapítokat akik elég rossz minõségü utakon is jár(régi mellékutak,földút)…igen akkor erõsen amortizálódik a futómûved!!!
Saját tapasztalatom,igaz nem nyom sokat a latba,de 4 éve járok 40/40es rugóval a gép alatt és nincs semmi baja a futómûvemnek JA!!!egy tanács bemész egy autósboltba és vásárolsz 4 db tehermentesítõ gumibakot amit a lengés csillapítókra kell felhúzni és nem lesz gondod vele!!
Azért kell-ajánlott-TÜV engedélyes rugó vásárolni(amit bármikor tudok én is) mert ezt a müszaki vizsgán is elfogadják !!!ÜdVW xatis Fegyvernek
2007-12-16-22:41 #4934Lajos
Adminisztrátornah..most egy kicsit megkavartatok….
Németkéri vagyok és paks felé tudok kijutni a faluból, arra szar az út..MIT VENNÉTEK TI az én helyembe???
Már mondtam hogy az a lényeg,hogy ne pattogjon az úton a gép annyira.
Vegyek FK futómûvet -40mm-est,és ehez kapok engedélyt????2007-12-17-14:43 #4936Lajos
AdminisztrátorÜdVW Isti!
A sport futómûvek LÉNYEGE az, hogy javítják a stabilitást (keményebb rugó-mégha alacsonyabb is+nagyobb csillapító erejû lengéscsillapítóval), akár a a komfortérzet (lágy rugózás) romlása ellenére is!
Ezt jobban nem tudom leírni…B)Ha megveszed a -40-es FK gólyalábakat, szerinted észre fogják venni valahol?! Elméletileg kellene adniuk hozzá típusbizonyítványt (magyar nyelvût is)! Utána bevállalod a típusmódosításos vizsgát az esetleges forgalmi cserével?! Végül is ez a hivatalos út, de ha ennyi kidobni való pénzed van, hozd el hozzám és szórd szét az udvaron, mayd én összetakarítom…:laugh:
A magyar útminõségen még egy tank is defektet kapna,bármerre is menjen…:sick:
2007-12-17-22:47 #4942Lajos
AdminisztrátorNem igazán érdekel a bizonylat,van ismerõs a mûszakin…Csak azt akartam megtudni,hogy melyik az az ültetés ami a legjobban csillapítja az úthibákat,mert nem akarok kiesni az autóból.A futómû (FK) vagy,ha veszek négy ültetõrugót az eredeti lengéscsillapítokkal ….
nincs annyi pénzem,hogy vigyek az udvarodba sajnos…B)
2007-12-18-19:43 #4946Lajos
AdminisztrátorÜdVW!
Kicsit értetlenek vagytok!:angry:
Azért KELL az ültetõ rugó mellé a hozzá való rövidebb szárú keményebb lengéscsillapító, mert berúgózáskor a kisebb távolság miatt még fel sem üközik a gumibak a teleszkóp tetején, mikor már a lengéscsillapító szárának végén levõ dugattyú át fogja szakítani a munkatér alsó szelepét! Ettõl a pillanattól eldobhatjátok a teleszkópot!
Az alacsonyabb futómûnek rövidebb távolságon mûködve kell az úthibákat csillapítani, mint a szériának. Ezt csak keményebb hangolással lehet elérni. Ha lágyan futó futómûvet akartok, magas menetkomforttal, azt a francia modelleknél fogjátok megtalálni… De az az elsõ tempós kanyarnál az árokba akar borulni…De akkor vegyetek még hatszor annyi szerszámot és 5 levél andaxint is, valamint még egy vastag pénztárcát az alkatrészeknek!:P
Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.12.18 16:44
Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.12.19 14:12
2007-12-19-16:41 #4955Lajos
AdminisztrátorÉn csak annyit szeretnék hozzászolni, hogy nekem mûszaki vizsgán nem kérték az állítható futómûrõl a papírokat. Nem foglalkoztak vele. Elõtte feltekertem hogy rá tudjak állni a fékpadra aztán ennyi.
2007-12-19-17:18 #4956Lajos
AdminisztrátorÜdVW Roland!
Maradjunk annyiban, hogy szerencséd volt! A vizsgabiztosoknak (tisztelet a kivételnek) feneketlen a zsebük, ezért bármilyen turpisságot el tudnak nézni, csak megfelelõen kell ‘megkenni’ a dolgot(pl.hólapáttal kellene, hogy soha többé ne csináljon ilyet!!!)… Ez az egész vizsgáztatási rendszer korrupt(nem azért,mert kihagytak belõle), megbízhatatlan, a velejéig rothadt, süt róla a hozzá nem értés és a pénzéhség!:sick:
Ettõl van már hányingerem! Az autósok vannak a hatóságért! SZÉP!Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.12.19 14:19
Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.12.19 17:36
2007-12-19-18:36 #4960Lajos
AdminisztrátorÜdvözlet!
A golfomban cipelek egy gátartályt is,ezért ha pakolok is bele rögtön a földön huzza a seggét.Ha erõsebb(audi,passat)rugóra cserélném akkor cseréljem a csillapitokat is?
A váltóval nem igen haladtunk elõre:blink:Üdv.Gábor
2007-12-19-20:40 #4963Lajos
AdminisztrátorÜDVW Doki nem értetlen senki…
Csak nem akar az ember felesledesen bedobálni olyat az autóba ami szart se ér…
De most már tudom,hogy sport futómûvet kell venni.Mert kisebb a rugóút,és a sport lengéscsillapító ehez van beállítva,és talán többet csillapít.A futómûvel együtt kell vennem toronymerevítõt is ,hogy bírja a kaszni a keményebb futómûvet igaz???Köszi az infókat.
Egyépként most idõbe jött a depó,és nagy király az újság…
Kellemes ünnepeket Kívánok minden vw-esnek…!!!
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.