G3 1.4 váltó G2 1.3-ra??

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! G3 1.4 váltó G2 1.3-ra??

• This topic is empty.
7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
  • Szerző
    Bejegyzés
    Lajos
    Adminisztrátor

Üdvözletem!Az én kis G2 1.3-as "szélmadaramra" szeretnék rátenni egy G3 14-rõl való ötös váltót. Az uj váltó kódja, (amit az orromra kötöttek) CHC…ennyit mondtak. A kérdésem annyi lenne, hogy a váltó passzolna-e ehhez a kis motorhoz, mármint gondolok itt elsõsorban az áttételekre?? A felfogatási helyek azok passzolnak.
    Nagyon fontos lenne!!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Péter!

A Te történeted nemcsak a váltóról fog szólni!
    Itt arról is szó van hogy a vasad kb 200 kilóval könnyeb is a GIII/Vento-nál…
    A pontos váltókódot megtalálod a gyártási idõvel együtt a kuplungház tetején, de lehet ,hogy sokat kell az acélsünt(drótkefe) használnod…
    Ezt csak azért írom, mert nem találok CHC vátót a katalógusomban. Csak CHL vagy CHX létezik…
    A felfogatási helyek ‘passzolása’ mayd a motoron derül ki. Mert jártunk már úgy, hogy indítómotort és a lendítõkereket is kellett hozni a váltóval…

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Péter!

A CHC kódról ezt találtam:

CHC 020 5-Gang 08/92 – 05/96 3,455 1,944 1,286 0,909 0,745 3,667

1:váltókód CHC
    2: tipus 020
    3: 5 fokozatú
    4: gyártási idõszak ’92. 08 tól ’96. 05-ig
    5: elsõ fokozat 3, 455…….ötödik fokozat 0, 745 , Végáttétel: 3, 667

Lajos
    Adminisztrátor

Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Mindenkinek!

Ezzel a CHC kóddal csak az a baj, hogy ha tényleg az a kód és 020 a váltó típusa, akkor az sehogy sem stimmel az 1.5 liter alatti motorokra.
    Mivel a 020 típusú váltó az úgynevezett ‘fordított kuplungos’ váltó…

Amit mi keresünk annak a típuskódja 085…Normál kuplungos váltó.
    Ezekbõl az alábbi kódok léteznek Golfhoz az ETOS szerint:
    – CCK, CHL, CHX, CEC, CKR, CNU

Még a Polo-nál léteznek az alábbi kódok:
    – 8P, AHD, AHZ, AYZ, ATV, CEG, CEH, CEM, CEE, CEK, CMC.

Tehát igazán meg kellene keresned azt a kódot, Péter!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVWözletem mindenkinek!
    A helyzet úgy ál most vûltóügyileg, hogy találtam most egy olyan 5-ös váltót, ami elõzõleg egy G2 1.3-ason szolgált. A kódját nemtudom viszont a szám ugy kezdõdik, hogy 080….És ezt szeretném felbiggyeszteni az én 1.3-asomra.
    Errõl szeretnék megtudni néhány dolgot, azaz amit csak lehet:)
    Köszi!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Péter!

Tudomásom szerint 080 kódú váltó nem létezik. Az a 080 talán a gyártási idõpont lehet. A váltókódot a kulpungház tetején találod a két felsõ 12-es csavarfurat között. A Te érdekedben lenne jó azt megtudni. Ha az autó megvan, amibõl a váltó származik, a típustáblán megtalálod a hátfalon (ha nem cserélték le vagy nem lett lefestve). A tábla harmadik sorában van, a motorkód mögött(mint minden VW-ben’80-tól).

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.