Kezdőlap › Fórumok › VW Depo offline › Kérdezz, felelünk! › G3 erösités
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-09-28-10:34 #4557
Lajos
AdminisztrátorG3 1.8-am van (sajnos még karbis), és szererném erösiteni a motorját. Eddig ezeket a tippeket kaptam:
-turbo a karbihoz
-átalakitani hengerenkénti befecskendezésre
-hengerenkénti fekvö weber karbi
Érdekelne, hogy szerintetek melyik a legegyszerübben és legolcsobban megvalosithato megoldás, ami azért érezhetö loerönövekedést eredményezne! Az is kikötés lenne, hogy a fogyasztás lehetöleg ne nöljön 15liter fölé!
A tanácsokat elöre is köszönöm!Többen kérték, hogy pontositsam a motor tipusát:
VW Golf 3 1.8 karburátor, évjárat:1992, motorkod:AAMVálasz egy hozzászolásra: Tisztában vagyok vele, hogy a nagyobb teljesitmény nagyobb fogyasztással jár, ennyire azért nem állok távol az autoktol, de ugy érzem a maximális 15 literrel elég tág határokat szabtam a jelenlegi 8.5-hez képest…
Köszi az eddigi ötleteket, és a továbbiakat is…!
Módosította: fish13, Idõpont: 2007.10.02 15:32
2007-09-29-15:56 #4561Lajos
AdminisztrátorÜdVW Gergely!
Elõször is tisztázzunk valamit!
A teljesítmény növelõ eljárások lényege az, hogy több üzemanyagot(jelen esetben benzint) juttassunk a motor hengereibe,hogy nagyobb munkát végezzenek! Tehát biztosan többet fog a motorod fogyasztani. Mivel létezik ez a fajta motor injektoros változata (amelyhez nem sokat kellene átalakítani), ez a legjárhatóbb út szerintem…
A turbót nyugodtan elfelejtheted, mivel ez a motor sem kenésileg(olajnyomás rendszer), sem termikusan(hõstabilabb alkatrészek alkalmazása) nem viselné el…Ahhoz egy G60-as motor kellene…
A fekvõ Weberekhez pedig a fél motorteret is szét kellene bombázni!A bõvebb felvilágosításhoz kérnék egy pontos motorszámot, köbcentit és évjáratot!
2007-09-30-00:55 #4566Lajos
AdminisztrátorSzia Gerely!
Mi karbisok olyan nagyon sokat nem igazán tudunk variálni a teljesitményen!Ha olcsón is szeretnéd meguszni a teljesítménynövelést-ami minimális-direkt szûrõ,gázgyorsitó v. részecskegyorsító…ki hogy mondja,sportdobok 40-esrõl 60-as renszerre,weber karbi,leömlõ!
Nekem 1.3-as karbis 1-es golfom van de a turbót én is elvetettem és most a kompresszoron jár az agyam de még nem tudom mit lehetne varázsolni rajta!!
Sok sikert!
Xatis.Fegyvernek
2007-09-30-16:09 #4567Lajos
AdminisztrátorÜdVW Mindenkinek!
Az 1.3-as motorhoz a teljesítménynövelés egyik lépése lehet,ha az 1.1-es hengerfejét teszed rá. Így a sürítési viszony akár 1:11-re növelhetõ, ami 13-17-es kompressziót eredményezhet. Ilyenkor már lehet egy kisebb285-300-as vezérmûtengelyt is használni…Az egész akkor ér valamit, ha a motor alsó részeit is könnyítitek és pontosan egyensúlyozzátok. Ekkor még kérdéses,hogy a dugattyúk bírni fogják-e ezt a mutatványt…A régebbi nem hidrotõkés motoroknál ez a dolog kicsit körülményesebb lesz…
Xatis!
Nem értek Veled 1et! A karbis motoroknál könnyebb dolgod van,mivel lehet,hogy csak egy szimpla fúvókacserével is segíthetsz a dolgon.Máris több anyag jut a motorba! Az injektorosnál csak a vezérlõ szoftver átírásával, vagy a benzinnyomás növelésével (sufnituning) lehet a mennyiséget növelni….A benzinnyomás növelésének gátat fog szabni a lambdaszonda mûködése…Vagyis lehet,hogy le fog szabályozni,vagy "teleírja" a hibatárolót….
Ha kompresszoros motort akarsz,keress egy G40-es Polo motort és hajrá!
Csak hát komputer,kábelköteg és a többi cucc…:unsure:Másik dolog: hiába növeled a kéményt 60-asra, ha nincs ami "beszéljen bele",így az eredmény csak egy látványos teljesítmény csökkenés lesz!
Gergely!
Szükség lenne a pontos motorkódra, köbcentire és évszámra….
Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.09.30 14:18
2007-10-01-07:57 #4571Lajos
AdminisztrátorÜdVW Doki69!
Igazad van!Mire átgondoltam a lehetõségeket addigra megkaptam a választ is csak kicsit bõvebben és pontosabban:)!
Nos a sajátom növelése nincs a terveimbe,de ha egyszer mégis szeretném javitani a motos teljesítményét akkor figyelembe veszem a tippeid!!
Mostmár tudom miért nem szeretem az computeres kocsikat!!!!ÜdVW:Xatis:Fegyvernek
2007-10-02-10:01 #4574Lajos
AdminisztrátorÜdVW Xatis!
Sajnos ez az "autós élet" rendje, hogy minél bonyolultabb autók jönnek a piacra…A szigorodó környezetvédelmi elõírásoknak csak ezek tudnak megfelelni, a pontosabb szabályozásuk miatt…
Nézz meg egy 5-ös Golfot,vagy Jettát, ezekben már két db 5 vezetékes lambdaszonda dolgozik,amiket az elsõ 50 ezer km futás alatt a magyar benzin tönkre is tesz…Darabja kb 55 ezerben fáj…
Tehát mégis olyan jó autó az új autó??? -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.