Kezdőlap › Fórumok › VW Depo offline › Kérdezz, felelünk! › generátor-fordulatszámmérrõ
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-05-23-18:50 #6950
Lajos
AdminisztrátorSzia Doki!
Fordulatszámmérõt szeretnék bekötni a Golf1 1.5D-mbe(nem gyárit,külön kis mûszer) Ha jól tudom a generátor adja a vezérlõ jelet a mérõmûszernek. Megnéztem generátort, a hátulján a csatlakozón kívûl van egy saru,mellette + jel. A generátor:Bosch ,45A-es.Kérdés: ez lenne a jel forrás,vagy más a funkiója?
A választ elõre is köszönöm!2008-05-23-20:18 #6952Lajos
AdminisztrátorHello!
Nem azzal nem fog müködni az csak a kontroll lámpát vezérli.Szét kell szedni és az állórész tekercsnél egy vezetékkel rá kell csatlakozni a csillagpontra,ami a jelet adja a ford.mérõdnek.Ez kivülre vezetni,összekötni és kész!!2008-05-24-01:10 #6955Lajos
AdminisztrátorHelló!
Köszönöm a gyors választ.Mikor írtam már épp szét bontottam egy generátort(még jó,hogy volt fölös). Az állórészen 3 kivezetést találtam,kettõre forrasztottam kábelt,amiket kivezettem.Az egyikre rákötöttem a mûszert,és mûködik is,bár sztem csal(FF váltóval 90-nél 3000et mutatott)de majd holnap ennek is utánajárok.
Viszont ezzel kapcsolatban vennak fura dolgok. Pédául,mikor összeraktam, nem indult a motor,mintha teljesen lemerült volna az akksi(eddig nem volt vele gond),és az index visszajelzõje halványav világított. Ez mitõl volt?Végül raktam bele másik akksit,azzal elindult,ahogy kell. Ha reggel elindul,akkor nincs gond. Lehetséges,hogy a berakott generátor hibás?És pl.lemeríti az akumulátort?2008-05-24-19:54 #6960Lajos
AdminisztrátorÜdVW!
A generátoron a fázistekercsre kell csatlakozni, nem a csillagpontra (a gyárin is azt jelenti a W kivezetés), így azt érted el, hogy a mûszereden keresztül lemerítheti az akksit a ‘bekötés’, vagy a berakott generátor valamelyik diódája átvezet…
Diesel mocihoz való a mûszer? Mennyi a frekvencia viszonyszáma?Módosította: Doki69, Idõpont: 2008.05.24 17:55
2008-05-24-21:14 #6966Lajos
AdminisztrátorSzia Doki!
A generátor állórész tekercsébõl 3 vezeték jön ki(2 egymás mellett,a 3. pedig kicsivel odébb van beforrasztva), én 2-nek csináltam kivezetést(nem egymás melletire),az egyikre rákötöttem a mûszert(a két egymás melletti közül az egyikre). Végül is mûködik,csak engem aggaszt. Az úk akksi kibírt 1 éjszakát,és másnap indult rendesen,azóta nincs vele gond.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.