generátor-fordulatszámmérrõ

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! generátor-fordulatszámmérrõ

 • This topic is empty.
5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #6950
  Lajos
  Adminisztrátor

  Szia Doki!

  Fordulatszámmérõt szeretnék bekötni a Golf1 1.5D-mbe(nem gyárit,külön kis mûszer) Ha jól tudom a generátor adja a vezérlõ jelet a mérõmûszernek. Megnéztem generátort, a hátulján a csatlakozón kívûl van egy saru,mellette + jel. A generátor:Bosch ,45A-es.Kérdés: ez lenne a jel forrás,vagy más a funkiója?
  A választ elõre is köszönöm!

  #6952
  Lajos
  Adminisztrátor

  Hello!
  Nem azzal nem fog müködni az csak a kontroll lámpát vezérli.Szét kell szedni és az állórész tekercsnél egy vezetékkel rá kell csatlakozni a csillagpontra,ami a jelet adja a ford.mérõdnek.Ez kivülre vezetni,összekötni és kész!!

  #6955
  Lajos
  Adminisztrátor

  Helló!

  Köszönöm a gyors választ.Mikor írtam már épp szét bontottam egy generátort(még jó,hogy volt fölös). Az állórészen 3 kivezetést találtam,kettõre forrasztottam kábelt,amiket kivezettem.Az egyikre rákötöttem a mûszert,és mûködik is,bár sztem csal(FF váltóval 90-nél 3000et mutatott)de majd holnap ennek is utánajárok.
  Viszont ezzel kapcsolatban vennak fura dolgok. Pédául,mikor összeraktam, nem indult a motor,mintha teljesen lemerült volna az akksi(eddig nem volt vele gond),és az index visszajelzõje halványav világított. Ez mitõl volt?Végül raktam bele másik akksit,azzal elindult,ahogy kell. Ha reggel elindul,akkor nincs gond. Lehetséges,hogy a berakott generátor hibás?És pl.lemeríti az akumulátort?

  #6960
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  A generátoron a fázistekercsre kell csatlakozni, nem a csillagpontra (a gyárin is azt jelenti a W kivezetés), így azt érted el, hogy a mûszereden keresztül lemerítheti az akksit a ‘bekötés’, vagy a berakott generátor valamelyik diódája átvezet…
  Diesel mocihoz való a mûszer? Mennyi a frekvencia viszonyszáma?

  Módosította: Doki69, Idõpont: 2008.05.24 17:55

  #6966
  Lajos
  Adminisztrátor

  Szia Doki!

  A generátor állórész tekercsébõl 3 vezeték jön ki(2 egymás mellett,a 3. pedig kicsivel odébb van beforrasztva), én 2-nek csináltam kivezetést(nem egymás melletire),az egyikre rákötöttem a mûszert(a két egymás melletti közül az egyikre). Végül is mûködik,csak engem aggaszt. Az úk akksi kibírt 1 éjszakát,és másnap indult rendesen,azóta nincs vele gond.

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.