Golf 1es Fék kérdés

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! Golf 1es Fék kérdés

• This topic is empty.
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
  • Szerző
    Bejegyzés
    Lajos
    Adminisztrátor

A kocsimat szeretném teljesen felujitani és a fék terén hátsó tárcsafékben gondolkodom.Már szereztem is egy felujitott GTI hátsó hidat stabilizátoral.Csak nem tudom milyen tárcsaféket használjak és hogyan illetve a kézifék kérdést sem tudom hogyan kéne megoldanom.Segitségeteket elöre is köszönöm.

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Péter!

Szerkezetileg mûködik a csere,de csak abban az esetben, ha a hátsó féken van fékerõszabályozó! Ha nincs, nem tudod megoldani,mert a hátsó tárcsafékek hamarabb fognak fékezni,esetleg blokkolni,ami életveszélyes!
    A többi dolog már volt taglalva egyrészt az újságban és a fórumon is itt!

Lajos
    Adminisztrátor

Köszönöm válaszod!Ha a dobféknél maradok milyen megoldasokkal tehetem jobbá a fékhatást?Van nagyobb fékdob?

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Péter!

Pár hónappal ezelõtt az újság hasábjain lett taglava ez a fajta fék kérdés!
    A fékerõszabályzó nélküli dobfékeknél (a 180-as átmérõjûnél) a 14,29mm-res munkahengert lehet átcserélni 17,06-osra ezáltal nõ a lefékezettség. Ilyenkor elõfordulhat,hogy mélyebben fog majd a fékpedál, akkor cserélni kell a fõfékhengert a II-es ,vagy a III-as Golféra. Ha nagyobb fékhatást akarsz, akkor a Golf III-as komplett fékszerkezetére cseréled.
    Érdemes a fékrásegítõt is II-es,vagy III-as Golféra cserélni. Ezeknek a rásegítése háromszoros, míg az egyes Golfé csak kétszeres…
    Ezeket még vizsgán is meg lehet ‘etetni’.
    Ezek a tippek csak iránymutatások! Mindenféle jogi kereset kizárva!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.