Golf 3 1.4 ABD alapjárat probléma!!!!

Kezdőlap Fórumok Golfosok törzsasztala Golf 3 1.4 ABD alapjárat probléma!!!!

 • This topic is empty.
8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #7960
  admin
  Adminisztrátor

  Szevwasztok!

  Problémám a következõ:1.4-es ABD kódú motor alapjárati léptetõmotor cserélve lett alapjárat emelkedés és ingadozás miatt utángyártottra de kb 3 hónap után ugyanaz a problem,kedvezményesen hozzá tudtam jutni 1 gyári újhoz,gondoltam a gyári hosszú távon is jó lesz de sajna nem így lett pár hónap múlva ugyanott tartok 1100 1200 körüli az alapjárat mikor kiteszem üresbe és várok lámpánál sokszor felmegy 2000 körülire is.

  Hol folytassam? Akinek volt már ilyen kérem írjon

  köszi és üdvw

  #7966
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Tibor!

  Nem biztos, hogy a léptetõ motorral lenne probléma. Célszerû lenne számítógéppel kiolvasni a hibatárolót és élõ adatokat is mérni, mert ezt a jelenséget több hiba is elõidézheti (fojtószelep potenciométer, lambdaszonda,stb.)!
  Sajnos ezeknél az autóknál nincs motorirányítás ellenõrzõ lámpa, így nem tudni, hogy éppen vészprogramon üzemel a motor, vagy minden O.K.

  #7967
  admin
  Adminisztrátor

  Hello!

  Nekem is hasonló problémám van az autóval de nekem még meg is szokott állni ha pl.:fékezek kuplungot kinyomom.Az biztos hogy az alapjárati motorom már semmit sem szabályoz nincs automata szivatás sem,reggeli elsõ indításnál még nyomnom kell a gázt is.

  #7972
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Gábor!

  Az alapjárati léptetõmotor meg szokott szorulni. Vagy maga a motor, vagy az áttétel, de a fõbûnös a kenéshiány! Láttam már megszorult áttétel miatt leégett motort is, de ilyenkor a vezérlõegységben ‘hazaküldi’ a vezérlõ áramkörét. Ezt nem lehet javítani(mert nem forgalmaznak hozzá processzort), csak a teljes vezérlõegységet cserélni. Ezért érdemes szétszedni a motort, kitakarítani (vigyázva az alapjárati kapcsoló érzékelõire) és néhány csepp olajat az áttételbe ésa perselyekbe juttatni…

  #7980
  admin
  Adminisztrátor

  Pesten a XVI. kerületben, hol van hibakódolvasó szakember?
  Vagy ha szomszédos kerületekben tud valaki azt is megköszönném.
  Ui.: a hõfokjeladó nem lehet probléma?

  #8007
  admin
  Adminisztrátor

  Szevwa!!!!

  Televágtam az autót 98-as benzinnel,mire hazaértem azt vettem észre hogy most újra 900-as az alapjárat csak durrog a kipufogó,mentem vele 1 kört be a városba és ott is arra lettem figyelmes hogy ha elengedem a gázt akkor is durrog,ez mi lehet????

  #8008
  admin
  Adminisztrátor

  Még egy észrevétel: a légszûrõházban van egy vákumbigyó ami ha jól láttam azt szabályozza hogy a kipufogó oldalról szívjon vagy a kopoltyútól,na az nekem beragadt és folyamatosan a kipufogótól szívja a meleg levegõt ami gondolom így nyáron nem ideális neki,egy csõ megy tõle az injektor fedélhez,az a baj úgy látom ezt a vákumbigyeszt nem lehet szét szedni csak roncsolással.

  Írjatok köcce

  #8035
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVw Tibor!

  Nézd meg, hogy vákuum nélkül melyik irányban áll meg a tolattyú. Ha épp a jó irányba(homlokfal), akkor érdemes a vákuumcsövet lehúzni és beledugni egy csavart…Csak a hideg idõ közeledtével ne felejtsd el visszakötni…:)

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.