golf 3 fényszóró

Kezdőlap Fórumok Elektronikai tippek, trükkök golf 3 fényszóró

 • This topic is empty.
8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #17786
  Lajos
  Adminisztrátor

  Üdv.

  A gyári fényszóróm H4 -es dupla izzószálás volt. Kicseréltem a fényszórót H7 -es izzók valók bele és külön van a tompított és a távolsági izzó is. A problémám az lenne hogy amikor fölkapcsolom a távolságit akkor a tompított lekapcsol és csak a két belsõ világit. Hogyan szokták megoldani hogy a ilyenkor a tompított ne kapcsoljon le? Ha átkötöm a kapcsolónál a vezeték bírni fogja a dupla terhelést?

  #17795
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜDVW!
  OHM-törvénye alapján ki lehet számolni az áramot,ha megmondod mekkora az áram erõsség akkor mondok hozzá keresztmetszetet ,de világításra szerintem bõven jó a 2.5 mm2(hivatalosan 16 ampert tud)….vagy teszel bele egy relét ami majd kapcsolja a világítást és nem terheled a kapcsolódnak az érintkezõjét.Nagy vonalkba ennyi nem nehéz megcsinálni csak egy villamos szak tudás kell …ha nem megy akkor inkább vidd el autóvillamosság szerelõhöz a vasat.
  ÜDVW

  #17801
  Lajos
  Adminisztrátor

  220 w összesen akkor az 18,3 A. Akkor csak relésen tudom megoldani.
  köszi…

  #17823
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW Cloud!

  Sajnos a két lámpatesthez eltérõ a kábeköteg is! Úgy szokták megoldani(de a gyári kötegben is úgy van), hogy a világításkapcsoló kimenõ tompított szálját összekötik a fényváltó kapcsolóról érkezõ tompított szállal.Így nem folyik áram a fényváltó kapcsolón sem tompított állásban, de be is lehet relézni…

  #25114
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVWözletem!

  Egy olyan kérdésem lenne hogy:

  Van egy Golf 3asom, Angel eyes fényszórókkal.2-2 égõ van benne,H7es ha jól emlékszem.Tompítottnál a két külsõ,távolságinál pedig mind a 4 égõ világít. Hogyan tudnám megoldani, hogy vagy mind a 4 égõ dupla izzószálasan mûködjön(tompítottnál mind a 4,távolságinál szintén mind a 4 égõ)vagy úgy hogy tompítottnál mind a 4, távolságinál pedig a 2 belsõ égjen?

  Elõre is köszönöm a tanácsokat(ha kapni fogok egyáltalán:D)

  ÜdVW: Krizbai Péter

  #25116
  Lajos
  Adminisztrátor

  Hát ennek nincs értelme:)
  Szerintem H7 helyéte nem lehet H4 -es izzót rakni, nem fér bele. Meg az izzó se bírná sokáig ha egyszerre világítani mindkét izzószál. De egyszerü, összekötöd a H4 -es izzó két lábát:)

  #25134
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW!
  Meglátásom szerint,ha jól veszem ki druszám írásából,nem akar H4-eseket helyettük,csak 4 izzó világítását egyszerre.

  Egyébként megoldható szerintem a dolog,de biztos hogy áramfelvétel lesz bõven.

  Bye!
  Peter

  #155736
  Csekő József
  Felhasználó

  Üdvw!
  Azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet fényszóró magasságot állítani a 3-as golfomon?Elvileg kapcsolós lenne de meg sem mocvan. Válaszokat köszönöm:)

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.