Kezdőlap › Fórumok › Golfosok törzsasztala › golf 3 gti
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-12-09-22:37 #4871
Lajos
AdminisztrátorSziasztok!!Valaki megtudná nekem mondani hogy a golf 3 gti-nek mennyi a fogyasztása?8 és 16v!!Köszi!!
2007-12-11-13:09 #4881Lajos
AdminisztrátorÜdVW Zsolti!
Ezeknek a modelleknek nagyon lábfüggõ a fogyasztása!
Tehát óvatos nem bántós vezetéssel városban 8-11 liter, országúton normális tempóval (max 130) 7-9 literes étvágynak kellene lennie . Ismerve a kritikán aluli magyar benzin minõséget (nemcsak oktánszám, mert az sem annyi aminek írják,de sok más is hiányzik belõle), kevés esélyed van ezt elérni.
A felsõ határ fogyasztásban a csillagos ég! Hajszolva, bántva az autót könnyû elérni a 20-22 literes átlagot is!2007-12-12-19:46 #4894Lajos
AdminisztrátorSziasztok!
Én még nem írtam ide senkinek de a gti16v amit volt szerencsém használni 2 éven keresztül az alábbi adatokat produkálta.
Rövid csak városi téli használat 11 liter
nyáron ugyan ez 10
Országút németböl hazafele autópálya 160km/h 7.8 liter
De abban mindenkinek igaza van, hogy ez lábfüggõ.Remélem sok örömöd leled benne, én imádtam.
Üdv Ákos
2007-12-12-19:47 #4895Lajos
AdminisztrátorSziasztok!
Én még nem írtam ide senkinek de a gti16v amit volt szerencsém használni 2 éven keresztül az alábbi adatokat produkálta.
Rövid csak városi téli használat 11 liter
nyáron ugyan ez 10
Országút németböl hazafele autópálya 160km/h 7.8 liter
De abban mindenkinek igaza van, hogy ez lábfüggõ.Remélem sok örömöd leled benne, én imádtam.
Üdv Ákos
2007-12-12-21:12 #4898Lajos
AdminisztrátorÜdVW Ákos!
A dolog pontosan így van!
Viszont még valami említésre méltó dolog: az injektoros autók nagy részében, hiába a katalizátor, a lambdaszonda,stb. felmelegedési stádiumban akkora a dúsítás (befecskendezési idõ elnyújtása elektronikus módozatnál,valamint rendszernyomás emelés K és KE Jetronicnál), hogy egy ezer éves ócska bontószökevény keleti vas szebb értékeket tud!
A VW-k 62 celsius fok motorhõmérséklet után veszik figyelembe a lambdaszonda jelét és korrigálnak…Tehát, ha nem melegszik fel ennyire a reggeli rövid távon az autónk ,akkor megvan az ok, hogy miért fogyaszt sokat, holott minden rendben van… -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.