Golf 3 ültetõrugó

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! Golf 3 ültetõrugó

• This topic is empty.
12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
  • Szerző
    Bejegyzés
    Lajos
    Adminisztrátor

Sziasztok!

Most vettem egy 3-as Golfot és le szeretném ültetni. Az (FK -75/60) ültetõrugórol a véleményetekre vagyok kiváncsi!Majd szeretnék alá 14 vagy 15 colos felnit is! Be fog férni?
    Elõre is köszi!

Lajos
    Adminisztrátor

Szia Bálint.Nekem is Golf 3 os van. nincsen igaz ültetve. Füleg erre a magyar szar utakra minek is. de egy 40 / 40 ültetövel jobban jártál volna szerintem. Mert az alá tuti be fért volna a 15 felni ami 195/ 50 R15 .Igy számithac ráhogy elég kemény és szétrázos lessza a gép. Komfort érzés elmegy. egy szolid ültetésben jobban bizok inkább.De a leg jobb megoldás egy sort futómü. Az mindenél jobb.

Lajos
    Adminisztrátor

Hello Bálint!

Én személy szerint a 40/40 ültetést ajánlom 3 okból kifolyólag!
    1:ennél nagyobb ültetésnél már muszáj lengéscsillapitót cserélned egyértelmüen rövidebre!
    2:Egy átlagos 15"x7"alufelni már bajos lehet hogy beférjen!
    3:A mai átlagos utakon(PL:4. számu fõút) a fél alját ott hagynád mondjuk egy Szolno- Nyíregyháza túrán!

Üdv xatis Fegyvernek

Módosította: xatis, Idõpont: 2007.12.10 23:16

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Bálint!

Xatissal egyetértek, hogy a 40 mm-resnél mélyebb ültetés komoly kárt tud okozni az autódban! Viszont már ekkora módosításhoz is szükséges a rövidebb lengéscsillapítók használata!
    A 7J 15-ösz kerekek 195/50-15-ös abronccsal el kell hogy férjenek az autó alatt ,ha a felni ET száma 35. Ettõl eltérõ felni alkalmazása esetén vagy a sárvédõbe, vagy a doblemezbe fog beleérni!
    További ötleteket A Vigyázz ,ha jön a kanyar címû cikkemben találsz..

Lajos
    Adminisztrátor

Köszi szépen mindenkinek a véleményeket,segítséget! Megfontolom a tanácsaitokat!
    Üdv Bálint!

Lajos
    Adminisztrátor

üdVW.

A legjobb megoldás az állítható futómû. Gewindet már elég olcsón kapni és ha már megvan a felni is akkor könnyedén betudod állítani az optimális ültetést. Elõre a 75-ös ültetés már sok lesz, nehezen tudsz majd vele közlekedni. Tapasztalat. Egyébként nekem is gewindem van és most a szar idõre való tekintettel teljesen fel van tekerve. Ezt egy fix futómûvel ugye nem lehet megcsinálni, arról nem is beszélve, ha vizsgáztatni viszed az autót majd nem tudsz ráállni a fékpadra!! Visszarakni a gyári telókat meg nem kis munka. És hogy a felni elfér e majd a nagy ültetés alatt az attól is függ, hogy mekkora az et-je.

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW !

Tényleg király dolog az állítható futómû, csak nem mindenkinek van rá közel 2 kilója… Amikor egy sima 40-es ültetõ futómû a negyedébõl megvan…Nem is beszélve a futómû állításokról….

Lajos
    Adminisztrátor

Szia Bálint!

Én tudok 40/40 ultetõ rugókat a golf alá olyat amit müszakin is elfogadnak(TÜV engedélyes) ha érdekel Vogtland,Merwede márkáju és nagyon jó minõség!
    Nekem golf 1esem van és 4ik éve van alatta és nem vetemedik!!

Ezen a számon elérsz 06 30/448-9865

ÜdVW xatis Fegyvernek

Lajos
    Adminisztrátor

Én 87 ezerért vettem TÜV-papírral, FORMEL-K. Német cég által gyártott, kb Koni minõség. De egyébként Raceland és FK futómûvek is kaphatok már 100-ért. Jobban megéri mint a fix futómû. Érdemes egy kicsit többet várni, tovább gyûjteni…

Lajos
    Adminisztrátor

sziasztok!

Nekem a Golf 3-om van 60 40-es FK ültetõ rugóval! Az elsõk jol rugóznak, de a hátsók nagyon kemények!
    Mit lehetne tenni, hogy lágyabb legyen?

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Norbi!

Két eset lehetséges: a rugó ,vagy a lengéscsillapító túl kemény….

Lajos
    Adminisztrátor

A rugo fk! A lengéscsillapitó gyári!

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.