Golf I Diesel

 • This topic is empty.
6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #6264
  admin
  Adminisztrátor

  Sziasztok!

  Boldog tulajdonosa vagyok egy 81-es évjáratú CR motorkódú 1.6-os szívó diesel golfnak. A hamarosan esedékes felújítás során szeretném egy kicsit fürgébbé tenni motorcsere és az ezzel járó adminisztrációs bonyodalmak nélkül. A kérdés az lenne hogy a CR kódú blokkot át lehet-e építeni TD-re?
  Amennyiben ez lehetséges a "tisztelt szervekekkel" ezt hogy lehet megetetni? (mûszaki idõpontja: 2007. szeptember)
  Amennyiben az átépítés nem lehetséges milyen egyéb lehetõség van a masina élénkítésére?

  Elõre is kösz!

  #6265
  admin
  Adminisztrátor

  hello.nekem is szivó dizelem van,igaz hogy kettes,de erre a kérdésemre azt mondták hogy nem lehetséges bár nem tudom hogy mi a külömbség a te és az én motorom közt,de gondolom hasonló választ kapsz majd te is.

  #6266
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW.

  Hát én ne tudom,h mennyire vagy otthon a szerelésben,de a turbót felrakni necces lehet.Azt kenni is kell,másmilyen hengerfej,stb…DE ebben majd mond okosabbat Doki,õ adieselesB) .Na én azt tenném a helyedben,h vannék egy fasza td motort,ügyelve,h a felfogatási pontok megegyezzenek,és renberakatném.Müszakira menne a gyári motorral,utánna 1 nap alatt ki van cserélve a motor,és 2 évig meg menne a turbós blokkal.A kutya nem fogja nézni a motorszámod.Vagy tipusazonos td motor,és motorkódot íratni a forgalmiba,és akkár hetente pakolhatod a motorokat.Amúgy hol laksz?Nálunk Szolnok megyében az ilyet sztem el se lehetne intézni,olyan seggfejek a Közlekedésfelügyetnnnél,de Békésben már menne akkármilyen motor amit valaha is legyártott a VW konsern…Egyik haveromnak azt mondták ,h a kettes GTD-jébe ha van pénze akkor még a 2.5 dieselt is megtudnák oldani.Na az már felpiszkálva nagyot üttne.

  #6272
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  Néhány apróság!
  Az 1.6 D és TD(motorkód nélkül) motorok kívülrõl szinte megegyeznek! A szembeötlõ különbség azonban maga a szélerõmû és a kiszolgáló rendszerek látványa! Belül nem ilyen egyszerû a dolog! A TD blokkban ki van alakítva a dugattyúk olajsugaras hûtése, ami miatt a dugattyúk alsó palástja is más, valamint az anyaga is! Ezek hõstabilabb ötvözetbõl készülne és a gyûrûk anyaga is ugyanezen okból más. A hengerfejek azonosak.

  Mi történik akkor ,ha ‘véletlenül’ kirohad a motorszám? Megállapított motorkód, most már nem AF-es,vagy KF-es szám lesz,hogy soha ne tudjatok cuccot rendelni forgalmi alapján! Az a fránya vízcsonk pont a motorszám felett van nem(kivéve0,9-1,3L VR6)?

  Több kérdés?B)

  A papíros motorcserénél (pedig már többször leírtam a fórumon!!:angry: )10 köbcenti,vagy egyetlen lóerõ eltérés esetén a két motor környezetvédelmi osztályának megfelelõen a regisztrációs adó különbözetét meg kell fizetni! Utána típusmódosításos vizsga (20+8), eredetvizsga (15-20), forgalmi és tözskönyv csere (6+6)! A zárójelben a fizetendõ összegek ezer magyar forintban! A kenõpénz nincs beleszámolva!:sick:

  Tavaly májustól vizsgán újra adatfelvételezik az autókat! Ilyenek is rögzítve lesznek, mint ajtók száma, fékszerkezetek(melyik tengelyen milyen van), alvázszám és típustábla helye(egyértelmû)…

  #6283
  admin
  Adminisztrátor

  Szevasztok!

  Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! A motorcsereberélõs, számkirohadásos verzió nem az én világom. Tolna megyében a közlekedésfelügyelet egyébként sem könnyû megetetni. (szerintem sehol sem)
  Az átépítéssel a doki által is leírt és általam feleslegesnek tartott adminisztrációs és anyagi plusz ráfordításokat szerettem volna elkerülni.
  Egyébként a szóban forgó motorban jelnleg is már TD dugattyúk és gyûrûk dolgoznak. Magam tettem bele 30.000 Km-el ezelõtt.
  Ha az átépítés nem megy lehet, hogy marad a motorcsere.

  #6290
  admin
  Adminisztrátor

  Ûdvw.
  Nekem is 1.6 diesel golf egyesem van,szintén CR a motorkódom.Az a helyzet hogy én már megszereztem a hidrótõkés hengerfelyet kompletten a turboval olajzásal (olajhûtõs olajszûrõ)légszûrõház meg minden minden ami kell hozzá.Csak a lóvém elfogyott így nem kerûlt beépitésre,ha gondolod eladó az egész motyó.
  Ûdvw.
  Jenõ.

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close