Golf II fék, kormányzási, hidrotõke probléma

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! Golf II fék, kormányzási, hidrotõke probléma

 • This topic is empty.
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #7220
  admin
  Adminisztrátor

  Szia Doki!

  Nekem két kérdésem is lenne, egyik a fékkel kapcsolatos… 1.8as Golf Iiesem van, elöl tárcsa hátul dob, és mindenbõl jó alaktrészeket szoktam hozzá venni, most textar alkatrészekbõl áll össze a fék, fog is, nem nyikorog meg smemi ilyen baja nincs, viszont ami a problémám, hogy viszonylag sokat kell benyomni a fékpedálon, hogy fogjon elkezdjen fogni, a fékbetétek 2 hónaposak kb, a tárcsa is jó állapotban van van egy nagyon kis válla, de azt mondták ezzel még nem kell foglalkozni, bár el akarom vinni felszabályoztatni. a Hátsó munkahengerek is pár hónaposak. nem tudom hogy lehetne elérni azt, ha hozzáérek a pedálhoz már fogjon is.
  A másik problémám, hogy ha elindulok teljesen kitekert kormánnyal olyan, mintha meginogna az auto, és ha gyorsabban megyek, akkor is már kevésbé jól kormányozható, olyan, mintha egy bizonyos ideig amígy fordítom a kormányt nem történne semmi és utána hírtalen meg mintha megjavulna. Nem tudom érthetõen írtam-e le. Zsóval a lényeg, mintha nagyobb sebességnél megnõne a holtjátéka.
  ja igen és mégegy a hidrotõkém mintha néha felakadna, szóval ilyen fémesen kopog, de aztán abbahagyja. ez akkor szokott elõfordulni, ha elfolyik belõle egy kis olaj, mert folyik, de nem tudom megállapítani hol valahola váltó és a motor között, azon a tömtésen kívül már mindegyik ki lett cserélve tudomásom szerint. azért tudomásom szerint mert szerelõ csinálta, aki igaz jó szerelõ és normális is, de úgy határoztam ha magamnak csinálnám biztos jobb lenne… Nem azért mert olyan penge vagyok, hanem mert biztos jobban odafigyelnék mindenre, mert szeretem ezt az autót. Mondták, hogy lehet piszokos a hidrotõke. azt én itthon szét tudom szedni ki tudom takarítani? szerszámozottság van, mindaddig amíg gépmûhely nem kell. Ha ki tudom tisztítani le tudnád írni hogy mit kell tennem? Bocs a regényért:D

  Módosította: mobala, Idõpont: 2008.06.08 15:45

  #7221
  admin
  Adminisztrátor

  Az olajfolyásod a váltó és a blokk közt a fõtengely szimering miatt van sztem….

  #7236
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW F Z!

  Legelõször meg kellene gyõzõdni arról,hogy nincs levegõ a hidraulikus rendszerben(légtelenítés)!
  Ha nincs, akkor a hátsó fékdobokat kell levenni és a külsõ szélén lévõ vállat lemunkálni,akár a futási sík alá is, így nem szakítod le a fészerkezetet, a dob leszerelésével. Ezután kell a fékszerkezet utánállító ékét lefelé állítani(úgy ,hogy a kitámasztó rudat egy nagy csavarhúzóval kissé el kell feszíteni a fékpofától, ettõl az éket a rugója lehúzza). Ha túlságosan lemegy az ék, annyira szétfeszítheti a fékpofákat, hogy ‘foghat’ a fék, esetleg a fékdobot sem lehet visszatenni. Ezt addig kell ‘játszani’ amíg a fékdob kis ellenállással forgatható, de a pofák kissé ‘súrolnak’. Az éket megkenve (pár csepp olajjal) lehet elérni az automatikus utánállítást, de csak tiszta fékszerkezet esetén! A fékporos, esetleg korrodált ék nem tud megfelelõen mûködni!
  Nem ártana szakember segítsége is ebben a dologban! Biztonsági berendezésrõl van szó!

  A kormányzási gonddoddal keress meg egy szakembert, mert a futómûnek van sérülése, vagy valamelyik alkatrésze kopott (talpas, lengõvilla gumipersely).

  Ha a hidrotõkéd ‘felakadna’ ,akkor a megálló szelepbe beleütközik a dugattyú! Itt inkább kifolyik az olaj belõle kopás,vagy szennyezõdés miatt! Szétszedni, csak a régebbi széria hidrotõkéit lehet,de itt is jól jönne a szakemberi segítség!
  A hidrotõke a vezérmûtengely és a szelep között mûködik,az olaj által kent térben és semmi köze az olajfolyásodhoz!
  A váltó és a motor közötti olafolyás a megsérült motorblokkból, vagy a közbetéttengely fedele alól lehet. Ugyanezt a hibajelenséget látod a kopott hátsó fõtengely ,vagy váltó nyelestengely, esetleg a kiemelõtüske szimeringjének(020, 02K váltó esetén) kopásakor.

  #7246
  admin
  Adminisztrátor

  Ez két kérdésnek felel meg! Két külön témát kellene nyitni és a cím se megfelelõ!!!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close