Golf II GTI hátsó féknyereg

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! Golf II GTI hátsó féknyereg

 • This topic is empty.
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #8520
  admin
  Adminisztrátor

  Helló Doki és a többiek!

  Az a helyzet hogy a G II – hátsó fékmunkahengerim eléggé gatyák, a kézifék müködetõ mechanika összerozsdált ezért a kézikék gyenge és oldáskor sem enged el teljesen. Érdeklõdnék hogy ez a G II tárcsás hátsó híd, és alkatrészei mennyire helyettesithetõk G III alkatrészekkel gondolok itt a tárcsára vagy fékmunkahengerre féknyeregre.
  Egyszerûen megoldható egy ilyen fék fissités?
  És a Golf III melyik típusán van hasonló tárcsafékes híd.
  Esetleg Komárom vagy pest megyében tud e valaki megoldást és alkatrészeket emberi áron.
  Köszönömasegitséget.

  #8524
  admin
  Adminisztrátor

  Ezek de jó kérdések.
  Én sajnos nem tudok erre választ. Viszont jövõ tavasz mûszaki.
  V.ki ha tud,javasoljon már nekem legyen oly szíves. Hátsó féket csinálni kell rá. Tehát,vagy lecserélem új dobokra és pofákra (ez a valószínûbb),vagy tárcsára (ez nem vonz igazán,mert nem szeretném takarítani a hátsó felniket is a ferodol portól). Viszont nem tudom mennyire egyezik az agy rész a GTI-ével. (gyári TDi futómû) Kérdéses ez leginkább elõre,mert rohadtul nincs igazi fékhatásom. Bár,a betétek,tárcsák még nagyon jók. Miután lekopik cserélem belsõ hûtéses tárcsákra. Bármiféle segítséget,választ szívesen veszek.
  Elõre is köszönöm!

  #8535
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  Pál!

  A fék Golf III-asból történõ ‘frissítése’ megoldható, csak nézd meg ,hogy a Tiéden milyen a kézifékkötél csatlakozása(alul,vagy oldalt). Javítókészleteket potom összegért lehet venni, de nem szabad megfeledkezni a szilikonzsírról!
  Véletlenül nem a kézifékköteled rozsdásodott be? Ha cseréled,az újat valamilyen olajjal futtatsd át, így kisebb a rozsdásodás lehetõsége…

  Péter!

  Ha az autód 2007 májusa után vizsgázott,akkor a tárcsaféket elfelejtheted!:( Mivel nem írtad,hogy milyen autóról van szó nem tudok segíteni…

  #8554
  admin
  Adminisztrátor

  Hi Doki!
  Bocs!
  Golf ll-esrõl szólt a történet,ezért bátorkodtam megkérdezni,hogy én is mit tegyek vajon. ’91-es normál,gyári szériás TDi. Az 1.6-os. Tehát stabilizátoroktól és minden plussztól mentes futómûvel,sajnos. Elõl sima tárcsa-,hátul dodfékekkel. De nem tudom van-e és mennyire különbség agy résznél a GTI-hez képest például.

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close