Golf II kárpittisztítás?!

Kezdőlap Fórumok Technikai segítség Beltér Golf II kárpittisztítás?!

 • This topic is empty.
9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #6507
  admin
  Adminisztrátor

  Üdvw mindenkinek!
  Olyan kérdésem lenne hogy szabad-e magasnyomású mosóval (karcher) golf II préselt oldalkárpitot mosni vagy csak valami hiper-szuper tisztító csodával érdemes próbálkozni? Nem eláztatni akarom csak egy kis szappannal és ultra dermmel megtisztogatni majd leöblíteni a 18 év nyomát. Szóval szabad-e ilyet mert én hallottam olyat hogy a víz hatására ledobja a préselt lap a kárpitot de ezt nem szeretném kipróbálni.
  Bárki bármi okosságot tud az írjon légyszi!
  Válaszotokat elõre is köszi!;)

  #6541
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Gábor!

  A nagynyomású mosóberendezések szétroncsolhatják a kárpit préselt anyagát, esetleg úgy néz mayd ki, mintha a kutya szájából mentetted volna meg…:(
  Erre a mosásra az a fajta porszívó nagyon jó,amelyik mosószeres vizet fecskendez a ‘területre’, mayd vissza szívja. Legfeljebb több kört kell vele menni…:) Napos idõben kell a ‘kezelést’ elvégezni, hogy tudjon utána rögtön száradni a kárpit.

  #6543
  admin
  Adminisztrátor

  Köszi szépen DOKI!
  Az üléseket mindenféle képpen ilyen kárpittisztitó géppel csináltam volna, de ha nem árt az oldalkárpitoknak akkor azokat is így fogom kitisztitani!!!
  🙂 🙂 🙂

  #6550
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Gábor!

  Ha vizes szivaccsal súrolod ,akkor is nedvesedik a préselt anyag. Itt az a lényeg,hogy minél hamarabb kiszáradjon…
  A kozmetikában sem csinálják másképp…:)

  #6716
  admin
  Adminisztrátor

  Kárpithoz tökéletes még a körömkefe mosószer kombináció!

  De ha valaki igazán kemény foltokat is el akar távolítani, akkor az próbálkozzon az Amwax PreWash nevû folttisztítójával (ha ez reklám lenne lécci töröljétek)

  Nem olcsó, de nekem idáig szinte mindent kivitt. pl. szõnyegbõl üregvédõt, olaj folt stb.

  #9197
  admin
  Adminisztrátor

  sziasztok!

  én egy furcsa dologgal állok elö:Dféktisztitó folyadékkal fujtam be az olajos kárpit részeket, amelyet hagytam kicsit rajta kidörzsöltem puha ronggyal,és oldotta az olajat és utánna elpárolgott ugye!csak finoman kell bánni vele mert azért csak nem tisztitoszer ez!utánna,pedig a természetesen kivett kárpitokat üléseket édesanyám ecetes vizzel szépen kimosakodta,igen sokat kell várni hogy kiszáradjon,meg az ecet nem jo szagu de megéri utánna mikor kiszáradt ez nagyon fontos hogy ki legyen száradva,tehát téli idöben nem jo dolog mert napra kell kitenni és kb 2 nap alatt kiszárad szépen,kárpit tisztitoval átmész hogy jo illatu legyen!NEKEM CSODÁKAT TETT,A VILÁGOS SZÜRKE KÁRPITON ÉS ÜLÉSEKEN!
  Tehát:
  -FÉKTISZTITÓ SPRAY
  -ECETES VIZ+EGY ANYUKA:D
  -NAPSUGÁRZÁS,MEG IDÕ
  -KÁRPITTISZTITÓ

  SOK SIKERT ÜDVW!!!

  #9216
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW!
  🙂 🙂 🙂
  Nos,ezzel a rohadt vil. szürke kárpittal én is mindig bajban vagyok.
  Ráadásul kasznisként dolgozom. Hiába van beülõ,elég egy picit hozzáérni és máris foltos. Mi lenne ha szerelõ lennék? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,ilyenkor nagyon úúúúútálom!
  De hogy kipróbáljam-e ezeket a megoldásokat is? Még tán az anyukával- (de én magam takarítom,saját gép),meg ecettel való munkát,de a féktisztítót…

  😉

  #9217
  admin
  Adminisztrátor

  hát figy anyuka mindig jo ök jobban tudják hogy kell ezt,én nem tudtam volna olyan intenzitással "surolni" mint õ!neki is tetszenek a golfok,meg a régi kocsik:Dcsak probáld ki egy olajos rongyon hogy mit csinál a féktisztitó…öö asszem nekem berner vagy valami würth volt nem meléxem már!ezt a tippet a villamossági szerelö nagybátjám mondta!1 es jettája van,de ö mindig letakarja a kocsi belsöt nagy lepedövel és nem kell tisztitani…

  #9269
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW!
  Igen,a megelõzés minden pénzt megér. 😉
  De hiába,ezek a szürke kárpitok…

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close