Kezdőlap › Fórumok › Elektronikai tippek, trükkök › Golf II Mûszerfal világítás csere!Segítséget Kérek
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-02-06-23:55 #5539
Lajos
AdminisztrátorSziasztok,Mai nap folyamán megpróbáltamkicserélni az izzókat az újonnan vásárolt Golf 2-esemben. Sok bonyodalom árán szereztem egy eredetileg is belevaló fordulatszémmérõs mûszerfalat,pöpecül mûködik minden, annyi különbséggel hogy az egyik zöld világítás kiégett. Szeretném kicserélni azöldeket pirosakra és egyet már ki is cseréltem. DE. Az a fránya piros nagyon halvány és nem is reagál a fényerõsség tekerésére, lehet ez a miatt hogy fordítva dugtam vissza azt a kis mûanyagot amibe a kis eldet kell helyzetni? azaz felcserélhettem a pólusokat? szerintem ha felcseréltem volna akkor nem is világítana (bár kitudja láttam már csodákat) az is lehet h silány minõségû ledeket vettem. Ha tudna vki jó ledeket akkor megköszönném, vagy bármineû problémamegoldást azt nagyon megköszönném!
Üdv Sógor Richárd
2008-02-07-00:08 #5540Lajos
AdminisztrátorSzia….
Ha a ledet fordítva teszed be akkor vagy beszarik,vagy nem világít….
Olyan ledet válassz ami jobban szétszórja a fényt,mert ami 1 pontba világít az nem fogja szépen bevilágítani a mûszerfalad….
2008-02-07-16:17 #5542Lajos
AdminisztrátorÜdVW!
Mielõtt más színû LED-es megvilágítást szeretnétek, elõtte a mûszeregységbõl az izzók alatti színes fóliát ki kell szerelni! A felsõ világítási pontokon ez nem gond, de (pl. a Golf III/Vento-nál) a digitális kijelzõt ki kell komplettan forrasztani a panelból. Nem tudom, megéri-e, ha a forrasztástól esetleg bekrepál…:S
Célszerû a LED-ek külsõ felületét 200-as csiszolópapírral felmattítani, így jobban szórják a fényt.
Kék LED-ek esetén nem szükséges a digit kijelzõt bántani, csak betenni a LED-et, így kissé erõsebb, türkizkék színt kapunk!B)2008-02-09-14:06 #5562Lajos
AdminisztrátorSziasztok köszi a tippet, megpróbálom megtenni amit tudok. Újabb kérdésem lenne. Poloból kivett ültetõ rúgó megfelelõ a GOlf II-es alá? mert tudok egyet jóárban és kellene a kicsikébe :)Elõre is köszönöm
2008-02-09-15:31 #5563Lajos
AdminisztrátorÜdVW Richárd!
Szerintem nem lesz jó, márcsak az önsúly miatt sem. 🙁 A másik ,pedig, hogy a rugók szabad magassága is eltérõ és szükséges hozzá a rövidebb szárú lengéscsillapító is. Ezt bõvebben taglaltuk már itt a fórumon, keress rá!
2008-02-09-16:19 #5565Lajos
AdminisztrátorKöszönöm a hozzáértõ választ, ilyenekre nem gondoltam volna. Oké rákeresek a fórumban. Köszönöm mégegyszer
2008-02-15-22:43 #5612Lajos
Adminisztrátorhy
a golf világíttásban nem az égõ szines hanem a fehér tartó alatt van egy zöld fényáteresztõ müanyag lapocska amit ki kell vanni külöm ben nem éred el a kellõ szint és a fényerõt. a led meg víztista fényes led legyen ne a régi piros kis fényerejü. a fûtést pedig szét kell törjed de nem szó szerint egy kis csavarhúzóval ki kell patintgatni azt án viszaragasztani de ne ijedj meg ha eltörik kb eredetibe álítsd visza ahogy szerinted volt és ragaszd meg enyi ja a polaritást meg mérd ki . üdv EIN2008-02-15-22:44 #5613Lajos
Adminisztrátorhy
a golf világíttásban nem az égõ szines hanem a fehér tartó alatt van egy zöld fényáteresztõ müanyag lapocska amit ki kell vanni külöm ben nem éred el a kellõ szint és a fényerõt. a led meg víztista fényes led legyen ne a régi piros kis fényerejü. a fûtést pedig szét kell törjed de nem szó szerint egy kis csavarhúzóval ki kell patintgatni azt án viszaragasztani de ne ijedj meg ha eltörik kb eredetibe álítsd visza ahogy szerinted volt és ragaszd meg enyi ja a polaritást meg mérd ki . üdv EIN2008-05-21-18:07 #6896Lajos
AdminisztrátorSziasztok
Megtudná nekem valaki mondani, hogy jetta 2-esbe pontosan milyen LED kell a mûszerfalba? Szeretném kicserélni kékre. De nemszeretném csak azért megbontani, hogy elõször megnézzem, hogy pontosan hogy is néz ki egy ilyen LED. Tudna valaki mutatni egy képet? Esetleg hogy kékbõl milyet érdemes venni? (Nagy fényerejû és csiszoljam fel, vagy kis fényresjû)
Köszi a válaszokat elõre isÜdv.: Gabesz
2008-05-22-10:56 #6909Lajos
AdminisztrátorÜdVW Gábor!
Csak a nagy fényerejû LED jöhet szóba. A felmattítás csak azért kell,hogy szétszórja a fényt, mivel ezek a LED-ek vékony sugárban szórnak…
A LED-eket készen, szerelve kapod, vagy az izzó helyére való változatban, vagy foglalattal együtt…Ezen nincs mit mutatni…2008-05-22-11:07 #6911Lajos
Adminisztrátorés akkor nem is kell hozzá ellenállás?
2008-05-22-11:19 #6913Lajos
AdminisztrátorÜdVW Gábor!
Nem kel ellenállás,mert az a LED foglalatában benne van. Egyszerûen az izzó vagy a komplett foglalat helyére kell tenni. Csak sajna sok a gyagyi, aminek igen rövid az élettartama…:(
2008-05-22-16:56 #6929Lajos
AdminisztrátorSima natúr 2 lábas led kell bele? Én arr lettem volna kíváncsi, hogy hány mm-es led, meg ilyenek.
2008-05-22-21:59 #6933Lajos
AdminisztrátorÜdVW!
Lehet,hogy nem fogalmaztam egyértelmûen?:angry:
Készre szerelve kapható a LED! Vagy az izzó foglalatába kell tenni,vagy kompletten a helyére…Csak a polaritást kell eltalálni….Ennyi!2008-05-23-06:34 #6941Lajos
AdminisztrátorA válasz egyértelmû volt, csak én vagyok az értelmetlen.
Bocsi -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.