Golf III 1.4 Abd melegszik!

Kezdőlap Fórumok Technikai segítség Motor Golf III 1.4 Abd melegszik!

• This topic is empty.
5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
  • Szerző
    Bejegyzés
    Lajos
    Adminisztrátor

Szevwasztok!

Elõször is Doki, köszönöm szépen a gyors reagálást, megnéztem a linket és megoldódott a az alpjárati problémám. Az injektortalpat kellett kicserélnem, mert el volt érve a gumi és valószíszûleg ott is levegõt szívott.
    Most az a probléma, hogy melegíti a vizet. 90-100-as tempónál 95-97 fokon áll óra szerint a vizem, ha araszolni kell 100-ig megy fel és ott kapcsol a ventillátor. Ilyenkor visszahûti 95-re.
    A vízcsõ is elég,meleg, sokáig nem lehet rajta tartani a kezet.
    A kiegyenlítõ kupakját levettem, nem forr, de gõzölög?

Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet a baj szerinted!
    Termosztát (87 fokon nyiló), hõgomba (fekete sárga karikával), vagy az olaj nem megfelelõ (Castrol Magnetec 10W 40)?
    Tényleg még egy kérdés. Hõgombából egy ilyen színkombinációjú van, vagy több is! Már elhangzott a megfelelõ patron cikkszáma, de az enyémét nem tudom.

Köszönettel:

Balla István

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW István!

Annyira nem lehet nagy baj!
    Elképzelhetõ,hogy a hûtõ van tele szeméttel(vagy a téli hûtõtakaró benne maradt). Le kellene szedni a díszrácsot és nagy nyomással,de óvatosan(nehogy a sejtlemezeket elhajlítsd) kimosni a hûtõt.
    A sárga gyûrûs hõgomba cikkszáma: 357 919 501A. Ez kell az összes mono-motronic-os és Digifant injektoros motorhoz köbcenti megkötés nélkül.

Lajos
    Adminisztrátor

Üdvw!

Köszi Doki a gyors választ!

Nem hiszem, hogy a hûtõ lenne "dzsuvás", mert fél éve vettem újonnan. Az elõzõbe olaj jutott, valószínõ eldugult, fõzte a vizet. A hûtõ cserélve lett, de a csövek maradtak.
    Érdemes átmosni így is? Mit értesz nagy nyomás alatt? Símán slaggal elég?
    Egyébként már próbáltam pár hõgombát és mindegyikkel ilyesmi a víz hõfoka az órán. Nem lehet, hogy az óra csal? Másik autón néztem 90 foknál a vízcsövet és az is olyan forró volt mint az enyém.
    Nem kellene megméretni a víz hõmérsékletét pontosan? Ha igen hol mérjem (kiegyenítõtartályban)?
    Még egy kérdés: sárga karikás hõgomba van több különbözõ cikkszámmal is? Lehet hogy nem megfelelõ az enyém?

Elõre is köszönöm!

Balla István

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW István!

Ki lehet mosni a hûtõt akár gõzborotvával is, csak óvatosan!
    A hõfokot lehet akát a kiegyenlítõ tartályban is mérni, mert van állandó beáramlás a tartályba…
    A cikkszám mellett a pl a sárga gyûrû szolgál az azonosításra. Nem létezik más cikkszám sárga gyûrûvel és fordítva sem…

Mièrt formája a vizet az egyelitö tartájból csak fór bugyoki pedig nem règ lét ki cserèvel a hengerfej tömítés mert ezelöt össze font a víz az olaj jal most is formája a vizet
    Vizet

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.