Kezdőlap › Fórumok › Golfosok törzsasztala › Golf III dadog
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-09-27-11:14 #4554
Lajos
AdminisztrátorSziasztok!
Egy 96-os évj. GolfIII-asom van. Nemrég volt gyújtótrafó cserélve, mert egyszer csak leállt és nem indult be. Trafó csere után indult is, de jelentkezett egy újabb hiba. Melegen nem indult be, vagy csak nagyon nehezen. Mindenféle trükközés kipróbálása után kiderült, hogy a hõgomba a hibás. Mindíg dúsabb üzemanyagot kapott ezért nem indult. Cserével ez is megoldódott. Most viszont, ha a motor felmelegszik, úgy visszavesz, hogy nagyobb gázadáskor dadog és nem gyorsul megfelelõen. Ha ilyenkor lehúzom a hõgombáról a csatlakozót, megy mint a szél. A hõgombát boltban vettem és ugyanolyat kaptam(legalábbis külsõre), mint ami benne volt.
Minden segítséget elõre is köszönök!2007-09-27-21:55 #4555Lajos
AdminisztrátorÜdVW Rico!
A hibát már meg is találtad: nem megfelelõ a hõgomba!
Hiába új ,mégsem jó. Sajna az utángyártottakból sem mind1ik jó…Inkább gyáriban keress rá! Pontos köbcenti ,motorkód,pontos gyártási dátum tudtában keresgélj!
2007-09-27-23:55 #4556Lajos
AdminisztrátorHello Doki!
Sajna a motorkód számomra mindmáig megfejthetetlen. AF-es és ráadásul ez a típus valamilyen "mexikói"-ként ismert. 1.8-as 96-os évjárat hengerenkénti befecskendezéses. Soha nem találok hozzá megfelelõ alkatrészt. Mindenki csak úgy találgat, hogy mi lehet jó… Nem tudom Te ismered -e ezt a típust.
2007-09-29-15:45 #4560Lajos
AdminisztrátorÜdVW Rico!
Ha csak a motor mexikói, akkor nincs gáz, mert a csomagérben, a fenéklemezen, vagy a hátfalon van egy beragasztott típustábla. Azon szerepel az alvázszám, a motor- és váltókód újabban a teljesítmény, a szín és felszereltség kódok,stb… Abból ki lehet "találni" a pontos motorkódot, függetlenül attól, hogy Juan mennyire sok Tequilát ivott és mekkorát bírt ütni a motorszám beütõsablonra…Emiatt hitték az okos eredetvizsgálók és mûszaki vizsgabiztosok, hogy "variált " a motorszám! Csak európában üti(vagy nyomja) gép a motorszámokat…
Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.12.08 20:15
2007-11-23-19:28 #4784Lajos
Adminisztrátor…tequila…:P 😛 😛 !
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.