Kezdőlap › Fórumok › Golfosok törzsasztala › Golf IV indítási probléma
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2009-07-22-00:20 #16727
Lajos
AdminisztrátorSziasztok!
A problémám az hogy az autó nehezen indul párás idõben vagy nagy melegben délutánonként amikor indulnék vele haza. Ha nagy nehezen sikerül beindítani akkor vagy alig van alapjárat és fuldoklik vagy 2500-as fordulaton bõg a motor és csak nehezen áll be. Az elsõ indítás után nem jelentkezik a probléma utána már bármikor indul elsõre.
Mire utalhat ez a viselkedés?Az autó 2003-as 1.6-os Golf kombi
Motorkód :BCBUI:
Elolvastam az összes idevágó hozzászólást hátha hasonló a problémája volt már másnak de hiába.2009-07-22-21:02 #16736Lajos
AdminisztrátorÜdVW Fido!
Legelõször azért számítógéppel nézném meg az autót! Utána jöhet a benzinnyomás mérés, a gyertyák ellenõrzése…Kompresszió mérés…
Véletlenül nem csilingel a katalizátorod? Egyik pillanatban semmi erõ az autóban,utána meglódul,mint az állat…
Ilyet nem tapasztaltál?2009-07-22-23:18 #16739Lajos
AdminisztrátorSzia Doki!
Köszi a gyors reagálást. Semmi általad említett tünetet nem tapasztaltam se csilingelés se teljesítmény ingadozás.
Ami fura az egészben hogy nem mindig jelentkezik a dolog. Ma is piszok meleg volt és féltem is de pöccre indult.
Valszeg akkor végig megyek az általad javasoltakon a hibakódolvastatással kezdve. Ha lesz diagnózis akkor beírom ide addig is köszi mindent!üdvw:
Fido2009-08-03-20:02 #17048Lajos
AdminisztrátorSziasztok!
Nekem is részben hasonló gondom van 98′ as 1.6 SR motorral.Függetlenül a motor vagy a külsõ hõmérséklettõl néha nehezen indul és ilyenkor az alapjárat is nagyon egyenletlen (konkrétan mintha nem menne egy henger). Márkaszervizben motordiagnosztika = "okosok " szerint fojtószelep potméter amit menten ki is szerettek volna cserélni potom 70k-ért. persze amikor megkértem tegyenek rá elõbb egy másikat nézzük meg azzal milyen kiderült semmi köze mert azzal is ugyanolyan ratyi volt.(márkaszervizben ekkor volt a gép elõször és utoljára senkinek nem ajánlom csak rossz tapasztalatom van) Kedves szerelõ barátom szerint talán valahol valami fars levegõ jut a rendszerbe vagy ilyesmi át kellene néznie az összes csövet aztán meg benzinnyomás stb. Csöveket megnézték kicserélte mert valóban kettõ sziszegett mikor járt a motor de semmi változás. Most viszem majd vissza nyomást kompressziót stb bemérni talán meg lesz a hiba. De kiváncsi vagyok mi lesz a vége!!!!!2009-08-03-20:57 #17052Lajos
AdminisztrátorÜdVW Sándor!
Az 1,6 SR motornál(kód AKL) általában a kartergáz csõ környékén szolott kilyukadni, elrepedni, vagy a fékszervódobhoz menõ vákuumcsõ reped el hosszában…Octavián és Golf IV-esen is tapasztaltam már…
Módosította: Doki69, Idõpont: 2009.08.03 18:59
2009-08-04-15:48 #17065Lajos
AdminisztrátorKöszi doki ráhibáztál ..:)valóban a fékszervó dobnál lévõ mûanyag csõ volt kb 5 cm hosszan végigrepedve ott sziszegett…így most tökéletes az alapjárat!!
2009-08-04-21:36 #17070Lajos
Adminisztrátor😉
2009-09-07-11:48 #18023Lajos
AdminisztrátorHella!
Sikerült motorkód diagnosztikát olvastatnom. Szép kis tulaj vagyok mi? 😛
5 hibakód volt a rendszerben.
16585-BEfecskendezõ szelep 1.henger -N30- elektromos áramkör hiba P0201-35-10—idõszakos
16586-BEfecskendezõ szelep 2.henger -N31- elektromos áramkör hiba P0202-35-10—idõszakos
16588-BEfecskendezõ szelep 4.henger -N33- elektromos áramkör hiba P0204-35-10—idõszakos
16587-BEfecskendezõ szelep 3.henger -N32- elektromos áramkör hiba P0203-35-10—idõszakosvalamint 16502-hûtõfolyadék hömérséklet jeladó-G62- túl nagy jel P0118-35-10—idõszakos
Az elsõ négy az indításgátlás miatt van ugyanis nem mindíg sikerül deaktiválnom az imobiliseremet
az utolsó pedig azért mert még február környékén fellforraltam a vizemet mert nem mûködött a mûszerfali vízhõfok kijelzõ.Azóta az autón cserélve a ventilátorkapcsoló illetvea a hõgomba.
Most már rendesen indul és a ventillátoromat is hallom mûködni de amikor a motor eléri az üzemi hõfokot akkor EPC kontrollámpa elkezd világítani és alig van alapjárat a motor fulladozik üresbe.
A történethet hozzátartozik még hogy a rezoncsövem ki van lyukadva ami megbolondíthatja a lambdaszondámat vagy a katalizátort.Én a gyertya cserét tûztem ki következõ lépésnek Doki te mit javasolsz?
Még valami a pillangószelep is ki lett tatkarítve mert kormos volt, más EPC-s hozzászólásban olvastam javaslatként a motor 3-4 ezres fordulaton történõ "gyógyításást", nálam ez szóba jöhet?
Módosította: Fido, Idõpont: 2009.09.07 09:52
Módosította: Fido, Idõpont: 2009.09.07 09:56
2009-09-07-22:02 #18040Lajos
AdminisztrátorÜdVW Fido!
Legelõször nem ártana a kipufogó flexibilis csövét javítani,vagy cserélni, mivel az ott elszökõ gáz miatt mér a második lambdaszonda valótlan értéket! De a gyertyacsere sem árt a motornak,fõleg,ha már 30000km-t futott!
Még a fojtószelepet kell kitakarítani, az egyenlõtlen alapjárat miatt! Ha továbbra is megmarad, meg kell mérni a benzinnyomást!A hõfokmérõ áramkörét is ellenõrizned kell! A túl nagy jel zárlatra utalhat!
2019-06-18-19:49 #155487Nagy Timea
FelhasználóSziasztok!
Az autó miután el akartam indulni a piros lámpánál egyszerüen nem akart felpörögni!
A következőnél le is fulladt, de pöccre indult!
Ekkor is nehezen pörgött fel de miután megindult pörgött rendesen!
Felvillant az ABS lámpa és a légzsák is, de elaludt!
Szerencsésen haza értem, de azóta nem indul! 🙁
Kérlek segíts! Mi lehet a gond?
Válaszodat előre is köszönöm!2020-02-09-16:37 #156729Kollár Norbert
FelhasználóSziasztok nekem. Van egy Golf IV em 1.6 16v azd motorkodu és már teljesen tanácstalan lettem az autó egyáltalán nem. Indul be jelenleg az egész úgy indult hogy le állt menet közben az autó előtte kapott egy vezérlés cserét és utánna használtam pár nap múlva menet közben le állt és nem indult újra vissza jutottam a szerelőhoz aki mechanikai problémát nem talált így villamossági szerelőhoz került aki a vezérlő re rakott egy új szoftvert csinált egy Egr pucolast szög értékeket állította meg a Folytószelepen is pucolast és újra karibrálta meg egy obd csatlakozót is ki cserélt vissza kaptam az autót és kB 60 km után meg állt és azóta sem indult gépre rá tettem vcds, vag com de nincs hiba se a motor vezérlőben se máshol rá néztünk másik delphi programal az még nem. Találta a motor vezérlőt ezt vajon mitől csinálhat ja? 🙂
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.