Golf IV motoroil

Kezdőlap Fórumok Technikai segítség Motor Golf IV motoroil

• This topic is empty.
13 bejegyzés megtekintése - 1-13 / 13
  • Szerző
    Bejegyzés
    Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Doki!

Véleményed szerint melyik olajat tegyem a kocsimba? Valvoline Max Life 10W-40 vagy a Castrol Magnatec 10W-40?
    Esetleg valakinek tapasztalata?
    Kocsim: Golf IV 1.6 16V 2002-es BCB motorkód 120.000km.
    Köszönöm a segítséget!

Lajos
    Adminisztrátor

szia én a helyedben tuti a Valvolint használnám!!!!!!A castrolrol nem jo infoim vannak de te tudod üdv:Danigti2:evil:

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW!
    ez már reklám de mindegy!
    én biztos h a ferrari által használt olajat tenném én évek óta azt használom tudod go well,go S..ll!
    de te dolgod castrolt biztos nemtennék.golf 4 1,4 16v–256 000 km

Lajos
    Adminisztrátor

Köszi a válaszokat!
    Sajnos én sem hallottam túl sok jót a Castrolról! 🙁
    Most Valvoline-t használok 5W-30-at, ezzel sincs problémám. A Max Life 10W-40-et dicsérik de az meg nem rendelkezik a VW szabvánnyal! 🙁 Most akkor milyet????
    A shell olajat nem ismerem sajna!

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW!

Nem tudom, nekem minden autóban Magnatec Diesel van.
    A Shell olajok ráégnek a motor belsõ részeire és nagyon nehéz eltávolítani…

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Doki!
    akkkr legközelebb váltsak castrol magnatec re?

Lajos
    Adminisztrátor

ÜDVW!

Én közel 6 éve csak castrol magnatec -et használok és bírja a kiképzést!!
    Ha normálisan használod a kocsit akkor a valvoline is megfelelõ.Azt értem alatta ha nem fullra pörgeted mindig….
    ÜDVW

Lajos
    Adminisztrátor

tehát a shellt nemajánlod?
    pedig a VW szervizben is azt tettek bele meg a skoda servizesek is azt használják egéész szlovákiában.nemértem akkkro mi a baj vele

Lajos
    Adminisztrátor

Én a Fuchs olajat ajánlom 10-40es kategóriában. Énis azt használom, és nagyon meg vagyok vele elégedve. 🙂
    A Valvolinennal azonos minõséget tudnak produkálni mivel társcégek ha jóltudom. 🙂

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Balázs!

Vedd le a szelepfedelet és meglátod…Mindenhová ráég a motor belsõ részeire a motorolaj….
    Az,hogy egy szervíz milyen olajat használ, az üzlet kérdése! A gyár csak annyit köt ki, hogy a VW konszern által engedélyezett és a jóváhagyási jelell(pl 500.00 vagy 505.00, stb) ellátott motorolajat alkamazzanak…Így élhet a garancia…

Módosította: Doki69, Idõpont: 2009.06.24 21:03

Lajos
    Adminisztrátor

akkkro castrolt ajánlod Doki?
    akkkro most rontottama mocin h ezt tettem bele mi?legközelebb ha más olajat teszek nemlesz gond belõle?

Lajos
    Adminisztrátor

Sziasztok!
    Csak a Castrol gyárt alapolajból motorolajat!Az összes többi gyártó cég vagy castrol "receptet" vesz,vagy elhasznált olajat újra hasznosítja.Bár érdekes módón Shell is több autónak a gyári beszállítója(suzuki):laugh:

Módosította: kapuvarizsolt, Idõpont: 2009.06.24 22:18

cs
    Felhasználó

5W-30-as is jó lenne?
    Kedves Olajdoki!

Én azt szeretném kérdezni, hogy Golf IV 1.6 benzin 16V , 60ezres szervíz előtt állok!És a szakik az Omw 10w40-es olajt ajálják, de olvastam itt, hogy a Castrol Edge 5w30-es is jó választás lehetne!
    Ön szerint melyik a jobb választás, illetve megfogadnám egy lehetséges harmadik olajtipus ajánlását is!

Köszönöm!

Kedves Golf-tulajdonos!

A Szakik nem túl komoly szakik, ha egy átlagos, félszintetikus olajat ajánlanak, bár tegyük hozzá, hogy még éppen megfelelő a motorba.

Természetesen a szakik által ajánlott kenőanyag és az általad említett között ég és föld a különbség minőségben a szintetikus, 5W-30 viszkozitású, VW 504 00 minőségű javára. Ha megfizeted a felárat, hosszú távon nem fogod megbánni.

Üdv:

Olajdoki

13 bejegyzés megtekintése - 1-13 / 13
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.