Golf2

 • This topic is empty.
5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #4370
  Lajos
  Adminisztrátor

  Hello
  A segítségeteket szeretném kérni.
  Van egy Golf2 es autóm. 1986 ós évjárat 1,6 ós dizel.Nagyon meg vagyok vele elégedve, csak egy hibája van. Hogyha egy kicsit jobban meg pakolom akkor a hátulja majdnem a földig ér. Legyetek szívesek segítsetek, abban hogy,miként lehet ezt orvosolni,elõre is köszönöm.
  Üdv Chaby.

  #4371
  Lajos
  Adminisztrátor

  Szia!

  Ez egy nagyon sarkallatos pontja, szinte minden VW-nek. A hátsó rúgók alul vannak méretezve. Kortól független dolog ez, mivel szinte álltó helyében ‘elfárad’ a hátsó rugó és a autó hátulja leül, fõleg, ha megterhelik. Ezt úgy lehet kompenzálni, hogy esztergályos ismerõssel gyártatni kell 2 darab acélgyûrût a rúgótányér alá, ami 20 mm magas és a vízlevezetõ furatokat nem zárja le! Ez, a futott rúgónak annyi elõfeszítést ad, amennyitõl javul az autó tartása és teherbírása is! Nagyobb magasságú gyûrût nem ajánlott beszerelni, mert rúgótörést okozhat!
  Hasonló hibát okozhat a felsõ rúgótányér elkorrodálása is. Ilyenkor a rúgó a tányér megmaradt darabjával a doblemezen támaszkodik fel. Ebben az esetben cserélni kell és ajánlott az új rúgótányért gondosan korróziógátló festékkel vastagon lefesteni!
  Különös figyelemmel kell eljárni a rúgók szerelésekor! Csak hibátlan célszerszámot (rúgófeszítõ) szabad használni!

  #4373
  Lajos
  Adminisztrátor

  Hello Doki
  Köszönöm szépen a segítségedet.
  Üdv Chaby

  #4374
  Lajos
  Adminisztrátor

  Szia Chaby!

  Szívesen, máskor is! Ha tudunk, segítünk! Sok sikert!

  ÜdVW!

  #4424
  Lajos
  Adminisztrátor

  csáó
  frankó amit a doki mondott,de probálj meg rakni bele jetta rúgót,nekem is volt bent,de én éppen azért vettem ki mert túl magas volt.sokan mondták hogy nincs különbség a kettõ között,de van kb 20-25mm

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.