Kezdőlap › Fórumok › Golfosok törzsasztala › Gyenge Golf III 1.4
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-08-02-21:26 #4383
Lajos
AdminisztrátorSziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy Golf III 1.4-es, 94′-es évjárat ABD motorkódú autómhoz.
A problém az, hogy nincs benne megfelelõ teljesítmény, parton felfelé meg pláne nincs, sokszor az elõzés is meggondolandó vele. A gyárilag beletett kemény 60 LE-nek is szerintem a fele hiányzik.
Az olajat nem fogyasztja, kartergáza sincs, gyertyát, elosztó fedelet, rotort cseréltem benne és semmi sem változott. A teljesítménytõl függetlenül viszont a motor egyenletesen jár, alapjáraton is, és fordulaton is.A mai napokban cseréltem benne hengerfejtömítést is mert alatta szivárgott egy picit az olaj és olyan jelenséggel találkoztam amilyet még soha nem láttam. A kipufogó szelepek ( mind a 4 ) teljesen hó fehérek voltak, holott tudtommal ezeknek õz barnának kellene lenniük. A fehér kipufogó szelepek megfelelõek?!
Segítségeteket elõre is köszi!
Üdw: Attila
2007-08-02-22:40 #4384Lajos
AdminisztrátorÜdVW Attila!
A motorodra ráférne egy teljes diagnosztika. Kompresszió mérés, hengerteljesítménykülönbség-mérés, olajnyomás hidegen és melegen is, benzinnyomás és egy teljeskörû számítógépes diagnosztika. Nemcsak a hibatároló lekérdezése, hanem élõ adatok figyelése, különös tekintettel a lambdaszondára és a motorhõmérsékletre.
Ezek tudtában lehet tovább vesézni a dolgokat….A fehér kipufogószelep reális. Az ólmozatlan benzintõl és adalékaitól lehet ilyen színe. Általában az igen szegény keverékkel való üzemeltetésre utal, ami a szabályozott katalizátoros motorok sajátja.
2007-08-04-12:23 #4388Lajos
AdminisztrátorÜdVW Doki69!
Nos az eddigi eredmények:
– kompresszió rendben ( az eltérések is elenyészõek )
– olajnyomás rendben
– labda érték rendbenHiba kód volt egy G40-es amit nem tudunk mi volt az.
Az üzemanyag nyomással volt probléma, el volt repedve az benzinszivattyúnál a gégecsõ, viszont még szerintem nagyobb nyomásnak is kellene lennie a rendszerben, mivel most alsó határon van 0,8 bár. Ezen lehet állítani valahol? A nyomástartó szelepet hol lehet megtalálni?
A megjavított csõ következtében sokkal több lett már a teljesítménye, visznt még mindig nem elegendõ.
Mondtak még nekem egy olyan dolgot, hogy egy vízhõmérséklet jeladó lehet még hibás. Ez hol található?A mostani menettulajdonsága az az, hogy hidegen nagyon jól megy, de kb. 15-20 km után olyan tulajdonsága van mintha elfáradna és csak van az autó, a teljesítmény megint elmegy.
Válaszod elõre is köszi!
ÜdVW Attila
2007-08-04-18:24 #4389Lajos
AdminisztrátorÜdVW Attila!
A G40 a Hall jeladót jelenti. Ha a motor álló helyzetében olasod ki a hibakódot, akkor beírja ezt is : G40 Hall jeledó, nincs jel (mivel nem jár a motor).
A benzinnyomás szabályzó az injektorfejen található az injektorszelep elõtt. 4 db 20-as Torx fejû csavar szorítja le. Van benne egy gumimembrán szeleptûvel és egy nyomórúgó. A rúgóerõ állítja be a rendszernyomást. Érték 0,8-1,2 bar. Csak hézagoló lemezzel állítsd be, mert nagyon nehéz lesz , ha a túl nagy benzinnyomás ‘elviszi’ a lambda értéket (sufnituning)…
A benzinszûrõd mikor volt cserélve?? 20 ekm-enként KELL cserélni a silány és koszos magyar benzin miatt..
A lambda értéknek 0,8 és 1,03 között kell mozogni stabil fordulaton.
A motorhõmérséklet-jeladó a termosztátházon van a gyújtáselosztó alatt. Fekete színû sárga gyûrûvel.
Ez egy kettõs jeladó: az egyik jel megy a mûszerfalra, a másik az ECU-ba. Közel azonos értéket kell mérni… Amúgy hajintós…
Azért gyengülhet el a motorod, mert eleve alsó értéken van a benzinnyomásod és bemelegedés után az ECU még jobban lecsökkenti a befecskendezési idõt (szegényít 61 C foktól és onnantól veszi figyelembe a lambda-jelet is)…
Az 1.4 ABD motorok ECU-ja elég lassú és buta szerkezet. Meg szeret sok hibát gyártani. A ’96 utániakkal sokkal kevesebb gond van,de azokét nem lehet a Te motorodra feltenni…Mivel azok már indításgátlósok.
A Seat Ibizákban,Cordobákban van még ugyanilyen ECU. Azokból is csak a mûanyag dobozos a jó. A fémdobozos az már immo-s. 🙁Sok sikert!
2007-08-04-18:27 #4390Lajos
AdminisztrátorMég 1 dolog:
A levegõszûrõházban a kapcsoló mûködik rendesen? 40 foknál át kell váltania a kipufogóról az elsõ csonkra…
Ez is okozhat ilyen grimbuszt…ÜdVW!
Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.08.04 16:28
2007-08-05-19:09 #4391Lajos
AdminisztrátorÜdVW Doki69!
Szûrõket, olajokt stb. mindig cserélek, ezekre odafigyelek. Benzinszûrõ kb. 3 hete volt cserélve.
A levegõszûrõ házban lévõ szelep mûködik.
Üza. nyomást még nem állítottam.
A hõmérséklet jeladót mértem: 1-3 ponton ( ami az ECU felé megy ) az több 230 Ohm-mal mint 2-4-es ponton. Akkor valszeg ez lesz a probléma?2007-08-06-16:37 #4392Lajos
AdminisztrátorÜdVW, Attila!
Sajna a pontos ohm értéket nem tudom, csak annyit hogy maximum 10 fokkal térhet el a két érték. Vagyis a belsõ hõmérõ és a laptoppal vagy VAG1551-el mért érték közöt..
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.