Kezdőlap › Fórumok › Elektronikai tippek, trükkök › Gyújtáskapcsoló
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-05-31-09:18 #7073
admin
AdminisztrátorÜdvwözlet!
Megint bajom volna. Ezt viszont a saját gépem csinálja, egy G2 1.3 (2G). Az a tünet, hogy amikor elfordítom a slusszkulcsot, hogy indítózak egyszerûen nem csinál semmit sem. Az akksi nincs lemerülve, mert a lámpák égnek a mûszerfalon, amikor rámegy a gyûjtás. Gyanítjuk, hogy a gyújtáskapcsoló a bûnös. Azu lenne a konkrét kérdés, hogy milyen módon tudnám a régit leszerelni, hogy ne gányoljam össze a dolgokat. Próbáltam már korábban, de egyszerûen meg se moccant:S:S Kérnék szépen valami tippet a leszedésre:)
Elõtte azért még megnézem a vezetékeket…lehet hogy csak valami kontakthiba lehet, de ha mégse akkor így jártam:)
A segítséget elõre is köszönöm!2008-05-31-11:11 #7076admin
AdminisztrátorÜdVW Péter!
A gyújtáskapcsoló betétjét kell kicserélned! Ahhoz a kormányt ,az irányjelzõ és ablakmosókarokat kompletten kell leszerelned. Ezután jön a gyújtáskapcsoló amit vagy egy M8-as imbusz, vagy egy robbantott fejû csavar rögzít. Az elõbbi kulccsal, az utóbbi hidegvágóval ‘lazítható’ .Utána a kormányoszlopot rögzítõ rugót és biztosító alátétjeit kell levenned. Ha ezekkel megvagy szépen lassan lehúzod a gyújtáskapcsolót a kormányoszlopról, de úgy ,hogy a gyújtáskulcs benne legyen és elfordítva, hogy a kormányzár nem blokkolja a munkát…Leszerelés után alulról szerelhetõ a betét…:)
Célszerû a meló elõtt áramtalanítani a vasat.
Vidd magaddal az autósboltba a betétet, mert emlékeim szerint két fajta van és lehetõleg minõséget vegyél,mert a kínai és egyéb gagyik 1-2 hónapig bírják…2008-05-31-16:55 #7086admin
Adminisztrátoregyet értek az elõttem szolóval. de ha 88 utáni az autó spec lehúzó is kell hozzá.
2008-05-31-17:43 #7087admin
AdminisztrátorA kapcsolókat leszedtem…már csak azt nem tudom, hogy a rugót hogy lehet leszedni. Tanácstalan vagyok.
Segítség):)2008-05-31-18:27 #7088admin
Adminisztrátorlekell koccolni az, acél rögzítõ alátétet a rugo felett,erõsebb csavarhuzó kalapács. egyik oldal másik oldal. vigyázz a végén repül.én így szoktam.
2008-06-01-21:44 #7101admin
AdminisztrátorSikeresen kicseréltem a kapcsolót…csakhogy ma reggel ismételten jelentkeztek a "nem akar indulni" tünetek:S:s…pont mint a csere elõtt:S:S
Kérnék szépen további ötleteket, hogy mi lehet a bibis.
Köszönöm2008-06-02-23:06 #7130admin
AdminisztrátorÜdVW Péter!
Reggel,ha van idõd, akkor kellene egy kicsit nyomozni! Egyáltalán ‘elmegy-e’ az amper az indítómotorra, a gyújtás,a porlasztó,vagy a Digijet áramellátó reléjéhez, stb…
2009-05-11-15:14 #14914admin
AdminisztrátorÜdv Mindenkinek!
Nem olyan régen keveredtem ide, és eddig nagyon jónak találom a fórumot:-)
Nekem is hasonló a problémám, hogy a kulcs elfordításra nem csinál semmit. Egy 96-os Tdi passatom van, 1Z-s motorral. Azt szeretném kérdezni, hogy a kormányoszlopról a kúpos gyûrût egy sima csapágylehúzóval le lehet szedni, mert elég kicsi a pereme, vagy speciális szerszám kell hozzá?
És ha lejött, akkor kapcsoló betét hol van rögzítve?Elõre is köszi.
2009-05-11-21:01 #14923admin
AdminisztrátorÜdVW Tibor!
A kormány közbetétet csapágylehúzóval,vagy hidegvágóval lehet leszedni…Ha az ‘lejött’ akkor a szerelés a korábban leírtakkal megegyezik. A gyújtáskapcsoló betétet a kapcsoló kiszerelése után lehet kivenni a helyérõl,ha az M3-as kerszthornyos csavart kivetted.
2009-05-12-18:05 #14948admin
AdminisztrátorKöszi Doki!
A hétvégén megpróbálom. Remélem sikerül.
2009-05-19-17:42 #15136admin
AdminisztrátorÜdvözletem!
Nekem golfIII 94’esem van. Az vele a gond mostanában, hogyha ráadom a gyújtást a mûszerfalon nem világit semmi….ha szerencsém van 3 4szeri próbálkozás után kigyúladnak a lámpák a mûszerfalon….a relét hallom kattanni….mi lehet a gond?
2009-05-19-21:44 #15146admin
AdminisztrátorÜdVW Attila!
Gyújtáskapcoló betét, vagy áramellátó relé hiba lesz!
2009-05-19-23:30 #15149admin
Adminisztrátorköszönöm doki69!
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.