Hátsó rugók+Diesel kérdés

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! Hátsó rugók+Diesel kérdés

 • This topic is empty.
11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #6504
  admin
  Adminisztrátor

  Sziasztok!

  A napokban vásároltam egy tartalék golf 1-et,a már meglévõ mellé,csupán alkatrésznek. A kocsiban új lengéscsillapítók+rugók vannak,pontosabban az elsõk még be sincsenek szerelve.Szóval, mivel a kocsim hátsó rugói elég gyengék,így szeretném kicserélni õket. A probléma: a tartalék kocsiban, valószínû erõsített rugók lehetnek,mert baromi magasan van a hátulja,a kerék,és a kerékjáratiív között 10cm van, ráálltam a vonóhorogra,és alig mozdult meg(igaz nem vagyok több65kg-nál:) ).Tehát így nagyon hülyén néz ki.Ezen lehet segíteni? Bár nem vagyok a sufnituning híve,de gondoltam rá, hogy vágok a rugóból. Ez jó õtlet? Egyéb megoldás?

  Illetve van még egy kérdésem,a kocsiban CY kódú 1.6 td motor van,de jelenleg turbó nélkül üzemel,az adagolón valamit álítottak emiatt(szervízben), ennek így mennyire kéne tökéletesen mûködnie?Késõbb mennyire bonyolult a "visszaturbósítás". És mi a különbség a késõbbi golf II 1.6td intercooleres motor,és az intercooler nélküli között. Lehet a CY kódú motorra intercoolert rakni?Lenne értelme?Mennyire bonyolult ez?Elõnyök/hátrányok?

  A hozzászólásokat elõre is köszönöm!
  Ui. Rohadtul sajnálom a bontásra ítélt kocsit megbontani,szebb,mint a sajátom.

  #6515
  admin
  Adminisztrátor

  Sza Péter!

  Ne vágjál abból egy centit sem(ugy nem lesz jó-becs’szó)inkább kináld meg a Németh Marcinak,azt hiszem neki éppen hátsók kellenek vagy elsõk??Nemtom!
  Ha megválnál tõlük akkor megkérdem!

  Üdv.G.

  #6516
  admin
  Adminisztrátor

  Sza Péter!

  Ne vágjál abból egy centit sem(ugy nem lesz jó-becs’szó)inkább kináld meg a Németh Marcinak,azt hiszem neki éppen hátsók kellenek vagy elsõk??Nemtom!
  Ha megválnál tõlük akkor megkérdem!

  Üdv.G.

  #6517
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Péter!

  A VW Golf I/Jetta I erõsített rugóival sem emeli meg a szabad magasságot 5-8 centiméterrel. Valami hasonló jellegû rugót tettek bele (Fabia/Octavia) … Nem jó dolog ‘csak úgy’ vagdalni a rugókból, mert a kifutásnál kicsit hajlítanak is rajta hõkezeléskor, amit otthon nehéz kivitelezni, vagy a hõkezelés nem sikerül, aminek rugótörés lesz a vége…:blink:

  Az adagolót nem kell sehová sem állítani, ha turbó nélkül üzemel. Erre a célra van a tetején a nyomáskamra ,amely segítségével a turbónyomás függvényében plusz üzemanyagot (max. 8 köbcenti) juttat a befecskendezõ porlasztókhoz…
  Lehet, hogy csak a füstcsavaron állítottak a zöldkártya miatt…
  A turbó kiszerelésével a kipufogó öntvényt és a szívócsõsort is vissza kellett cserélni. Valamint az olajcsatornákat is meg kellett szüntetni…Ha turbót kell tenni ugyanerre a motorra(a szívódízelre nem szabad, mert nem bírja!) ugyanez a meló csak fordítva…:)
  Az intercooleres motorokat kitárgyaltuk több oldalon át, légy szíves keresd meg!

  Módosította: Doki69, Idõpont: 2008.04.26 10:09

  #6566
  admin
  Adminisztrátor

  Köszönöm a hozzászólásokat!

  #6611
  admin
  Adminisztrátor

  szeva Péter. ha megválnál az elsõ új lengéscsillapitoktól én vevõ lennék rá!!szerintem neked hátra audi 80-nak a hátsó rugóját épitették be!mert kb kétszer erõsseb mint a 25 évvel gyártot g1 rugoja.ha érdekel nekem vannak diesel hátso lengéscsillapitóim,rugóval együtt!! csao. Titulla [img]https://www.vwdepo.hu/media/kunena/attachments/legacy/images/vihar_028.jpg[/img]

  Attachments:
  #6612
  admin
  Adminisztrátor

  szeva Péter. ha megválnál az elsõ új lengéscsillapitoktól én vevõ lennék rá!!szerintem neked hátra audi 80-nak a hátsó rugóját épitették be!mert kb kétszer erõsseb mint a 25 évvel gyártot g1 rugoja.ha érdekel nekem vannak diesel hátso lengéscsillapitóim,rugóval együtt!! csao. Titulla

  #6627
  admin
  Adminisztrátor

  Hi!

  Nekem van teljesen normális hátsó rugóm is, szintén bontásból, ha érdekel…

  Amúgy gondolom a lengéscsillapítókat, ha jók, te is magaadnak szeretnéd, nem?

  #6636
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW !

  Ha jól emléxem, még nekem is van egy pár hátsó rugóstagom komplett,meg hátsó rúgók is külön (sõt diesel elsõ is van) . Ha valakinek szüksége lenne rá baráti áron átadó…:)

  #6680
  admin
  Adminisztrátor

  Csao Péter.Csak azért irtam mert azt irtad hogy újak,2hátsot vettem most a használtauto oldalon,a két telo+tehermentesitök,porvédövel egy TIZEGRESért.originál csomiban…2új még elférne elöl.:))) De ha valaki bont 3ajtós g1-et és a kasztni még egyben van {{nincs szétrohadva!!!}lehet hogy érdekelne!! papir,motor nem kell..csak jo kasztni.!! ha eladnád akkor keress meg!! {aprohirdetésben van email meg telo} csao……………

  #6720
  admin
  Adminisztrátor

  Húúúúúúúúú! Misi!

  Ide nekem azt a címet, ahol te 10 K ért megvetted a hátsó kellékeket!!!

  Már mejdnem megvettem a boltban darabját 9 ért!

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close