Kezdőlap › Fórumok › Elektronikai tippek, trükkök › Immo
- This topic is empty.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-09-19-23:15 #8661
admin
AdminisztrátorMa kigyullyadt a MIL lámpa a Borámon. Pedig az autó ment rendesen.Este rádugtuk a diagot és az általános hibakód kiolvasás nem talált semmit.A részletesen azonban az immobilizer hibáját tárta fel.Töröltük a hibát(változó 5 számjegyû kód+look at the notebook) de nem értem,hogy ez mi volt?!Fõleg ha indult a kocsi rendesen…:unsure:
2008-09-20-22:28 #8673admin
AdminisztrátorÜdVW Attila!
Véletlenül a riasztódnak nincs indítás tiltási funkciója? Az is bekevarhat!
2008-09-21-17:32 #8680admin
AdminisztrátorHú hát azt nem tudom mivel még új a kocsi.Más fórumokon is írnak hasonló problémát.Állítólag újratanítás kéne.Tegnap pl. nem volt semmi gond de bennem van a para.
2008-09-30-22:01 #8819admin
AdminisztrátorProblem: Nem tudtam belépni a régi Felh.nevemmel.Mindegy ujrareg volt.:S
Szóval a MIL lámpa ismét kigyulladt 1 hét után de mostmár nem az Immo hibát írta ki, hanem:
17588/P1180 ami a guglit böngészve az O2 sensor hibáját írja.Hibát töröltük de gondolm az ecu ÁTRÁGJA EZT A TRAUMÁT ÉS VISSZAJÖN A HIBA HA A LAMPDAJELEK NEM JÓK.mERT gondolom lampdaszonda hiba nem?
Az akksim sem tetszik.Gyengélkedik.Lehet hogy õ okoz ilyesmit?
köszi elõre is.
Gép:2001 Bora 1.62008-09-30-22:04 #8821admin
AdminisztrátorÜdVW Borati!
Motorkód,könyörgök!:angry:
Hány lambdaszonda van a vason?2008-09-30-23:05 #8824admin
AdminisztrátorTudtommal 1 szonda van.Motorkód:AZD:Váltó:ERT
2008-10-01-15:05 #8837admin
A lambdaszonda fekete szálja és a test közé iktass egy feszültségmérõt(lehetõleg digitálisat)! Ha minden rendben van akkor gyorsan változó feszültséget látsz, 0 és max 1 volt között. Ha nincs akkor vagy a lambdaszonda vagy az áramköre hibás….
2008-10-01-20:54 #8847admin
AdminisztrátorEz akkor igaz amit mondasz ha a hibakód fenáll állandóan.Amúgy tudom hogy kell kimérni egy lampda szondát.Tehát a kapott válasz nem elégséges.Én abban kértem segítséget,hogy miért jönnek elõ különbözõ hibakódok,ill. hogy a gyenge akku okozhat e ilyesmit.A válaszod kurtasága nem indokolta tehát,hogy a motorkódomat kérted. Ennél ne haragudj többet vártam mint szakembertõl. Azonban értékelem a hozzáállás és a segítõkészséget ,tudom sok a panaszos ügyfél.
Módosította: borati, Idõpont: 2008.10.01 18:59
2008-10-02-12:36 #8850admin
AdminisztrátorHello! Bocs’ hogy beleszólok, de a lambda, az lambda és nem "lampda". Ezt csak a pontosság kedvéért. És még egy megjegyzés: nagy tudoroktól hallottam, hogy a szondát 30 ezrenként ellenõriztetni, 150 ezer kilométerenként pedig cserélni kellene – hivatalosan -, de a magyar benzin minõsége miatt ennél lényegesen hamarabb eljöhet a csereperiódus.
2008-10-02-20:22 #8856admin
AdminisztrátorPersze tudom ,hogy lambda csak folyton elírom.Kösz majd ellenõriztetem.Itt van az hogy ugye nem vezetik a szervízkönyvet,mert ha be lenne írva(én nem vittem szervízbe a kocsimat de a szkönyvbe beírtam a cseréket)
akkor tudná a polgár merre hány óra.100k van a vasban.Lehet hogy még nem cserélték??2008-10-02-21:01 #8859admin
Ne haragudj,de a fórumban nem tudunk autót javítani!:blush:
Csak próbálunk rájönni a lehetséges okokra, amiatt van szükség a motorkódra! De mivel nem én mérem és ellenõrzöm a dolgokat így nehéz a hibát megfejteni! Kicsit gondold magad a helyembe, jó!:angry: A motorkód pontosan azért érdekelt, hogy van-e ennél a motornál monitor lambdaszonda(a katalizátor mögött).
Az akkumulátor ‘gyengesége’ nem befolyásolja az ECU rendszerfeszültségét(illetve csak extrém cellazárlat esetén), mivel a teljes villamos hálózatot járó motornál a generátor látja el villamos energiával és ezek mellett tölti az akkumulátort is! A hálózat feszültségét a feszültségszabályó tartja a kívánt(13,8-14,2 volt között) értéken. Az ECU-nak saját belsõ stabilizátora és invertere van(pl. az 5 voltos érzékelõk mûködtetéséhez).A hibakódok keletkezhetnek a rendszerellenõrzéskor a tesztelt alkatrészek betáplált tûréstõl való eltérése esetén, valamint a mûködés közben mért és érzékelt értékek betáplálttól való eltérése esetén. Az eltérés mértéke határozza meg a vészprogramra való átállás és a MIL(malfunction inicator lamp- hibajelzõ) lámpa bekapcsolását is! A hiba esetleges megszûnése esetén a hibakód (intermittent-idõszakos jelzéssel) még tárolva lesz de csak 40 indításig (kivéve biztonsági rendszer ott törölni kell a hibakódokat).
2008-10-11-21:00 #8992admin
AdminisztrátorKöszönöm a kimerítõ választ.Ez a 40 indításig fennálló eltérés dolog érdekes.Arra gondoltam,hogy indításkor annyira leesik a fesz, hogy ez okozhat zavart.Amíg jó az idõ nem veszek akksit(még ha gyengén is indul:3 éves varta) Most nem autóztam 1 hétig conclusio=no fault:)
2008-10-12-20:01 #9009admin
AdminisztrátorÜdVW!
A hibajelenséged olyan,mint a haverom fogyókúrája: bármit megehetsz,csak ne nyeld le!:woohoo:
Ha ténylegesen tápvonal hiba lenne,azt jelzi az ECU is.Módosította: Doki69, Idõpont: 2008.10.12 18:02
2008-10-15-23:31 #9061admin
Adminisztrátor:laugh: :laugh: :laugh: :cheer: :cheer: 🙂
Jó duma.2008-10-15-23:53 #9065admin
AdminisztrátorNa vettem akksit.Én 90%-ra veszem ,hogy ez okozta a problémát.Pl eddig indításkor berobbant majd egybõl leállt. Most nem.Pöcc röff.És nincs fault kód.(=re)
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.