Immo

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #8661
  admin
  Adminisztrátor

  Ma kigyullyadt a MIL lámpa a Borámon. Pedig az autó ment rendesen.Este rádugtuk a diagot és az általános hibakód kiolvasás nem talált semmit.A részletesen azonban az immobilizer hibáját tárta fel.Töröltük a hibát(változó 5 számjegyû kód+look at the notebook) de nem értem,hogy ez mi volt?!Fõleg ha indult a kocsi rendesen…:unsure:

  #8673
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Attila!

  Véletlenül a riasztódnak nincs indítás tiltási funkciója? Az is bekevarhat!

  #8680
  admin
  Adminisztrátor

  Hú hát azt nem tudom mivel még új a kocsi.Más fórumokon is írnak hasonló problémát.Állítólag újratanítás kéne.Tegnap pl. nem volt semmi gond de bennem van a para.

  #8819
  admin
  Adminisztrátor

  Problem: Nem tudtam belépni a régi Felh.nevemmel.Mindegy ujrareg volt.:S
  Szóval a MIL lámpa ismét kigyulladt 1 hét után de mostmár nem az Immo hibát írta ki, hanem:
  17588/P1180 ami a guglit böngészve az O2 sensor hibáját írja.Hibát töröltük de gondolm az ecu ÁTRÁGJA EZT A TRAUMÁT ÉS VISSZAJÖN A HIBA HA A LAMPDAJELEK NEM JÓK.mERT gondolom lampdaszonda hiba nem?
  Az akksim sem tetszik.Gyengélkedik.Lehet hogy õ okoz ilyesmit?
  köszi elõre is.
  Gép:2001 Bora 1.6

  #8821
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Borati!

  Motorkód,könyörgök!:angry:
  Hány lambdaszonda van a vason?

  #8824
  admin
  Adminisztrátor

  Tudtommal 1 szonda van.Motorkód:AZD:Váltó:ERT

  #8837
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Borati!

  A lambdaszonda fekete szálja és a test közé iktass egy feszültségmérõt(lehetõleg digitálisat)! Ha minden rendben van akkor gyorsan változó feszültséget látsz, 0 és max 1 volt között. Ha nincs akkor vagy a lambdaszonda vagy az áramköre hibás….

  #8847
  admin
  Adminisztrátor

  Ez akkor igaz amit mondasz ha a hibakód fenáll állandóan.Amúgy tudom hogy kell kimérni egy lampda szondát.Tehát a kapott válasz nem elégséges.Én abban kértem segítséget,hogy miért jönnek elõ különbözõ hibakódok,ill. hogy a gyenge akku okozhat e ilyesmit.A válaszod kurtasága nem indokolta tehát,hogy a motorkódomat kérted. Ennél ne haragudj többet vártam mint szakembertõl. Azonban értékelem a hozzáállás és a segítõkészséget ,tudom sok a panaszos ügyfél.

  Módosította: borati, Idõpont: 2008.10.01 18:59

  #8850
  admin
  Adminisztrátor

  Hello! Bocs’ hogy beleszólok, de a lambda, az lambda és nem "lampda". Ezt csak a pontosság kedvéért. És még egy megjegyzés: nagy tudoroktól hallottam, hogy a szondát 30 ezrenként ellenõriztetni, 150 ezer kilométerenként pedig cserélni kellene – hivatalosan -, de a magyar benzin minõsége miatt ennél lényegesen hamarabb eljöhet a csereperiódus.

  #8856
  admin
  Adminisztrátor

  Persze tudom ,hogy lambda csak folyton elírom.Kösz majd ellenõriztetem.Itt van az hogy ugye nem vezetik a szervízkönyvet,mert ha be lenne írva(én nem vittem szervízbe a kocsimat de a szkönyvbe beírtam a cseréket)
  akkor tudná a polgár merre hány óra.100k van a vasban.Lehet hogy még nem cserélték??

  #8859
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Borati!

  Ne haragudj,de a fórumban nem tudunk autót javítani!:blush:
  Csak próbálunk rájönni a lehetséges okokra, amiatt van szükség a motorkódra! De mivel nem én mérem és ellenõrzöm a dolgokat így nehéz a hibát megfejteni! Kicsit gondold magad a helyembe, jó!:angry: A motorkód pontosan azért érdekelt, hogy van-e ennél a motornál monitor lambdaszonda(a katalizátor mögött).
  Az akkumulátor ‘gyengesége’ nem befolyásolja az ECU rendszerfeszültségét(illetve csak extrém cellazárlat esetén), mivel a teljes villamos hálózatot járó motornál a generátor látja el villamos energiával és ezek mellett tölti az akkumulátort is! A hálózat feszültségét a feszültségszabályó tartja a kívánt(13,8-14,2 volt között) értéken. Az ECU-nak saját belsõ stabilizátora és invertere van(pl. az 5 voltos érzékelõk mûködtetéséhez).

  A hibakódok keletkezhetnek a rendszerellenõrzéskor a tesztelt alkatrészek betáplált tûréstõl való eltérése esetén, valamint a mûködés közben mért és érzékelt értékek betáplálttól való eltérése esetén. Az eltérés mértéke határozza meg a vészprogramra való átállás és a MIL(malfunction inicator lamp- hibajelzõ) lámpa bekapcsolását is! A hiba esetleges megszûnése esetén a hibakód (intermittent-idõszakos jelzéssel) még tárolva lesz de csak 40 indításig (kivéve biztonsági rendszer ott törölni kell a hibakódokat).

  #8992
  admin
  Adminisztrátor

  Köszönöm a kimerítõ választ.Ez a 40 indításig fennálló eltérés dolog érdekes.Arra gondoltam,hogy indításkor annyira leesik a fesz, hogy ez okozhat zavart.Amíg jó az idõ nem veszek akksit(még ha gyengén is indul:3 éves varta) Most nem autóztam 1 hétig conclusio=no fault:)

  #9009
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW!

  A hibajelenséged olyan,mint a haverom fogyókúrája: bármit megehetsz,csak ne nyeld le!:woohoo:
  Ha ténylegesen tápvonal hiba lenne,azt jelzi az ECU is.

  Módosította: Doki69, Idõpont: 2008.10.12 18:02

  #9061
  admin
  Adminisztrátor

  :laugh: :laugh: :laugh: :cheer: :cheer: 🙂
  Jó duma.

  #9065
  admin
  Adminisztrátor

  Na vettem akksit.Én 90%-ra veszem ,hogy ez okozta a problémát.Pl eddig indításkor berobbant majd egybõl leállt. Most nem.Pöcc röff.És nincs fault kód.(=re)

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.