injektor

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #4854
  Lajos
  Adminisztrátor

  Valaki nem tudna nekem segíteni most szertnék venni egy malacpassatot 1.8 benzines és állitólag inyektor gondjai vannak vagyis én szerintem mert benzínpumpa mûködik benzin szõrõt kitisztottam és egyszerüen olyan hangja ami nem kap benzint és ezért gyanakszok hogy sz injektor lehet koszos és abban kérém a segítségét valakinek hogy hogyan kell szétszedni az injektort és azt hogy midugolhat el ott és azt hogy hogyan kezdjem nagyonfontos lenne elõre is köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  #4860
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW János!

  Pontosabb válszt tudnék adni, ha pontos motorkóddal szolgálnál.
  Pár észrevétel addig is: -a benzinszûrõt injektoros autóknál csak elhajintani lehet,de tisztítani nem!
  -benzinbefecskendezés a gyújtásjel hiánya miatt sem indulhat meg!
  -ha az injektor elkoszolódik(igen ritka), akkor azt ki kell cserélni!

  #4867
  Lajos
  Adminisztrátor

  Nagyon széppen köszönöm a válaszodat ma is szereltem a passatot és kiderült hogy nem az injektor hanem a alapjárati motor volt a hibás mert hidegen állandóan pöcre indult de ha bemelegedet le állt és nem lehettet beinditani de azt már megjívítottuk csak anyira balszerencsés vagyok hogy mentem vele 3 métert kifele a garászbolt és volt a egy nyekkenés és leállt én szerintem megragadt mert ai öninditõ kattan egyet de tovább semmi és nem is lehet megpõrgetni a fõtengelyt vártam vele 6 órát hogy tán visszahül de semmi abban szertném segítségedet kérni hogy ugy megtud ragadni egy auto hogy megsem moccan nem kéne neki valamenyire visszahülnei?? vagymég mi lehet hogy megsem moccan a fõtengely mert én szerintem megragadt valami öttlet hogy mi okozhat még ilyet elõre is köszönöm.

  #4884
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW János!

  Az elmondottakból gyanítom,hogy nem alapjárat, hanem hõgomba problémád van! Ugyanis az alpjárati motor gondnál ponosan hidegen nem lenne alapjárat (mivel nem tud nyitni, mert melegen ragadt meg). Mivel melegen nem indult a motorod arra következtetek, hogy nagyon dús volt a keverék (mivel a hõgomba ‘hidegnek érezte’ a motort),csak padlógázzal indult (volna) be. Légy szíves,húzd ki a olajnívó pálcát! Ha benzinszaga van,akkor a kenéshiány miatt szorult meg a motorod, mivel a rengeteg benzint a motor elégetni nem tudta,így az lefolyt az olajteknõbe és szétroncsolta a motorolajat.
  Légy szíves,keress meg egy megbízható szerelõ kollégát! Itt már a további próbálkozással csak nagyobb kárt okoznál a motorodban!

  #4904
  Lajos
  Adminisztrátor

  Nagyon széppen köszönöm a válaszodat pont ma vittük szerelõhöz és varom a szerõló válaszát met még még õ se tudod sokkat mondani .. köszi sépen a segítségedet.

  #4909
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW János!

  Igazán nincs mit! Ezért vagyunk!

  #4913
  Lajos
  Adminisztrátor

  Üdvw Doki69!

  Ma hívott fel a szerelõ és azt mondta összefoglalva hogy meghallt Blokk és azt mondta 150.000 ft meglehet csinálni szerinted érdemes e megcsinál egy 1990 évjáratu malac passatot vagy inkább blokk csere meg azt se tudodm ,hogy drága e érte vagy ,hogy nem tudnád nekem elmondan i hogy menyi be lehet egy fúrás dugó meg gyûrü csere mert azt tudom hogy ez most drága vagy ,hogy mit tegyek???? elõre is kösznöm

  Üdv:kozma János

  #4914
  Lajos
  Adminisztrátor

  Szia János!

  Itt Fegyverneken van egy srác aki nagyon precizen felujit(kompletten) motorokat kb 100ból ki is jönne…de a blokk csere is hasonló volomenü játék csak az még ráadásul lutri is ha nem próbálható ki!!!Ha nincs ismerõsöd akitõl tudnál ilyen motort akkor kérdezd meg Doki 69-et …szerintem segit ebben is!!!

  ÜdVW xatis Fegyvernek

  #4920
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜDVW!

  Xatis! Légy szíves és ne szédülj! Csak 4 db minõségi dugattyú(gyûrûvel csapszeggel) kerül minimum 80 ezerbe! Akkor még a motort szét sem szedték, nem volt hibafelvételezés, tömítésgarnitúra, csapágysor, vezérmûszíj garnitúra stb…Plusz a Mester munkadíja! Az sem két magyar pénz! :angry:

  János! Miért kell motorblokkot cserélni? Kiszakadt,vagy eltört?

  A motorcsere mechanikailag nem kis játék,csak ha pontosan ugyanolyan kódú az új motor! Más esetben lesz egy kis szívás, mivel a dolgok (legyen csak más a vezérlési idõ,stb) esetleg nem fognak illeszkedni…
  A másik harc a papírmunka lesz!

  Azt Neked kell eldönteni, hogy megéri-e felujítani a motort? Viszont, ha nemrég vetted a vasat (ahogy írtad) érdemes lenne egy kicsit kérdõre vonni a régi tulajt is, mert ha hõ tudta, mi a motor baja csak nem szólt, az már az eltitkolt hiba kategória! Akár az autó árát is visszaperelheted, csak egy jó szakértõi vélemény és egy jó ügyvéd kell hozzá…

  Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.12.14 19:12

  #4923
  Lajos
  Adminisztrátor

  Nagyon széppen köszön az ötleteket csak mostmár az a gond ,hogy nem tudom, hogy mit csináljak a a legjobb meg az hogy akitõl vettem a verdát egy nagyon jó ismerõsöm ugy hogy nem hiszem õ se tudta a hibát csak az a gond hogy itt álok egy passatal most vettem és egy jót nem is kocsikázgattam de pl mi baja lehet a megragadáson kivül hogy nem fördul körbe a fõtengely mert azért a szerelõk be se bízok ugy 🙁 valami öttlet elõre is köszönöm.

  #4932
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW János!

  A megragadáson kívül még az lehet a baja ,hogy belül elszakadt, tört, stb valami és azért ‘nem engedi’ a motort elfordulni…
  A megszorulást elõidézhette ez a be nem indulós probléma, ugyanis annyira túl lehetett a motorod dúsítva,hogy már nem tudott akkora mennyiséget elégetni(benzinbõl), így az lefolyt az olajteknõbe és szétroncsolta a motorolajat, ami nem tudott kenni…Ezt ‘köszönte meg’ a motor és megszorult… A többi már csak a megbontás után derül ki, fõleg, ha minden benzinszagú lesz!
  Az hogy az ismerõsöddel hogyan ‘játszod le’ az a Te dolgod lesz. A hibáról õ is tudott, mégsem szólt, vagy vitte egy hozzáértõ szerelõhöz…

  Módosította: Doki69, Idõpont: 2007.12.16 16:57

  #4974
  Lajos
  Adminisztrátor

  Sziasztok.

  Nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy ’85-s 1,8 GTi-m (GZ -s motorkódú) Golf 2-sem és hideg inditásnál elsöre beindul, viszont ha meleg a motor és állt fél órát utána csak a 2-3 inditásra indul csak be, mi lehet a probléma vele? Még egy kérdés Motor generált hány ezer kilométer után érdemes csinálntatni rajta?
  Elöre köszönöm válaszotokat.
  Üdv.

  #4981
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW Peti!

  Egyelõre próbálj ki annyit, hogy a félmeleg állapotban kissé(max. félig) nyomd le a gázpedált. Ha így azonnal indul a motor akkor esetleg a rendszernyomást kell ellenõrizni, mert esetleg még dúsíthat…

  A motorgenerált akkor ajánlott a motoron csinál(tat)ni, ha jelentõsen megnõ az olajfogyasztása, vagy lecsökken a teljesítménye, vagy zajos a mûködése, kevés az olajnyomása, esetleg a motordiagnosztikai mérések a normáltól jelentõs eltéréseket mutatnak…
  Km értékben nehéz kifejezni, mert ez nagyban függ a használattól és a karbantartásoktól(mennyiség és minõség)…

  #5002
  Lajos
  Adminisztrátor

  Hello.

  Fél meleg állapotban indul elsöre, a rendszernyomás mérést, hogy kell csinálni, esetleg én is megtudom csinálni vagy inkább bizzam a szerelöre?
  Köszi

  ÜdVW Golf-fan 🙂

  #5006
  Lajos
  Adminisztrátor

  ÜdVW:Doki69

  Ma leszedtem aaz olajteknõt és megnéztem azért mi gond lehet lent
  a 4 henger az jó és a csúszócsapágya is a 3 is jó és az 1-is jó na de a hettes henger nél a csúszó csapágy az kuka a kettõ összecsúszot oké ,de a kettes henger lent van holtponton és nem tudom felnyomni ennek mi lehet baja azt mondták nekem hogy ha beset a szelepp akkor tud ilyet csinálni leszedtem a szelepfedelet és a kettesnél a szellep félig van lent de én szerintem amiatt még felkéne hogy menjen.Na az az egyik varia a másik az hogy ajánlottak nekem egy komplett blokkot egy ismerõsöm 50.000Ft-ért ugyan az 79Kw-os 1781(cm3) Pb motorkódos blokkot hogy ha kicserélni a blokkot a erdetvizsgán és az új forgalmi meg a törzskönyvön kivül mit kéne még fizettnem ya és meg van minden magyar papirja VALAMI ÖTTLET MERT MÁR NAGYON ELKESRÍT . Vagy hagyam az egészet a ……..

  Elõre is Köszönöm

  Üdv: János

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.