Jetta 82′ 1.3GF

Kezdőlap Fórumok Technikai segítség Motor Jetta 82′ 1.3GF

 • This topic is empty.
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #8662
  admin
  Adminisztrátor

  Sziasztok!
  Szeretnék segítséget kérni motorcsere ügyében!
  Gyárilag 1,3-as GF motorom van 4 sebességes GU típusú váltóval. Nagyon sokat szenvedek már a karbimmal mert hol az alapjáratom, hol a fogyasztásom, hol a hideg-, hol a melegindításom rossz! Múlt héten Pécsreõl hazajövet Dunaújvárosba (130km) itt a városban széthullott a difim, a bolygómûben az egyik fogaskerék kettétört, az egyik fele bennmaradt, a másik a kupéunghoz átköszönt és elfolyott a váltóolajam. Váltót sikerült szerezzek, csak a pontos eredetét nem tudtuk a váltónak. Mostmár biztos hogy 1,1-esrõl van mert nagyon rövid és hosszútávon nem lehet vele normális fogyasztást produkálni (80-90 az utazója).
  Most tudnék egy 1,8as 90lovas karbis motort egy passatból 15ért. Komplett csak váltó nincs rajta, de azt egy ismerõsöm tudna adni ingyen. A bibi hogy eredetileg a passatba ez a motor gyárilag hosszában volt beépítve, és nem tudom hogy belelehetne rakni a jetibe úgy hogy ne kelljen minden bakhoz heggeszteni?
  A motoron egy pierburg 2E típusú karbi van, a motorkódját nem tudom biztosan de én a JV-re tippelek.

  Köszönöm segítségeteket
  Kéri Dávid

  #8702
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Dávid!

  A Passat motort be lehet variálni a Jeti-be,viszont sok mindent át kell alakítani.
  Ki kell cserélni az olajszûrõ csonkot keresztmotoroséra(Golf/Jetta I-II).
  Ki kell cserélni a váltót, komplettan(rudazat, kuplung) 020-as típusúra(fordított kuplungos), lehetõleg FF, 9A, 4S, 4T kódúra. Át kell hegeszteni a motortartó elsõ bakot jobb oldalon hátra a nyúlványon a sík felületre..
  Át kell a motoron szerelned a generátort, ha a Passat-on a kipufogóöntvény alatt volt..

  Egyelõre ennyi jutott eszembe…B)

  Nem járnál jobban esetleg egy Golf III/Vento 1,4-1,6 mocival+ váltóval? Azokról kívülrõl nem mondják meg, hogy hány köbcentis…:laugh: Legfeljebb annyit mondasz, hogy rádobtál egy négyütemû Tr-WB hengerfejet…

  Módosította: Doki69, Idõpont: 2008.09.22 19:08

  #8723
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Doki!

  Keresgéltem a neten vento és golf motort, de nem igazán találtam…:(
  Hol tudok komplett motort keresni ill találni a neten??

  Ez a passat motor olcsó, kéznél van és ismerõstõl lenne, ezért is eröltetném ezt.
  Az egyetlen hibája, hogy a karbi alatti gumitalpat kell rajta cserélni és kész lenne. A váltó már harcsa passatból lenne ami keresztmotoros megvan hozzá kompletten a rudazat, kuplung váltó, tehát szerintem azzal nem nagyon kell foglalkoznom.
  A generátort nem néztem viszont hogy hol van eredetileg a motoron, de ha át kell raknom máshova, akkor annak van elõkészített helye a motoron?
  Ill a bak átheggesztését egy kicsit jobban részleteznéd nekem hogy hova kell? A nyúlványon hátrébb a tûzfal felé és a nyúlvány felsõ felére?
  Bocsi hogyha hülye kérdésekkel zaklatlak, de sajna ennyire nem vagyok jártas az ilyen átalakításokban.

  Dávid

  #8732
  admin
  Adminisztrátor

  ÜdVW Dávid!

  Egy kis gondban leszel!
  Ugyanis ha jól gondolom,a harcsa(malac-vagy B3-as Passatra gondoltál, amit ’88 és 93 között gyártottak) Passat váltója nagyon nagy harc árán fog ‘bemenni’ a Te Jetidbe! Az teljesen más rendszerû ,mivel nincs rudazata, hanem huzalos mûködtetésû és hidraulikus kuplungja van. Ahhoz esetleg a T4 Transporter bowdenos átalakítóját tudod majd használni ,ha kapsz…
  A motortartó bakot az eredeti 1.3-as kaszniról le kell fúrni és köszörülni, majd hátrébb, majdnem a rugótorony elé kell majd 180 fokkal megfordítva(az alja lesz felül) felhegeszteni a sík felületre! Ezt így elmondani nem lehet, ehhez kell az autó, amin meg lehet mutatni.
  Mindenképpen kérd ki egy ebben jártas szakember segítségét! Ezt egyedül nem fogod tudni megcsinálni!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close