Jetta I probléma

Kezdőlap Fórumok VW Depo offline Kérdezz, felelünk! Jetta I probléma

• This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 98
  • Szerző
    Bejegyzés
    Lajos
    Adminisztrátor

Hali!
    Az lenne a problémám, h találtam egy viszonylag elfogadható állapotú I-es Jetta coupét, 1,6 TD, csak lett benne motor cserélve, (alapból szívó volt) és mindenképp szeretném megvenni, de eredetvizsgálaton nemigen menne így át, éshogy hogy lehetne ezt megoldani, mert nekem mindenképp dízel egyes coupé kell, és nemtúl sokat találni, konkrétan ezt az egyet találtam. A tulaj szerint az eredeti motor nincs már meg. :S

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Miklós!

Ezzel gondban leszel! Ugyanis a cserélt motorról is jó lenne valamilyen papír, mert addig semmiképpen nem tudod legalizáltatni az autót! Fõleg úgy hogy nem azonos a motor! Így az autónak talán csak eszmei értéke van!:S Ha a másik mocit nem tudod igazolni, akkor még el is vehetik a vasat!:blink: Próbáld meg üzembentartóival elhozni(oda nem kell eredetvizsga), de akkor vigyáznod kell, mert a biztosító kár esetén csak a tulajnak fizet!

Lajos
    Adminisztrátor

A tulaj szerint a cserélt motort tudja igazolni, hogy megvette…
    Esetleg még azt AF-esíteni lehetne motort? hamondjuk olvashatatlan lenne a motorszám?

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Milós!

Ha csak ‘kirohad’ a motorszám akkor nincs már AF,sem KF-esítés csak ‘a motorszám nem olvasható megjelöléssel’ megállapított motorkódod lesz. Ez a teljesítményadó szempontjából nem nyerõ, mivel nem 54 LE után,hanem 69LE után fogsz adózni…De elõtte ezt zsírozd le az eredetvizsgálaton és az illetékes Közlekedési felügyeleten, az elõzõ tulaj zsebére, nehogy elvegyék az autódat!

Lajos
    Adminisztrátor

hát azért annyival nem dobja meg, meg azértis szeretném, mert régóta vadászok már I-es cupéra, és nem akarok mást venni…
    tehát akkor megoldható, ha lezsírozom eredetvizsgán? Vagyis pontosan hogyis mûködik ez? Mert van ismerõsöm, aki mondja, h így meg úgy, de azért szeretném konkrétan megtudni h mi a helyzet, és szeretném h rendben lenne, nekem ez az autó hosszútávra kellene…

Lajos
    Adminisztrátor

Hát mindenesetre keresgéltem újra, és találtam egy másikat, kicsit rosszabb állapot, meg 1.5 benzin, mondjuk nemvagyok oda a benzinesért, akit ismerek meg mindenki szidja az 1.5-öst…
    Mondjuk az legalább eredeti motor, és utólagosan meg rakok bele egy 1,6-ost…
    nemtom mi a véleményetek errõl: http://www.hasznaltauto.hu/1465147_volkswagen_jetta_1979
    Mondjuk így kicsit sokallom az árat…
    Dehát ien ez, ha egy mód van rá, midenképp coupét akarok…
    De a másik ügyében émg beszélek a tulajjal, h intézze már el, vagy valamit csináljon, ne én szaladgáljak, elvégre õ akarja eladni, vagy mi… 😀

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Miklós!

A linkben jelzett vasat megnéztem. Ez egy ’79-es papírokkal rendelkezõ, de’83-as Jetta. De az is a késõi szériából való,errõl árulkodik az újfajta kardánbox és a mûszerfalhéj. A VW egyik legsikerültebb motorja a JB kódú 1457 ccm-es motor. Kis köbcentije ellenére dinamikus, az 1B3 Pierburg karbis változat pedig takarékos…

A másik autó ügyén, kicsit biztasd meg a tulajt, hogy tegyen valamit. Az eredetvizsgálónak pontosan mondd el, hogy mit óhajtasz, az autó még akkor a környéken se legyen! Mert ha nem megy bele,akkor csak az idõt vesztegetted, ha már az autódat nézve jön rá, akkor kötelessége a zsarukat értesíteni…:S :huh:

Lajos
    Adminisztrátor

Aham, értem, akkor beszélek mindenképp a tulajjal, ésha nem jön össze akkor esetlegesen szerinted alternatíva lehet a másik?
    Nemvagyok oda a benzinesért, de mostmár egyre jobban megbarátkozok vele, a motorja, futómûve legyen nagyjából rendben, meg ne legyen nagyon ki a kasztni, úgyis teljesen fel szeretném újítani, mivel karosszérialakatos vagyok az a része nemlesz egy csillagászati összeg…

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW Miklós!

Sajna ítélni csak akkor lehet, ha a saját szememmel láttam. A kényes helyek nem látszanak a fotókon,a moci hangja is döntõ…

Lajos
    Adminisztrátor

Hello!

Nézegetés közben ezt találtam:http: //www.hasznaltauto.hu/2008350_volkswagen_jetta_1981 .
    Ez diesel,nézd meg!

Lajos
    Adminisztrátor

Köszi az infót, énis megnéztem ma reggel, és meg is vettem… 😀
    Elég jó állapotban van, a másik amit néztem, annál fényévekkel jobb, a karosszériája majdhogynem tökéltes, viszonyítva a korához 😀 Nem rozsdásodik, itt-ott egykét kisebb felületi rozsda van, de a sárvédõívek nagyonjók például…
    Végülis 50-ben egyeztünk meg, ennek a papírjai is rendben vannak, majd holnap dobok fel képet, de ráfér egy alapos takarítás… 😀
    Igaz kissé messze volt, 170Km-t mentem érte, most értem haza, de bírta hazafelé simán a drága, semmi problémája nemvolt, csak a srác mondta, h kivan az önidnítója, hidegen nehezen indul, de ennyi, nem eszi az olajat, nem forralja a vizet, nem is füstöl "egészségtelenül"
    a lengéscsillapítók zsír újak, meg elöl a fékpofák is, nem is értem, örülök, h sikerült ezt kifogni, remélem be is válik, holnap egy nagy átvizsgálás, takarítás után mondok többet…

Lajos
    Adminisztrátor

ÜdVW!

Örülök,h megvetted.Ha tényleg olyan állapotban van akor ajándék volt 50 ért.Teljesen gyári állapotot akaarsz,vagy egy kis cult gépet?De igazából mindegy ,úgy látszik mégegy VW -t sikerül begmenteni az enyészettõl!És igazából ez a fontos.Jó munkát és sok szerencsét a kocsihoz.Remélem megszereted!

Lajos
    Adminisztrátor

Naigen, nemrossz karosszérialilag, de nemnagyon indulgat, csak akkor hajlandó beindulni, h berántom, vagy betolom…
    alaposabb átnézés után kiderült, h gyürûzni kell a motort, azért nem indul valószínû, az izzítógyertyák újak, meg ha már megy a motor, akkor jólmegy, nincs problémája, de a 2-es és a 4-es hengernél az izzítógyergya tiszta olaj volt, a másik kettõnél csak kormos, és azon a véleményen vagyok, h ez miatt lehet…
    Mondjuk 50e-ért többmint másfél év mûszakival nem panaszkodhatok, ez belefér, mert nagyobb átalakítást tél körülre tervezek.
    Úgy gondolom, h lefalazom a hátulját, kiszélesítem a sárvédõíveket és a belsejét is kisit feldobom, aztán majd egyszer ha ezekkel megvagyok, jólenne egy 1.9 TDI 😀
    NApersze ez mind idõ és "kedv" kérdése, de nagyvonalakban megvan bennem egy kép, amit szeretnék elérni…
    Kép a verdáról:
    http://kepfeltolto.hu/i/?78255&t=img
    http://kepfeltolto.hu/i/?78256&t=img

Lajos
    Adminisztrátor

Hali!

ma felraktam ezeket, hogy hogy mutat: http://kepfeltolto.hu/i/?79159&t=img

Lajos
    Adminisztrátor

Hali!

ma felraktam ezeket, hogy hogy mutat: http://kepfeltolto.hu/i/?79159&t=img

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 98